Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vergi dairesinden(icralı) araba almak

fastreloader

Öne çıkan mesajlar

para ben yannis bilmiyosam
eger anahtarin kopyasi yapilabiliyosa 200 lira felan gibi
ama yeni arabalarda immobilizer felan geyigine bi kredi karti gibi kartla veriyolar eger o kart varsa bgu fiyattan aliyosun

oteki turlu butun klitler deisiyo 800 1000 lira arasi sanirim

ama eski arabalarda bole teknolojiler olmadiginan anahtarcilar bile yapiyo
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Bana da piyasa değeri 10 lira olan aracı 6 veya 7 liraya almak pek insancıl gelmiyor :

Saygılar.

iyide sole bi durum war paramecium
sen almassan o araci bu isin kurtlari aliyo otur arabalari
ve %40ina aliyolar
eger rakip olursa arttirmada daha yukseklere cikiyor fiyat
yane o aracin satilmamasi gibi bi durum yok
Sosyal ağlarda paylaş

bugun gıttım belkı alırım bısıler dıe .Aman abı ımkansız ordan bısı almak hem pahalı hem kabalık kucucuk bır salonda ayakta havasız felan ıgrenc bı mekan.

ve sole bı durum var audi ın ve bır tane daha aracın sahıplerı ellerınde ruhsatları '' abıler bız aracımızı alıcaz ne olur vurmayın araca '' dıe yalvaran ıkı tıp vardı .Audı ınkıler bırde 3 4 kısı gelmısler kabadayı gıbı tıpler bı ruhsat gosterıp durdular mıllete .Salonu da ole gorunce dayanamadım daha cıktım geldım

Aracları anca dısardan goruyorsunuz bı lavuk bekcı ne kapısını actırıyor ne motora baktırıyor kazası belası varmı aracın hıc bellı degıl calısıyomu o butunuyle muamma. Hıc tavsıye etmem yanı bosuna yarım gunumu yedı .Gıder Borusan manheim dan pasa pasa alırım aracı her bı haltı yapılmıs neresınde boya var neresı degısmıs herseyı yazıyor adamlar. Calısır vazıyetde onune gelıyor arac bakıon edıyor herseyı ıle serbest araca bakmak
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

bekcinin cebine bi 50 kaat sokar o arabayi kullanirsin gerekirse o sorun deilde
iste bu tur islerde hep ayni mevzu war
gelip tehdit etmeler felan falan

hehe aracların hepsının ne hıkmetse 4 lastıkde ınık yok ole bısı anlıycan.Tehdıt yoktu daha cok yalvarır gıbı konusuyodu adamlar.Araca vurupda almaya calıstıgında ne olurdu onu gormek lazımdı :D

.Evet para oraya uye olman gerekıyor her gelen arac alamıyor da vergı levhası yetıyor oraya uyelık ıcın
Sosyal ağlarda paylaş

@goldbaren:

kimin nasıl kazanıp nasıl kaybettiğini bilemeyiz.şahsen ben evimden alınan laptopu ve plazmamı suan alan biri varsa, illa satılmıstır , mutlu mesut kullanacagını sanmıyorum.

yar olmaz yani hacizli mal.belki batıl inanç gibi gozukuyor ama dramatik hacizler yaşamış biri olarak böyle düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

@goldbaren:

kimin nasıl kazanıp nasıl kaybettiğini bilemeyiz.şahsen ben evimden alınan laptopu ve plazmamı suan alan biri varsa, illa satılmıstır , mutlu mesut kullanacagını sanmıyorum.

yar olmaz yani hacizli mal.belki batıl inanç gibi gozukuyor ama dramatik hacizler yaşamış biri olarak böyle düşünüyorum.

haciz islemi yapmak ne kadar zor bi fikriniz war mi
adam borcunu odemicek
sen gitcen dava accan
o dava sonuclancak haviz karari gitcek dosya trafige gitcek bilmemne
en az 1 ay suruyor
o sirada o adam delikanli bi adamsa arabasini yari fiyatina satar oder

zorla elinden alininca aglamaz

ayrica ordaki arabalar satilmasada adama geri verilmiyo haberiniz olsun
yedi eminde bi omur yatar
yattikcada adama yeddi emin masrafi cikar
yane aslinda alirsaniz adama bi yarariniz oluyor

adamin borcunun bi kismi kapaniyor
Sosyal ağlarda paylaş

ruhsati gosterip "almayin" diyen adam borcunu en azindan kismen kapatabilecekken, yine de aracin haczedilecegini bildiginden, mal kaybi olmasin diye haciz sonunu bekleyerek alacaklidan para kaciran adamdir. "para kolay kazanilmiyor, adam hakli" diyecekler olabilir.

ama borc namusdur. insan zora, dara dusebilir. ustelik bazen bu alacagini alamadigindan tamamen haksiz bir sekilde de olabilir.

ama zamani geldiginde, eger riski alan kendinsen sonuclarina da katlanacaksin. bunu namusun gibi goreceksin.

borcu verenin sahis degil banka olmasi bile durumu mesru kilmaz.

icrali araci borca karsilik sahibinden hacze girmeden once anlasmali alin. alan da satan da bir nebze kazansin. hic ugrasmayin buralarda.
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçi atladığımız bir nokta var galiba araç satışı konusunda. Araç rehinliyse borç ödenmediği sürece araç kime satılırsa satılsın ödenmeyen borca karşılık haczediblebilecektir. Dolayısıyla rehinli olan aracın değeri de zaten vergi dairesinde ettiğinden çok daha düşük olacaktır.

Tabi aracın rehinli olmadığı durumlar için geçerli olmaya devam ediyor tüm denilenler.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendercik said:

İcra dairesi aracılığı olmadan rehinli aracı satmak, sattırmak ve paraya çevirmek mümkün değil ki. edit: rehinli demek, o demek değil kısaca

mumkun. gidiyorsun adami ve parayi alip bankaya, diyorsun aracin ikinci el bedeli bu, benim odedigim vergi vs masraflar ciktiktan sonra verecegim para bu, buyur bu da nakit para.

sube genel mudurlugu ariyor, kendi satistan gelecegini umdugu anapara tutarindan tahmini avukat ve icra masraflarini dusup bir de icra icin bekleme suresindeki kaybi hesaplayip senin getirdigin para ile karsilastiriyor.

onlar icin makul olup olmadigina bakiyorlar. GM onay verirse yatiriyorsun borca parayi, banka rehin kaldir yazisi yaziyor. rehni kaldirttiktan sonra notere gidip adamla satisi yapiyorsunuz. (adam guvenilir olacak yalniz bu noktadan sonra)

eger bireysel degil ticari kredi borcu ise ve arac rehni varsa, zaten arac hic bir zaman tek basina kaca satilirsa satilsin tum borcu kapatmayacagi icin bu islem banka acisindan daha da kolay oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...