dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 http://www.technologyreview.com/blog/arxiv/25262/?ref=rss çok komik lan.. cidden böle bi tartışma var bunu da bayağı kasada saklıyorlarmış.. http://www.technologyreview.com/blog/arxiv/files/42312/kilogram.jpg 1kg said: That's a problem because each time it is picked up, a few atoms rub off the cylinder making it imperceptibly lighter. For this reason almost nobody is allowed to measure the mass of the International Prototype Kilogram, which is stored in a vault in Sevres in France. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Orcununki kadar diyorlardi en son, sonra noldu bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 ahahaha :D abi of.. proton gidiyo biraz ağırlığı değişiyo falan denmesi imbaymış cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Niye sadece bir tane yapmışlar ki? Lütfen kilosuyla değil ondan demeyin ehueh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 http://1.bp.blogspot.com/_ypne8RKUJH4/ScFC8s_7-wI/AAAAAAAAAns/Qxp0e_5Qguo/s400/11.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 1m ne kadar uzun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 bi tane tahta parçası vardı bi camın önünde, görmüştüm de yerini unuttum. 1m o kadar işte. ayrıca, hobbit'lerin ortalama boyuymuş sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 1 cm neye göre uzunluğu belirleniyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Oce4n said: 1 cm neye göre uzunluğu belirleniyo? bu cümle ne diyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 örn: cetvel üretimindeki 1cm'nin uzunluğu neye göre belirleniyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 fizik labda ölçme deneyinde 60 yaşındaki profesor 45 dakka sadece bir metre ve bir kilogram hakkında bizimle konuşmuştu. o günden beri ne elime metre aldım nede tartıldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 %10 iridyum, %90 platin ve yoğunluğu 21.5g/cm3 Çapı 39mm, yükseliği 39mm 1kg'ın dünyada kabul gören bileşimi ve boyutları bu şekilde. Sadece Paris'te bulunmuyor bu madde. Türkiye'de de Tübitak bünyesinde UME'de mevcut. Aynı şekilde dünyadaki primer laboratuvarlarda birer örneği var ve bütün hepsi Paris'tekiyle karşılaştırılarak elde ediliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 1 metre uzunluk da ilk paristeki meridyenin bilmem kaçta biri falan olarak tanımlanmış. şimdi ışık hızı üzerinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 1 metre diye kabul edilen uzunluğun 1%'i alınıyor (metric sistemin 'centi' prefix'inden dolayı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 1m de vakum içerisindeki, monokromatik ışığın 1/299.792.458 saniyede katettiği yolun uzunluğudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 pekaziz said: %10 iridyum, %90 platin ve yoğunluğu 21.5g/cm3 Çapı 39mm, yükseliği 39mm 1kg'ın dünyada kabul gören bileşimi ve boyutları bu şekilde. Sadece Paris'te bulunmuyor bu madde. Türkiye'de de Tübitak bünyesinde UME'de mevcut. Aynı şekilde dünyadaki primer laboratuvarlarda birer örneği var ve bütün hepsi Paris'tekiyle karşılaştırılarak elde ediliyor. ağırlığı belirlerken nası ağırlık birimi kullanıcaz peki hacı. bu işte bi çelişki var. biri bizi yiyo galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 pekaziz said: 1m de vakum içerisindeki, monokromatik ışığın 1/299.792.458 saniyede katettiği yolun uzunluğudur. bu şekilde karar vermediler heralde di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Sanırım o iki madde belirlenen yüzdelerde alınınca o yoğunluk ortaya çıkıyor. Ayrıca bir tartım yapılmıyor gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 pekaziz said: 1m de vakum içerisindeki, monokromatik ışığın 1/299.792.458 saniyede katettiği yolun uzunluğudur. neden monokromatik? hangi dalga boyu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 pekaziz said: Sanırım o iki madde belirlenen yüzdelerde alınınca o yoğunluk ortaya çıkıyor. Ayrıca bir tartım yapılmıyor gibi. xaty said: pekaziz said: 1m de vakum içerisindeki, monokromatik ışığın 1/299.792.458 saniyede katettiği yolun uzunluğudur. bu şekilde karar vermediler heralde di mi? Günümüzde kabul edilen 1m bu şekilde. Ama ileride daha hassas bir ölçüm de yapılabilir tabi. Dynun said: pekaziz said: 1m de vakum içerisindeki, monokromatik ışığın 1/299.792.458 saniyede katettiği yolun uzunluğudur. neden monokromatik? hangi dalga boyu? Abi bilmiyorum valla, böyle kabul edilmiş. Hepsi BIPM'in sitesinde ayzıyor. http://www.bipm.org/en/si/base_units/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 arkadaşlar siz neyden bahsediyorsunuz ya? ayrıca şu haberin tercümesini biri yapabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Hatta bildiriye ait doküman da bu: http://www.bipm.org/utils/common/pdf/si_brochure_8_en.pdf Ben haberi okumadım bu arada, sadece bilgi vermek istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 ya adam taşı almış bu 1 kilo olsun yeaaa demiş. adam hayalı bir abimiz olduğu için tüm dünya da kabul etmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 olur mu lan öyle şey! kafamızı karıştırmasın. sene 2010 zaten daha "okka" olayından kurtulamayan insanlarımız. ayrıca bu manyağı niye orda konuşturuyolarki. "nediyon lan sen .ktrgt lan burdan" diyip dövüp yollasalardı daha bi haber olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2010 metre olarak ilk kabul edilen paris'ten geçen meridyenin kuzey kutbundan ekvatora olan uzaklığının 10milyonda biri, daha sonra bunu prinçten ve platinden yapıyorlar falan.. paris'te bir müzede duruyor bu hala, gördüm dediğim buydu. bugüne kadar farklı zamanlarda değişmeyecek farklı değerler ile ilişkilendiriliyor, en son hali de pekaziz'in gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar