Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

saçma bi sorun + klavye sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
beş ay önce aldığım sistemde saçma bi sorun var. önce sistemi yazıyım:
ecs a785gm-m anakart
amd phenom x4 955 be işlemci
team elite 4gb 1333mhz ram
sapphire vaporx hd4890
thermaltake rt2 rxpower 550w psu
1tb seagate hdd.

bazen bilgisayarı kapattıktan sonra tekrar açmaya çalıştığımda ekrana görüntü gelmiyor. boot da etmiyor kendini pc (anakart falan biplemiyor yani). kapatıp açarsam yine gelmiyor. sadece psudan gücü kesip tekrar verince görüntü geliyor. bunun sebebi ne olabilir? hani çok rahatsız eden bi şey değil ama ilerde büyüyüp sarpa sarmasın.

gelmişken şunu da sorayım dedim. ucuza klavye arıyorum, aradığım özellikler çok rahatsız edici olmasın ve enter'ı büyük olsun =D

ya yine curve2000 alıcam
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=51&Productid=bd1104

veya şu da ilgimi çekti
http://www.hepsiburada.com/logitech-compact-keyboard-k300-920-001490/ProductDetails.aspx?productId=bd00145&categoryId=51#tablnk

başka bi alternatif de olabilir tabi güzelse. maks. 70tl falan verebilirim.
Mesaj tarihi:
şu ana kadar gördüğüm en iyi klavye şu

http://www.hepsiburada.com/a4-tech-km-720-q-tr-ps2-siyah-standart-klavye/productDetails.aspx?CategoryId=51&productId=bd3359

enter büyük, kısayol tuşu yok, shift büyük, backspace büyük. fiyatı 10-15 tl idi galiba.

tam dede klavyesi.

edit: hepsiburadada varmış ordan verdim linki.
Mesaj tarihi:
PhysX said:

şu ana kadar gördüğüm en iyi klavye şu

http://www.hepsiburada.com/a4-tech-km-720-q-tr-ps2-siyah-standart-klavye/productDetails.aspx?CategoryId=51&productId=bd3359

enter büyük, kısayol tuşu yok, shift büyük, backspace büyük. fiyatı 10-15 tl idi galiba.

tam dede klavyesi.

edit: hepsiburadada varmış ordan verdim linki.

şuan o klavyeyle yazıyorum parasız zamanımda almıştım.yazarken çok ses yapıyor çatır çatır ama kullanımı rahat tuşları yumuşak yoklukta gider yani :)
Mesaj tarihi:
said:

ya yine curve2000 alıcam
[www.hepsiburada.com]

bu güzel hem ses çıkarmıyor tuşları

ama gaming istersen eğer uygun fiyata a4 tech in x7 leri var. ama paran varsa ondan alma tabi :)
Mesaj tarihi:
ati hd serilerinde var galiba o sorun açılırken bazen mavi ekranda atidvg (tam hatırlayamadım) tarzı hata da veriyor bendeki ama çalışırken hiç sorun çıkartmadı. uzun süreler çalışıyor ne kitlenme ne başka sorun sadece açılışta verilen hata
Mesaj tarihi:
msn'den bi ton şey yazdım sorununla ilgili sonra görmedim bi daha yaz falan gibi bişey dersen mümkün değil, baya yüklü kustum bi daha aynı kusamam zaten karmakarışık anlattım bildiklerimi unuttum hay ağzını..
Mesaj tarihi:
eski bir bilgisayarımda benzer bir sorun vardı, o da şöyle:

bilgisayar bazen aynı sekilde 0'dan açıldığında yalnız güç alıyor ama herhangi bir boot etme girişimi yok, fanlar dönüyor duruyor bekliyor öyle. farkettim ki güç kaynağından çıkıp da anakarta girmekte olan kabloların birinde (kablonun adını bilmiyorum da tipini tarif edeyim, 8x2 ya da 6x2 delikli yüksek olanlardan) isyan çıkmış, kablo kısa kaldığı için ve başka şeylerin arasında dolandığı için temassızlık varmış.
Mesaj tarihi:
PrudenT said:

bazen bilgisayarı kapattıktan sonra tekrar açmaya çalıştığımda ekrana görüntü gelmiyor. boot da etmiyor kendini pc (anakart falan biplemiyor yani). kapatıp açarsam yine gelmiyor. sadece psudan gücü kesip tekrar verince görüntü geliyor. bunun sebebi ne olabilir?

sebebi ecs. aynı sorun bende de vardı akabinde anakart öldü. şimdiden yeni anakart bakmaya başla.

geçmiş olsun.
Mesaj tarihi:
moriQ said:

PrudenT said:

bazen bilgisayarı kapattıktan sonra tekrar açmaya çalıştığımda ekrana görüntü gelmiyor. boot da etmiyor kendini pc (anakart falan biplemiyor yani). kapatıp açarsam yine gelmiyor. sadece psudan gücü kesip tekrar verince görüntü geliyor. bunun sebebi ne olabilir?

sebebi ecs. aynı sorun bende de vardı akabinde anakart öldü. şimdiden yeni anakart bakmaya başla.

geçmiş olsun.

benim laptopa da olmustu aynısı
anakartın bi katmanı yırtılmıs kısa devre vs dediler anakartı değiştirmek gerekiyo 400 lira isterim dedi adam ben de yeni pc aldım
(tabi baska 2 yere daha sordum aynı seyi söylediler)
Mesaj tarihi:
bayadır olmuyor sorun. elektrik kesildiğinde olmuş bi de, ben bilmiyodum elektrik kesintisinden sonra meydana geldiğini. normal kapatıp açıyorum şu an sorun yok. kesintiyle niye oldu onu da bilemem tabi.
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
PrudenT said:

bayadır olmuyor sorun. elektrik kesildiğinde olmuş bi de, ben bilmiyodum elektrik kesintisinden sonra meydana geldiğini. normal kapatıp açıyorum şu an sorun yok. kesintiyle niye oldu onu da bilemem tabi.

psu da sorun var gibi, baska bir psu takip denemen lazim, fizbanin dedigi gibi kablolarda temassizlikta olabilir. eger psuda bir sorun varsa acilen degistirmen gerekir butun sistemi yakarsin.
  • Yeni Oluştur...