Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nargile tütünü


Red

Öne çıkan mesajlar

ethemefendi olur bak.ara sokaklarda mı yoksa direk ethemefendi üzerinde mi.sanki ben bi baharatçı gördüydüm böyle janjanlı bi dükkan.ilgimi çekmemişti.odur herhalde.yarın bi gideyim

evde oturmak gerekince dışarıyı eve getirmek lzm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar
nargile cafemiz var bizim bildiklerimi anlatayım zaten sıkılıyorum

tekel bandrollü tütünleri almayın hiç. içebileceğiniz en dandik tütün onlardır. gidip açık tütün alın, fakat gidip bunu aktarlardan almayın.

eminönüne gidin, sobacıları sorun sahil tarafında kalıyorlar son durağın hemen karşısı yani. orada yaklaşık 7-8 tane nargileci var. bunlar istanbulda hemen hemen en kaliteli tütünü satan adamlar.

tophanedeki ve birçok kaliteli cafe buradan alır tütünleri. bunlar markasız tütünlerdir, açıktırlar. kiloyla alırsınız.

bahreyn derler bunlara, kalite kalite ayrılır fiyatlar. genelde 20-25-30 tl dir sınıfına göre tabi. birinci sınıf ve sornası işte.

bikaç bilgi daha veriym

evde içiyorsanız nargileyi, tütün değiştirmemeye deyinin. yani aynı marpuçla elmalı içip üzerine nane içmeyin. ya her aroma için marpuc alın, ya da tek marpuc tek tütün kullanın.

tütün alırken mutlaka naneli tütün alın. sebebi ise, lülenin içine asıl koyduğunuz tütünün üstüne azıcık nane koyarsanız, içimi rahatlatır, ferah ferah içersiniz. gerçekten çok güzel oluyor, az koyarsanız naneyi marpucda koku bırakmaz ve de içerken baymaz. zevk meselesi tabi, ne bilim bigün nargile cafeye giderseniz deneyin iyi oluyor.

kömürünüzü iyi seçin, gidip migrostan mangal kömürü almayın. üzerlerinde nargile işaretleri oluyor, inanmayın. gidip aktarlardan, nargilecilerden kapalı kutuda kömür almayın. yok tozsuz yok dumansız vs. geçin bunları, yarı yarıya düşürür nargilenin tadını. birçok nargile kömürü var, deliklisi var, parmak olanı var değişik ağaç isimleri de var. ama hem bulunabilirlik açısından hem de efektiflik açısından favorim meşe odun kömürüdür. bu eminönündeki nargilecilerin hepsinde vardır. gidin 10 kilo alın, geçen sene 2,5 tl idi kilosu. bu sene de aynıdır belki düşmüştür.

marpucunuzu, nargile içmeden önce deepfreeze ya da ona benzer birşey varsa ona koymaya çalışın. bu kısmı sürpriz olsun, çok epic oluyor içimi sırasında. dua edersiniz bana. ben dükkana sırf bunun için deep freeze almayı düşünüyorum.

nargilenin tütününü koyarken, tütünü löp diye koymayın. tek tek yapraklarına, parçalarına ayrıın. iki elinizle bölün demiyorum, tek tek ayrı ayrı koymaya çalışın. bunların arasındaki en ufak boşluk işinize yarar, dumanın akımını ve tütünün yanmasını engeller (çok yanmasını).

eğer nargile için aluminyum folyonuz yoksa (bunlar kalın olur), yani marketten aldığınız folyoyu kullanıyorsanız iki kat yapmaya özen gösterin. çok ince çünkü, cafelerdekiler kalındır dikkat edin. gidin tütün alırken bunu da alın.

sipsi kullanın, içimi kolaylaştırır, ve güzel bir alışkanlıktır. steril olması apayrı. metal sipsileri uzun süre kullanmayın koku kalıyor.

nargile tütünün içine şunu atayım kafa yapar mı diye denemyin, işe yaramaz.

nargilenin içindeki su her kulanımda değiştirin. tadı çok değişiyor çünkü, bir önceki aroma farklıysa tadını alabilirsiniz keyfiniz kaçabilir. ve bu su her daim soğuk olsun, yani dolaptan su alıp koyma şansınız varsa yapın. hatta daha epic versiyonu olan eğer buz atma imkanınız varsa atın. su soğuk olduğu zaman, marpuc örneğindeki gibi ferahlık katar içerken orgazm olursunuz.

heralde bu kadar, sorunuz varsa yanıtlayım.

garbage a muhtemelen en uzun postu ben attım. grats
kibbye
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Holyraider resmen efsane anlatmış.

Evde içim için ufak eklemeler yapabilirim.

Nargilenin altına düşmesini engelleyecek bir mekanizma yapın. Her ne kadar dikkatli de olsanız bin bir türlü hal var, açık renk halıları çöpe atmanıza sebep olabilir.

Küçük küçük buz poşetleri var parmak boyunda. Onlardan edinip koyduğunuz suyun içine atın suyu hep soğuk tutmak için. Hem yeniden buz yapma ihtiyacınız olmaz, hem de su seviyesi yükselmez (şişedeki su seviyesini iyi ayarlamazsanız içim bozulur. çok konursa ağır olur, az konursa az filtre olur, zararlıdır)

Közleri hazırlamak için en iyi yol ise şöyle, piknik tüpü gibi bir imkanınız varsa onu kullanın. Benim gibi ocakta yapanlar için ise ocağın alt kısmını kül düşmemesi için alüminyum folyo ile kaplayın. Sonra nargilenin yanında gelen bacayı ocağın üstüne koyun. İçine közlerinizi atın. En hızlı ve efektif köz pişirme yöntemi bu.

Bir de ufak tüyo, bunu dışarda da uygulayabilirsiniz. Nargileye köz koyduktan sonra 3-5 dk çekmeden bekleyin. Korkmayın, yanmaz. O sürede közlerin ısısı folyo, lüle ve tütüne dağılır. Bu şekilde hem rahat rahat açarsınız, hem de yakmadan içersiniz. (Közleri bu dinlendirme işleminden sonra birazcık fön ile harlandırın evde yapıyorsanız)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...