Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sağduyulu patiler baksın bi lütfen.

Bella

Öne çıkan mesajlar

merhaba,

saçma sapan, komiklik olsun diye gereksiz mesajlar gelicek biliyorum fakat sağduyulu düşünceli patiler de var burda o yüzden buraya da yazmak istedim.bir insan bir insandır.

olay bu.

13 haziran pazar günü, elektriği ve suyu olmayan bir barınağa gidilecek. Veterinerimiz ile birlikte yardım amaçlı bir gezi düzeniliyor. Şopen Köpek Barınağı.izmir'de. 3000 tane köpeğimiz var, bu kış açlıktan yavrularını yediler.

Sizden para ya da satış amaçlı bir şey de istemiyorum. Bana bayat ekmek, tarihi geçmiş makarna, pilav,... nohut, bulgur, kuru mama, süt, yoğurt verin artık ve atılacak durumda olan yemek artığı verin. Yeter ki verin! Buna çok ihtiyacımız var. Gelebiliyorsanız kendiniz gelin, yardım edin. Hepsini doyurabilelim. Çünkü birbirlerini bir lokma mama için parçalamaları an meselesi. Ya da bu isteğimi kitlelere yayın birileri bir şeylerin ucundan tutsun. Taşın altına elini koysun.

Yardıma ihtiyacımız var. Lütfen gelin.

barınak izmir'de olduğu için gidemeyenler kargo ile adrese yemek postalayabilirler.
bakın bir makarna 50 kuruş. 10 tane alsanız maddi durumunuza hiçbir zarar vermez.
onlar gerçekten çok zor durumdalar lütfen üşenmeyin, gerçekten zor değil.

adres :Şehir dışından yardım etmek isteyenler için, Şopengazi Barınağı DeliÖmerli Köyü Menderes İzmir adresine gönderebilirler ya da Martı Veteriner Kliniği Mustafa Kemal Sahil Bulvarı No: 405/B KüçükYalı İzmir adresine iletebilirler.

ps: telefon isteyenler pm atarlarsa asıl organizasyonu yapanın telefonunu verebilirim.

şimdiden sağduyunuz için teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Yerlesim mekanlarinda taslaniyorlar ya da sicakta susuz kavrularak oluyorlar yaz gunu.

Bir de salinma ihtimalleri yok. Belediyeye sikayet edildiginde gelip almak zorunda belediye ve barinaga birakmaktan baska sansi da yok.

Eskiden zehirleniyordu, hayvanlik haklari diyerek yasa cikardik ama simdi de iskence ederek olduruyoruz hayvanlari.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

kolay gelsin, ama patipet'te bölüm gereği daha ilgili ve duyarlı insanlara daha rahat ulaşabilirdin sanırım. düşünmüşsündür tabii ama konunun sulanmaması zor burada, kan arama başlığında bile sululuk yapan çıktı.

patipet'e pek bakılmıyor diye buraya açtım aslında.acil bir konu malum.aslında taşınmazsa da sevinirim.

o kan arama başlığında sululuk yapanlar da neyin kafasını yaşıyolardu anlamıyorum. umarım bulunmuştur yeteri kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada bu tip yerler cogu zaman bir yemek fabrikasi ile anlasiyor. Bu tip sanslari yok mu acaba ? Yemek fabrikalarinda ve yemekhanelerde her zaman icin yemek artar cunku.

Sizi tek basiniza kaale almazlarsa da belediyelerden falan tanidik bulun. O bolgede sozu gecen kisiler "bu tip bir yardim cok iyi olacaktir" dedigi zaman istemeseler bile olur diyorlar cunku. Agir denetimlerle vakit kaybetmek ya da saglik konusunda afise olmak istemiyorlar =)
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Yerlesim mekanlarinda taslaniyorlar ya da sicakta susuz kavrularak oluyorlar yaz gunu.

susuzluk özellikle bu sıcaklarda çok ciddi bir sorun onlar için.
devamlı su içmeleri gerekiyor.bulamıyorlar.bizden daha fazla ihtiyaçları var.

diğer taşlanma konusu için de gerçekten insanların bu hayvanlara ne garezi var anlamıyorum.geçen gün kadıköyde bi tane gerizekalı çocuğun teki, haplı mıdır nedir, 3-4 tane köpeği itekliyo köpeklerin peşinden gelmesini sağlıyo gelince de gidin hoşt falan diye kovuyordu. kafaya bakar mısınız.

ben de gittim napıyosun sen hayvanları rahat bırak falan dedim
gelmesinler peşimden diyor. e sen çağırıyosun?çağırma o zaman diyorum kitlenip suratıma bakıyo dakikalarca. çağırmazsan gelmezler diyorum babanın köpeği mi diyo hey allahım.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Bu arada bu tip yerler cogu zaman bir yemek fabrikasi ile anlasiyor. Bu tip sanslari yok mu acaba ? Yemek fabrikalarinda ve yemekhanelerde her zaman icin yemek artar cunku.

