Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Muzlu yer fıstıklı yulaf ezmesi


Mirage

Öne çıkan mesajlar

Ahoy,

Bu tarif spor bölümündeki aç insanlara geliyor. Hazırlanışı 10 dakka falan sürüyor ama değer bence.

Malzemeler:



100 ml (yaklaşık 40 gram) ince yulaf
1 bardak süt
1 muz
1 kaşık yer fıstığı ezmesi
3 yumurta
Tuz ve tarçın

Hazırlanışı:

Bir bardak sütü ufak bir tencereye döküp kaynaması için ocağa koyuyoruz. Süt kaynayınca ocağın altını iyice kısıp yulafları tencereye döküyoruz.



Yulaflar kaynarken muzu ufak parçalara bölüp sağlam bir kaşıkla püre haline getiriyoruz. Arada yulafları karıştırıyoruz.



Yulaflar suyunu (sütünü daha doğrusu :p) çekene kadar bekliyoruz.



Yumurtaları olduğu gibi tencereye kırıp iyice karıştırıyoruz.



Tekrar suyunu çekene kadar bekliyoruz. Arada karıştırıyoruz. Burası bir kaç dakka sürebilir.



Ocağın altını kapatıyoruz. Muz püresini ve bir kaşık yer fıstığını koyup iyice karıştırıyoruz.



Yulaf ezmesini kaba döküp isteğe göre tarçınla süslüyoruz (hindistan ceviziyle de harika oluyor). Yanına da maximum boy bir sütlü kahve ile mideye indiriyoruz.



Afiyet olsun efenim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

100 ml (yaklaşık 40 gram) ince yulaf - 150 kalori, 5 gram protein
1 bardak süt (%1,5 yağlı) - 100 kalori, 7 gram protein
1 muz (orta boy) - 100 kalori
1 kaşık yer fıstığı ezmesi - 100 kalori, 4 gram protein
3 yumurta (büyük boy, tanesi 50 gram) - 200 kalori, 18 gram protein

Toplam
kalori: 650 kcal
protein: 34 gram

Kahvaltı için gayet ideal bence. Diğer öğünleri bu kadar kalorili yemeğe gerek yok zaten. Kaloriyi azaltmak isteyen yarım muz koyabilir. Fıstık ezmesi yerine 10-15 gram rende hindiztan cevizi ya da bir kaşık bal konulabilir. Süt yerine su konulabilir. Yumurta yerine protein tozu konulabilir. Alternatif çok yani.

p.s. Protein tozu koycaksanız fazladan süt ya da su koymak gerekiyor. Toz direk emiyor çünkü sıvıyı. Çok katı oluyor.

p.s.2. Muz yerine elma ve bol tarçınla da çok güzel oluyor ama çok uzun iş. Elmaları küp küp doğramak gerekiyor. Bi de muz gibi sonradan atıp karıştıramıyosun. Önceden atıp iyice pişirmek gerekiyor yumuşaması için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
Bu tarifi yaptım az önce,3 yumurta yerine 2,bir muz yerinede yarım muz koydum,2 çorba kaşığı pekmez koydum fıstık yerine,çok ağır olmasın deneyeyim dedim,iyi de oldu daha soğrusu henüz sıcakken yenebiliyor da dibine yaklaştıkça çiğneme süresi artıyor,ağırlaşıyor soğudukca,hele son birkaç lokmayı 10 dk çiğnedim falan baktım midem kalkıyor,suyla yuvarladım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Seperate said:

Bu tarifi yaptım az önce,3 yumurta yerine 2,bir muz yerinede yarım muz koydum,2 çorba kaşığı pekmez koydum fıstık yerine,çok ağır olmasın deneyeyim dedim,iyi de oldu daha soğrusu henüz sıcakken yenebiliyor da dibine yaklaştıkça çiğneme süresi artıyor,ağırlaşıyor soğudukca,hele son birkaç lokmayı 10 dk çiğnedim falan baktım midem kalkıyor,suyla yuvarladım :)


sen bu tarifi yapmamışsın?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...