Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yalan Dünya. Birşeylerin farkına varmamızın zamanı gelmedi mi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://img180.imageshack.us/img180/7297/1g8gws856222a354f821c60.jpg

Fotoğraflardan alıntılar :

- (f.20)Gökyüzünde gördüğünüz , dünya(yıldız) ile aynı boyuttaki ve diğer tüm yıldızlar sadece içinde bulunduğumuz galaksiye ait. Peki Galaksimizin ötesinde neler olup bitiyor ?

- (f.21)3 Eylül 2003'de Hubble Uzay Teleskobu , karanlık gökyüzündeki küçük bir alanı görüntülemeye başladı.

- (f.22) Bu küçük alan Ay'ın yaklaşık 1/10 u kadardı. Tamamen boş bir karanlık ve hiç yıldız yok gibi görünüyordu.

- (f.23) Hubble , aynı noktayı 4 ay'dan fazla bir süre inceledi. Ve gördüğü şey şuydu...

- (f.24)Resimde görülen her nokta farklı bir galaksi. Her galaksi içerisinde 1 Trilyon'dan fazla yıldız var. Her bir yıldızın kendine ait bir gezegen sistemi olabilir.Sadece bu fotoğrafta tam 10.000 Galaksi var!

- (f.25)Bu görüntüler , şimdiye kadar fotoğraflanan en uzak objelere ait. 13 milyar ışık yılı uzaklığından daha fazla.

-(f.26) Bu fotoğrafta görüntülenen galaksi , içinde bulunduğumuz galaksinin (Milky Way) kapsayabileceği yıldızlardan 8 kat daha fazla yıldız içeriyor. Gerçekten çok büyük ve mevcut fizik teorilerimize göre teknik olarak var olamayacak birşey.

-(f.27) Bu galaksilerin yaydığı ışığın dünyamıza ulaşması 13 milyar yıl sürdüğü için , gördüğümüz görüntü aslında Evrenin sadece 800 milyon yaşında olduğu zamanı resmediyor (Büyük Patlama Kuramı). (Evrenin yaşının 15 ila 20 milyar olduğu tahmin ediliyor.)

not : Fotoğraf daha önceden paylaşıldı ise kusura bakmayın. Tekrar tekrar inceleyip , düşüncelere dalmanın bir zararı olmaz sanırım.
Mesaj tarihi:
Bir alan yetkilisinden de daha yaratıcı bir yanıt beklerdim aslında hani. Televizyonlarını yeni açan arkadaşlar için gönderdim. Tartışılan konuyu es geçenler , tekrar bir göz atsınlar :)
Mesaj tarihi:
mightee said:

videoda en son bütün galaksileri içine alan yuvarlak bişi gösterdi o nedir ?

onlardan başka varmı biliyor muyuz ?

milky way galaxy i diyorsan adı üstünde galaksi... trilyonlarca var...
Mesaj tarihi:
bu görüntülere bakınca tek bir şey hissediyorum. sins of a solar empire oynamalıyım.

şaka lan şaka, kesin uzaylı vardır diye de düşünüyorum arada. bildiğin büyük lan işte, hatta bilemediğimiz büyük.
Mesaj tarihi:
mightee said:

videoda en son bütün galaksileri içine alan yuvarlak bişi gösterdi o nedir ?

onlardan başka varmı biliyor muyuz ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Cosmic_Microwave_Background_Radiation
Mesaj tarihi:
Herkes sizin gibi astronot mu ulen..

Başlık 5sn'de aklıma gelen birşeydi. İddaalı iddasız forum hede hödöleriyle işim olmaz.İçimden gelmiş yazmışım. Her bakışta bir heyecan , bir beklenti oluyorsa değiştirin yaw, aha kapı gibi yetkili var. Forum hero su olacak yaşı geçtim biraz. Madalyaların da gerçeği evimde var.

Ayrıca
Troll kessek lvl atlıyor muyuz bu forumda ?
  • Yeni Oluştur...