Aven Vox Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 http://img180.imageshack.us/img180/7297/1g8gws856222a354f821c60.jpg Fotoğraflardan alıntılar : - (f.20)Gökyüzünde gördüğünüz , dünya(yıldız) ile aynı boyuttaki ve diğer tüm yıldızlar sadece içinde bulunduğumuz galaksiye ait. Peki Galaksimizin ötesinde neler olup bitiyor ? - (f.21)3 Eylül 2003'de Hubble Uzay Teleskobu , karanlık gökyüzündeki küçük bir alanı görüntülemeye başladı. - (f.22) Bu küçük alan Ay'ın yaklaşık 1/10 u kadardı. Tamamen boş bir karanlık ve hiç yıldız yok gibi görünüyordu. - (f.23) Hubble , aynı noktayı 4 ay'dan fazla bir süre inceledi. Ve gördüğü şey şuydu... - (f.24)Resimde görülen her nokta farklı bir galaksi. Her galaksi içerisinde 1 Trilyon'dan fazla yıldız var. Her bir yıldızın kendine ait bir gezegen sistemi olabilir.Sadece bu fotoğrafta tam 10.000 Galaksi var! - (f.25)Bu görüntüler , şimdiye kadar fotoğraflanan en uzak objelere ait. 13 milyar ışık yılı uzaklığından daha fazla. -(f.26) Bu fotoğrafta görüntülenen galaksi , içinde bulunduğumuz galaksinin (Milky Way) kapsayabileceği yıldızlardan 8 kat daha fazla yıldız içeriyor. Gerçekten çok büyük ve mevcut fizik teorilerimize göre teknik olarak var olamayacak birşey. -(f.27) Bu galaksilerin yaydığı ışığın dünyamıza ulaşması 13 milyar yıl sürdüğü için , gördüğümüz görüntü aslında Evrenin sadece 800 milyon yaşında olduğu zamanı resmediyor (Büyük Patlama Kuramı). (Evrenin yaşının 15 ila 20 milyar olduğu tahmin ediliyor.) not : Fotoğraf daha önceden paylaşıldı ise kusura bakmayın. Tekrar tekrar inceleyip , düşüncelere dalmanın bir zararı olmaz sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 ee biz bunların farkındaydık zaten hatta konusu bile açıldı bunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 youtubeda gezegen/güneş büyüklüklerinin karşılaştırıldığı videolar baya güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aven Vox Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Bir alan yetkilisinden de daha yaratıcı bir yanıt beklerdim aslında hani. Televizyonlarını yeni açan arkadaşlar için gönderdim. Tartışılan konuyu es geçenler , tekrar bir göz atsınlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 e arkadaşım sen de o kadar iddialı başlık atma o zaman sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 hayırr çok küçüüz biz ölcez :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 ibretlik bir paylaşım http://forum.paticik.com/read.php?8,4519220 http://www.youtube.com/watch?v=17jymDn0W6U Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 E bunun tam terside yapılabilir "biz ne kadar büyüğüz" diye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Vardı öyle bir videoda, atomdan insana, insanda uzaya çıkan bir video vardı. Bu şekilde bakınca olay çok garipleşiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 aradım ama siteyi bulamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2010 (tu)+ replik bi konu paylaşım için teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 allah diye bağıran ağaçtan sonra gördüğüm en ibretlik paylaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 videoda en son bütün galaksileri içine alan yuvarlak bişi gösterdi o nedir ? onlardan başka varmı biliyor muyuz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 hangi yuvarlak ben göremedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 mightee said: videoda en son bütün galaksileri içine alan yuvarlak bişi gösterdi o nedir ? onlardan başka varmı biliyor muyuz ? milky way galaxy i diyorsan adı üstünde galaksi... trilyonlarca var... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 bu görüntülere bakınca tek bir şey hissediyorum. sins of a solar empire oynamalıyım. şaka lan şaka, kesin uzaylı vardır diye de düşünüyorum arada. bildiğin büyük lan işte, hatta bilemediğimiz büyük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 bu durumda dünya yalan diyemeyiz; ama küçük diyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 şöööyle oldukça dertlendiğiniz günlerde bu videolara üstünkörü bakmak yeterince rahatlatıcı olacaktır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 mightee said: videoda en son bütün galaksileri içine alan yuvarlak bişi gösterdi o nedir ? onlardan başka varmı biliyor muyuz ? http://en.wikipedia.org/wiki/Cosmic_Microwave_Background_Radiation Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aven Vox Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2010 Fly said: http://en.wikipedia.org/wiki/Cosmic_Microwave_Background_Radiation Daha hardcore bir kaynak gösteremezdin heralde :). Bilim'den soğuttun genç beyinleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2010 ironi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2010 bence ironi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Haziran 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2010 başlığı her gördüğümde ibretlik bişeyler paylaşmışlar sanıyorum, dinimiz amin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aven Vox Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Herkes sizin gibi astronot mu ulen.. Başlık 5sn'de aklıma gelen birşeydi. İddaalı iddasız forum hede hödöleriyle işim olmaz.İçimden gelmiş yazmışım. Her bakışta bir heyecan , bir beklenti oluyorsa değiştirin yaw, aha kapı gibi yetkili var. Forum hero su olacak yaşı geçtim biraz. Madalyaların da gerçeği evimde var. Ayrıca Troll kessek lvl atlıyor muyuz bu forumda ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perspective Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 troll kesmek için 25 kişi lazım, heroic sakın deneme buglanmış fixlemiyor adminler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar