Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İHH İnsani yardım gemisi Gazze yolunda. Yarın sabah -engellenmezse- varıyor.

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

evet mavi marmara öncüydü zaten. birde 4 tane türk gemisi var galiba. yunanistan 1 gemiyle katılıyor. başka bi ülkeden 1 gemi falanda vardı galiba.

ya israil 3 tane nükleer denizaltı koydu iran karasuları dışına bu arada. hani adamların umrunda değil dünya nın ne dediği. ayrıca amerika ya falan sormalarıda gerekmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

RaidenXelRu said:

Suark said:

Ben hala hak veriyorum israil'e
Ne işimiz var abi bizim gazze'de?

Orda olan savaşı savunmuyorum ben
ama ya ayranımız yok içmeye bizim, kendimiz batağın içindeyiz ne halt demeye gidiyoruz oraya? Gazze'ye yardım toplayacağına kendi evsizine yardım topla, orda ki savaşı çözeceğine Diyarbakır'da ki iç savaşı çöz.
Yalansa yalan de şimdi
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

ya öle ortadan dalmak istemiyorum ama ben hiç anlamam bu "savaş kanunu"'undan.
Savaşın kanunu mu olur?

Şeyide anlamam, Israil orantısız güç kullanıyor. E adam kullanacak tabi, neden kendi askeri ölsün mal mı bu herif? Biz olsak kullanmaz mıyız?
"adamlar sopalarla geliyor hadi biz tanktan inelim bari"

Tabii ki olur, Israil ve Amerika gibi terorist devletlerin var olması durumunda (maalesef teoride) çok da işe yarar bir mevzudur.

Savaş kanunu ya da hukuğundan ziyade bir sözleşme bahsettiğim şey, 1949'da ikinci dünya savaşı esnasında insanlara yapılan insanlık dışı muameleler sonucunda ortaya çıkmıştır.

Çok basit mevzular aslında, sivilleri öldürmemek bunlardan bir tanesi, yaralı durumdaki askerler için de geçerli aynı aynı şey. Bununla birlikte sana teslim olan askerlerin de tüm sorumluluğu senin üzerine kalıyor, dolayısıyla yaralıysa tedavi etmek, sağlamsa yaralamaman iyi bakman gerekiyor.

Gemide gördüğümüz şey, sivillerin teslim olmasıydı beyaz bayrakla, normal şartlar altında buna gerek bile yok. Çatışmanın Israil karasularında olup olmadığı bile belli değil, buna rağmen sivillerin üzerine ateş açılıyor orada. Gemiye S-13 çıkmadan öncesinden bahsediyorum.

Burda bir savaş ya da bir muharebeden bahsedemeyiz, çatışma da iki grup arasında olan bir kavramdır. Burda tam teşeküllü askerlere karşı direnen sivillerden bahsediyoruz.

Israil'i haklı bulan arkadaşlarımızın mantığını sorgulamak dahi istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT said:

sırf gazzeye değil ki çok yere yardım götürdük. kendimize hayrımız yok bir tek ama da yani bu ne işimiz varla alakalı değil. yardımsever insanlarız işte o kadar. kötü bişey mi bu onu çözemedim?

Değil,
ama başkasının savaş alanına gidip yardım edip sonra adamlarımız öldürülünce ağlayamayız.

Düşünsene biz atıyorum Suriyeyle savaş halindeyiz, dövüyoruz adamları, avrupa gemilerle yardım götürüyor oraya, ne yapardık?
Sosyal ağlarda paylaş

Hep soyluyorum Turkiyenin Kurdistan felan martavallari konusunda en ufak bi hakki yok hic bir yerde azini acmaya. Aha nedenleride bu ve bunun gibi seyler zaten.

Sen baska bi devletin terorist ya da isyanci tanimladigi herkese aha elimdeki hiyar modunda kosarsan(cecenistan vardi bu konuda en guzel ornek) sonuc ole olur.

Ha dicen Israil ne. Onlar ayri okuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

abi gerçekten ne işimiz var orda ama?
nese tamam siz haklısınız adamlar taş atan cocuklara taş atan askerlerle saldırmalı ki kazanamasınlar

belki olayın israilin filistini isgal etmesiyle ilgisi vardır? uluslar arası sularda sivil bi gemiye saldırmasıyla ilgisi vardır? savas cusu islemesiyle, bilinen büyün yasaları cignemesiyle ilgisi vardır.

dünyada en güclü olanının borusu ötseydi, merak etme önce türkyenin ipini cekerlerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:

Suark said:

ya öle ortadan dalmak istemiyorum ama ben hiç anlamam bu "savaş kanunu"'undan.
Savaşın kanunu mu olur?

Şeyide anlamam, Israil orantısız güç kullanıyor. E adam kullanacak tabi, neden kendi askeri ölsün mal mı bu herif? Biz olsak kullanmaz mıyız?
"adamlar sopalarla geliyor hadi biz tanktan inelim bari"

Tabii ki olur, Israil ve Amerika gibi terorist devletlerin var olması durumunda (maalesef teoride) çok da işe yarar bir mevzudur.

Savaş kanunu ya da hukuğundan ziyade bir sözleşme bahsettiğim şey, 1949'da ikinci dünya savaşı esnasında insanlara yapılan insanlık dışı muameleler sonucunda ortaya çıkmıştır.

Çok basit mevzular aslında, sivilleri öldürmemek bunlardan bir tanesi, yaralı durumdaki askerler için de geçerli aynı aynı şey. Bununla birlikte sana teslim olan askerlerin de tüm sorumluluğu senin üzerine kalıyor, dolayısıyla yaralıysa tedavi etmek, sağlamsa yaralamaman iyi bakman gerekiyor.