Sizi tek basiniza kaale almazlarsa da belediyelerden falan tanidik bulun. O bolgede sozu gecen kisiler "bu tip bir yardim cok iyi olacaktir" dedigi zaman istemeseler bile olur diyorlar cunku. Agir denetimlerle vakit kaybetmek ya da saglik konusunda afise olmak istemiyorlar =)

mesaj ilk bana ulaştığında internetten araştırdım biraz nedir ne değildir diye, dediğin gibi barınak gönüllüler tarafından kurulmuş ve çevre fabrikaların artıklarından ve kendi bütçelerinin yettiği kadar para ile ortaklaşa şekilde besleniyormuş köpekler ama kriz yüzünden fabrikaların çoğunun kapanmasıyla çok zor durumda kalmışlar.

çünkü barınak gönüllü ve ilk açıldığında 85 olan köpek sayısı şuan 1500 civarıymış.
Sosyal ağlarda paylaş

CemalettinHepteker said:

insanlarımızı kurtardık besleme sırası köpektemi.

hah, hosgeldin.

böyle sacma sapan konusacagina, madem sen de insanlari kurtarmak namina birseyler yap. bi sürü yardim kurulusu var.
lafta kalmasin yani sadece, faaliyete de gecir de seni de takdir edelim o zaman genco.
ama su postla no wai.
Sosyal ağlarda paylaş

bu barınaklar devletin değil mi ?.bu makarnayla olacak iş değil.ne sokak kopegi biter ne barınaklarda hayvanlar doyar.

işe yaramaz ama belli mecralara ulaşmaya calısmak daha mantıklı değil mi.yada zengin iş adamlarına yalvarmak.barınak devletin değilse o zaman niye barınak açarsın

gönül isterki hepsini krallar gibi yaşatalım ama insan kendi karnını zor doyuruyor

3 bin köpek dediğin cok büyük rakam.bi köpek 2 insanın yediği yemeği yiyor

2 paket makarna ile olacak iş değil.en fazla 2 gün doyarlar

ayrıca o köpekleri barınaklara mahkum eden eski sahipleri ve sokaklarda hayvanları taşlayarak büyüyen nesil ve onların aileleri eminim koştura koştura makarna alırlar
Sosyal ağlarda paylaş

yahu elektriğin suyun yoksa niye butun hayvanları biraraya toplarsın

o 3 bin köpek izmire bi yayılsa farkına bile varılmaz.daha ozgur olurlar en azından su bulur vs

bi işi ya tam yapıcaksın ya yapmıcaksın

3 bin hayvanı topla barınaga.su yok elektrik yok yemek yok.sonra yardım iste

bazen iyi mahallelere denk gelince hayvanlarda mutlu oluyor.mahallleli besliyor.en azından izmir medeni memlekettir
Sosyal ağlarda paylaş

devlet barınağı mı bilmiyorum. ama devlet barınakları da çok zor durumda kendim gidip görmüştüm.
gönüllü diye okudum, eğer öyleyse dediğim gibi başlangıçta 85 köpek varmış, fabrikalar kapanınca ve köpek sayısında inanılmaz bir artış olunca 15 katı kadar falan, dolayısıyla bakamamaya başlamışlar muhtemelen.

valla iyi diyosunuz hoş diyosunuz da ben elimden geleni yapıyorum benım için şurdaki 1000 kişiden 10u gönderse birşeyler, kar.
ben de göndericem.
sonuçta sorunun değil, çözümün bir parçası olmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Haklisin ama cozum degil bu. Daha dogrusu anlik bir cozum. Yani yemek falan gondersin imkani olan ama en isteklisi bile 3 kere gonderir 5 kere gonderir. Sonra ya unutur, ya kesesine dokunur.

O yuzden daha genel bir cozum lazim. "Gonullu barinak kurduk, ne varsa topladik, iskence ediyoruz burda"ya donmus biraz olay.

Bella icin yazdim tabi. Red girmis araya.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...