copry Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 2, 2012 Sabah uyandığında dişlerde şakaklarda ağrı varsa diş sıkıyorsun. Eğer yoksa beyazlatıcı diş macunu kullanıyorsun. Değiştir sensodyne f al dişlerini bastırarak fırçalama.
fenn Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Bugün diş dolgusu yaptım ve doktor çürüğü temizlerken bi baktım dişin temizlenen yeri hala siyah ve adam dolguyu vurmaya başladı. Bende dedim bembeyaz olması gerekimiyormu diye ve adam dedi ki: Diş derin çürüğe karşı bi savunma amaçlı mekanizma oluşturmuş ve sen onun siyah olduğuna bakma falan dedi. Varmı böyle birşey.
copry Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 fenn said: Bugün diş dolgusu yaptım ve doktor çürüğü temizlerken bi baktım dişin temizlenen yeri hala siyah ve adam dolguyu vurmaya başladı. Bende dedim bembeyaz olması gerekimiyormu diye ve adam dedi ki: Diş derin çürüğe karşı bi savunma amaçlı mekanizma oluşturmuş ve sen onun siyah olduğuna bakma falan dedi. Varmı böyle birşey. Pm de atmıştım . Doktorunun söylediği doğru. Kronik ve yavaş ilerleyen çürüklere karşı diş savunma geliştirir . İrreguler seconder , tersiyer dentin dediğimiz bir tabaka oluşur . Siyah ve sert bir doku.
moncici Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 selam 4 sene önce felaket bir diş operasyonu geçirdim. kökten çürümüş bir dişim vardı, aynı zamanda çene cerrahı olan bir dişçi 1 saat süren bir operasyon sonucu dişimi böyle iyice kazıdı, üzerine de porselen dolgu yaptı. şimdi ben bu dişten fena korkuyorum, altındaki damakta hafif morluk var. arasıra ağrıyo. dişçiye gitmekten de fena korkuyorum kötü bişey çıkacak diye. en kötü ne olur?
copry Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 En kötü senaryo dişin çekilmesi .
copry Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Anlamadığım kökten çürümüş dişi çekmediler mi? Kök amputasyonu tersiyer kanal porselen mi yapıldı ?
moncici Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 ampütasyon dedi. ya aslında kökten çürümemiş de olabilir. sanırım dişi kaybetmemek için böyle kazıdı kazıdı küçük bir tepecik kaldı diş, üzerine porseleni yabıştırdı. ama baya derine inmişti belki sinir öldürmüştür yani tam hatırlamıyorum acı çekmekle meşguldum.
moncici Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 yani dişin çekilmesinden kötü bişey olmaz dimi? içi ne kadar çürümüş olursa olsun böyle içi karga leşi gibi olsa bile damakla ilgili bir tehlike olmadan dişi kökünden şak diye aldığımızda sorun halloluyor dimi? konuşma yetimi kaybetmem dimi?
Nekro Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 limonu isirinca yada biraz soguk birseyi disleyince sanki bakir kablo isirmisim gibi oluyor sok yiyorum resmen. normal mi hocam bu.
erdalz Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 öndeki iki tavşan dişin birinde dişin sağından yani yandan minicik bir çürük var ama durmuş durumda yıllardır. bi doktor hiç ellemeyelim dedi diğeri yandan hemencik yapılır çok minik zaten dedi. ne yapmak lazımdır? dişin mukavemetini azaltırmı? darbede falan kötü olurmu?
copry Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 moncici said: yani dişin çekilmesinden kötü bişey olmaz dimi? içi ne kadar çürümüş olursa olsun böyle içi karga leşi gibi olsa bile damakla ilgili bir tehlike olmadan dişi kökünden şak diye aldığımızda sorun halloluyor dimi? konuşma yetimi kaybetmem dimi? Senşn durumunda daha kötü olacağını sanmıyorum . Ama ihmal edip uzun süre gitmezse. Enfekfiyon kemiğe yayılabilir. İhmal etme . Geçmiş olsun
copry Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Nekro said: limonu isirinca yada biraz soguk birseyi disleyince sanki bakir kablo isirmisim gibi oluyor sok yiyorum resmen. normal mi hocam bu. Sensodyne f kullan. Çoğu insanda var ülkemizde diş hassasiyeti. Flor uygulaması yaptırıp rahatlayabilirsin . Ne normal ne anormal yani
aquila Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 sensodynela sponsorluk anlasman mi var?
copry Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 erdalz said: öndeki iki tavşan dişin birinde dişin sağından yani yandan minicik bir çürük var ama durmuş durumda yıllardır. bi doktor hiç ellemeyelim dedi diğeri yandan hemencik yapılır çok minik zaten dedi. ne yapmak lazımdır? dişin mukavemetini azaltırmı? darbede falan kötü olurmu? Bence yaptır. Durmuş çürükte olsa reaktive olabilir risk hem de görüntü kirliliği.
copry Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 aquila said: sensodynela sponsorluk anlasman mi var? İpanayla var 600 tllik fırça verdiler her ay macın sayısız fırça ama yine de sensodyne <3
Ren Mesaj tarihi: Ekim 18, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2012 ya abi 7-8 yıl önce çürüğüm vardı. çekicez dediler. çektirmemek için kanal tedavisi + dolgu yaptırdım. çok da mutluydum. 6 yıl ömrü var dediler. 6 yılı geçti ama az önce sanırım ömrü bitti. hani dişi oyup U şeklinden sonra içine dolgu koyuyorlar ya. benim o u'nun kenarları inceydi baya. sert pizza yerken bir tarafı ayrıldı. ben de kendi imkanlarımla çıkarttım o parçayı. şimdi dolgu + bir kenar ile duruyor diş. gg mi? :(
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 sen ölmüşsün üstüne toprak atan yok abi
Ren Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 abi 32 dişim var diye övünen bir insandım ben. evlat acısı gibi koydu. kesin çekecek doktorum ya. hayır bi de dün geldim zaten dişçimin olduğu şehirden. yapılır mı bu ya. kafamı koparsalar dönmem bayrama kadar.
ulfang Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 3 gün oldu gömülü 20 lik dişimi operasyonla çektirdim,yardılar bi ton kan kaybettim. Bir saat falan sürdü, acı çekmedim ama o sesler beni mahvetti. üstünde etlerim falan duruyo ıyğğ, ağzım hala dikişli falan.
copry Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Ren said: ya abi 7-8 yıl önce çürüğüm vardı. çekicez dediler. çektirmemek için kanal tedavisi + dolgu yaptırdım. çok da mutluydum. 6 yıl ömrü var dediler. 6 yılı geçti ama az önce sanırım ömrü bitti. hani dişi oyup U şeklinden sonra içine dolgu koyuyorlar ya. benim o u'nun kenarları inceydi baya. sert pizza yerken bir tarafı ayrıldı. ben de kendi imkanlarımla çıkarttım o parçayı. şimdi dolgu + bir kenar ile duruyor diş. gg mi? :( Porselen kaplama yaptirabilirsin disine agrisi sizisi yoksa. Henuz gg degil :p
NeoStyle Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 tanıdığa 27 bin lira implant masrafı çıkarmışlar o kadar var mı ya
Öne çıkan mesajlar