Gemide gördüğümüz şey, sivillerin teslim olmasıydı beyaz bayrakla, normal şartlar altında buna gerek bile yok. Çatışmanın Israil karasularında olup olmadığı bile belli değil, buna rağmen sivillerin üzerine ateş açılıyor orada. Gemiye S-13 çıkmadan öncesinden bahsediyorum.

Burda bir savaş ya da bir muharebeden bahsedemeyiz, çatışma da iki grup arasında olan bir kavramdır. Burda tam teşeküllü askerlere karşı direnen sivillerden bahsediyoruz.

Israil'i haklı bulan arkadaşlarımızın mantığını sorgulamak dahi istemiyorum.

Etik nokta olarak tamam.

Ama ben hala savaş kanunlarını anlamam. Saçma çünkü,
yahu adı üstünde savaş, kanunların bittiği nokta. Öldürüyorsun ya herifi ne kanunu. Bu kanunlara uyarsan kazanamazsın ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Genwa said:

sindirella said:

Genwa said:

İslamda en önce gelen şey din kardeşliği, bu yüzden bizim halk en ufak saldırıda ayağa kalkıyor.

İmam mısın?

Hayır, ama yaşadığım ülkenin %99'u müslümansa iyi kötü o dinle ilgili bir şeyler bilmekten yanayım.

araplar nerde ? yaşadıkları ulkenın %100 ü müslüman ? hic seslerini duydunmu ? ha pardon haber geldi çöle pist yaptırıp ferrarilerini yarıstırıolarmıs
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

RaidenXelRu said:

Suark said:

Ben hala hak veriyorum israil'e
Ne işimiz var abi bizim gazze'de?

Orda olan savaşı savunmuyorum ben
ama ya ayranımız yok içmeye bizim, kendimiz batağın içindeyiz ne halt demeye gidiyoruz oraya? Gazze'ye yardım toplayacağına kendi evsizine yardım topla, orda ki savaşı çözeceğine Diyarbakır'da ki iç savaşı çöz.
Yalansa yalan de şimdi

Serdar Ortaç stayla! (:P)

Adam gibi okuyamadım bile olan bitenleri sınava yetişmek durumunda olduğum için ancak cidden sivil gemilere operasyon düzenlemişlerse trajik olmuş. Yok yere ciddi gerilim olacak devletler arasında. Of :(
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

Suark said:

abi gerçekten ne işimiz var orda ama?
nese tamam siz haklısınız adamlar taş atan cocuklara taş atan askerlerle saldırmalı ki kazanamasınlar

belki olayın israilin filistini isgal etmesiyle ilgisi vardır? uluslar arası sularda sivil bi gemiye saldırmasıyla ilgisi vardır? savas cusu islemesiyle, bilinen büyün yasaları cignemesiyle ilgisi vardır.

dünyada en güclü olanının borusu ötseydi, merak etme önce türkyenin ipini cekerlerdi.

E biz kıbrısı işgal etmedik mi?
Yav adamların düşmanına yardım gönderiyoruz, biz olsak aynısını yapmaz mıyız? Suriye PKK'yı besliyo diye zamanında "apo'yu verirsiniz yoksa ümüğünüzü sıkarız" demedik mi?

Abi oyun mu oynuyoruz savaş bu, kanun falan olmaz savaşta. Yazılı çizili bişiler vardır tabiki ama saçmalık yani
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye nin son bikaç yılda yaptığı arabulucuk çalışmaları.

gürcistan - rusya
ermenistan - azerbaycan
iran - amerika
hamas - israil

her kuşu ziktik bi leylek kaldı modunda bi yönetimimiz var.hayır bunlardan birini bile başaramamışken hepsine atlamak çok enteresan zaten.

PKK saldırılarıda artacak bu arada çok fazla. israil daha fazla destek olacak falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

e abi tamam da
benzer manzaralar kendi ülkemizde de var?
Biz kendimizi adam ettik mi ki elin ülkesine "yardım" götürüyoruz.

Unutma, 1. Dünya savaşında Allylar rusya'ya Çanakkale üstünden yardım götürüyorlardıda sormamışmıydık "ne işiniz var orda" diye?

Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca asla Filistin türevi bir ambargo altında kalmadı, ya da toprak bütünlüğü ona benzer bir şekilde tehdit altında kalmadı. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca asla baştan aşağı yıkılmadı, yıkıldıysa ve ben bir şekilde bunu kaçırdıysam bile tekrar inşa edilmesi için gereken şeyler için TEK BİR ÜLKE'nin eline bakmak zorunda kalmadı.

1. dünya savaşında olanlar ile şu an olanlar kıyaslanamaz, geçmişte yaşanıp bitmiş olaylarla şu an ki olayların vahameti de karşılaştırılamaz.

Bunun yanında sivil hakların dahilinde gidip dünyanın herhangi bir yerinde herhangi olan biten bir olaya insani yardımda bulunman hiç bir mantıki ya da hukuki çerçevede yanlış ya da yasak olarak nitelendirilemez.

Somali'de eli silahlı peacekeeperlarla beraber yapıldıysa da yapıldı, kimse orta afrikaya aids'e yardım etmesin önce kendi ülkemizdeki açlığı ve işsizliği çözelim demedi. Böyle bir mantık yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ya israil'in dengesiz güç kullanımı, savaş suçları ansiklopedi doldururken hangi mantıkla bu kadar sonucu bariz bi harekete kalkıştı ya bu ihh.

yani olaya ultra duygusal yaklaşıp yüceltmek dökülen kanları ya da önümüzdeki günlerde doğuracağı sonuçları temizlemeyecek.

insani ve vicdani olduğu kadar sonu düşünülmemiş belli ki. çok üzücü her yönden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...