Mirage Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Ahoy, Bu tarif spor bölümündeki aç insanlara geliyor. Hazırlanışı 10 dakka falan sürüyor ama değer bence.Malzemeler: 100 ml (yaklaşık 40 gram) ince yulaf 1 bardak süt 1 muz 1 kaşık yer fıstığı ezmesi 3 yumurta Tuz ve tarçınHazırlanışı: Bir bardak sütü ufak bir tencereye döküp kaynaması için ocağa koyuyoruz. Süt kaynayınca ocağın altını iyice kısıp yulafları tencereye döküyoruz. Yulaflar kaynarken muzu ufak parçalara bölüp sağlam bir kaşıkla püre haline getiriyoruz. Arada yulafları karıştırıyoruz. Yulaflar suyunu (sütünü daha doğrusu :p) çekene kadar bekliyoruz. Yumurtaları olduğu gibi tencereye kırıp iyice karıştırıyoruz. Tekrar suyunu çekene kadar bekliyoruz. Arada karıştırıyoruz. Burası bir kaç dakka sürebilir. Ocağın altını kapatıyoruz. Muz püresini ve bir kaşık yer fıstığını koyup iyice karıştırıyoruz. Yulaf ezmesini kaba döküp isteğe göre tarçınla süslüyoruz (hindistan ceviziyle de harika oluyor). Yanına da maximum boy bir sütlü kahve ile mideye indiriyoruz. Afiyet olsun efenim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 delisin sen :) supermis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Hoş güzelde bi kaseye yulafı sonra üstüne sütü ekleyip 2 dk da yemek varken. Bunu yapmaya üşenirim herhalde :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 abi kas yapayım derken obez olurum ben bunu yersem düzenli olarak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 100 ml (yaklaşık 40 gram) ince yulaf - 150 kalori, 5 gram protein 1 bardak süt (%1,5 yağlı) - 100 kalori, 7 gram protein 1 muz (orta boy) - 100 kalori 1 kaşık yer fıstığı ezmesi - 100 kalori, 4 gram protein 3 yumurta (büyük boy, tanesi 50 gram) - 200 kalori, 18 gram protein Toplam kalori: 650 kcal protein: 34 gram Kahvaltı için gayet ideal bence. Diğer öğünleri bu kadar kalorili yemeğe gerek yok zaten. Kaloriyi azaltmak isteyen yarım muz koyabilir. Fıstık ezmesi yerine 10-15 gram rende hindiztan cevizi ya da bir kaşık bal konulabilir. Süt yerine su konulabilir. Yumurta yerine protein tozu konulabilir. Alternatif çok yani. p.s. Protein tozu koycaksanız fazladan süt ya da su koymak gerekiyor. Toz direk emiyor çünkü sıvıyı. Çok katı oluyor. p.s.2. Muz yerine elma ve bol tarçınla da çok güzel oluyor ama çok uzun iş. Elmaları küp küp doğramak gerekiyor. Bi de muz gibi sonradan atıp karıştıramıyosun. Önceden atıp iyice pişirmek gerekiyor yumuşaması için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 elmalı tarçınlı yapılıyo genelde dışarda filan yersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 "yersen" derken ? sadfklah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 dışarda yemek istersen yaaaani asdfa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 dasdus davulda zas zus zurna. peki. dskg of sıkılmışım heralde ben biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 faydalı olmuş, teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 sahurda yaparımki ben bunu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 ben sütlü,kuru üzümlü yulaf ezmesi üstüne muz&ananas doğrayıp yiyordum. yer fıstığı ezmeli deniyim birde thx (tu) ama muz'u hala üstüne doğrama taraftarıyım muz püresi pek güzel görünmüyor :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2010 supermis ama cidden.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Bu tarifi yaptım az önce,3 yumurta yerine 2,bir muz yerinede yarım muz koydum,2 çorba kaşığı pekmez koydum fıstık yerine,çok ağır olmasın deneyeyim dedim,iyi de oldu daha soğrusu henüz sıcakken yenebiliyor da dibine yaklaştıkça çiğneme süresi artıyor,ağırlaşıyor soğudukca,hele son birkaç lokmayı 10 dk çiğnedim falan baktım midem kalkıyor,suyla yuvarladım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Abi ben bu tarifi yumurtasızda denedim yumurtalıda. Sonunda miğde kalkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2011 Tarif çok güzel ama bu kadar kasmaya gerek yok 2 milyon yıllık elma varken yulafı ne yapayım. At bir elma tamamdır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
misread Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 SÜTLÜ VERSİYONLARI GERCEKTEN İĞRENÇ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 tok karnina okumayin sakin tutoyu. ac karnina bida gelip bakicam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2011 düz duvara tırmanıldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2011 Yumurta kasar ortamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meov Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Seperate said: Bu tarifi yaptım az önce,3 yumurta yerine 2,bir muz yerinede yarım muz koydum,2 çorba kaşığı pekmez koydum fıstık yerine,çok ağır olmasın deneyeyim dedim,iyi de oldu daha soğrusu henüz sıcakken yenebiliyor da dibine yaklaştıkça çiğneme süresi artıyor,ağırlaşıyor soğudukca,hele son birkaç lokmayı 10 dk çiğnedim falan baktım midem kalkıyor,suyla yuvarladım :) sen bu tarifi yapmamışsın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thermo Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2011 yulafı köylerde hayvanlara verirler yesin diye. et yiyin süt için. buğday koyun gerisi oyun. amerika'nın oyunları bunlar hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Aralık 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2011 Thermo said: yulafı köylerde hayvanlara verirler yesin diye. Ah şu köylüler yokmu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar