Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 http://iopscience.iop.org/1367-2630/9/8/263/pdf/1367-2630_9_8_263.pdf Abstract Complex plasmas may naturally self-organize themselves into stable interacting helical structures that exhibit features normally attributed to organic living matter. The self-organization is based on non-trivial physical mechanisms of plasma interactions involving over-screening of plasma polarization. As a result, each helical string composed of solid microparticles is topologically and dynamically controlled by plasma fluxes leading to particle charging and over-screening, the latter providing attraction even among helical strings of the same charge sign. These interacting complex structures exhibit thermodynamic and evolutionary features thought to be peculiar only to living matter such as bifurcations that serve as 'memory marks', self-duplication, metabolic rates in a thermodynamically open system, and non-Hamiltonian dynamics. We examine the salient features of this new complex 'state of soft matter' in light of the autonomy, evolution, progenity and autopoiesis principles used to define life. It is concluded that complex self-organized plasma structures exhibit all the necessary properties to qualify them as candidates for inorganic living matter that may exist in space provided certain conditions allow them to evolve naturally. Makale bu. Kısaca anlatırsam: Plasma içindeki yüklü toz parçacıklarının evrimleşme, üreme, metabolik özellikler gibi şeyler gösterdiklerini söyleyip; inorganik yaşam olabilir diyorlar. Garip bir şekilde korkuttu beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2010 al işte ben söyledim bana kimse inanmadı abi diyorum canlı ve cansız diye birşey yok. Pratik olarak kullanışlı bir ayrım, ama canlı ve cansız arasında bi fark yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2010 meme yapmış açıkcası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Suark said: al işte ben söyledim bana kimse inanmadı abi diyorum canlı ve cansız diye birşey yok. Pratik olarak kullanışlı bir ayrım, ama canlı ve cansız arasında bi fark yok.. hak veriyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2010 şunu cevirin de biz de öğrenelim nedir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SevimliEjderha Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2010 Şu cahiller ne pis insanlar ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar