Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 HEPİMİZ VEJETERYANIZ BURGER KING VE MEKDANILDS HAYVANLARI CANLI CANLI PARÇALIYOMUŞ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 kurbani elestirmek matadoru savunmakmi demek? lol gene sacmasapan bir polemige cekmeye kasiyorsunuz, tebrikler gereksiz yere hayvanlara eziyet edilmesin diyoruz, kurban bayramlarinda hep gorulen goruntuler malum, her sene elestirilir her sene yeniden tekrar eder matadordan bir farki yok cogu muslumanin ha peta gibi moral faggotry yapmam, ihtiyactir hayvan kesilicek tabi otla beslenmiycez heralde, doganin bir duzeni ama israfa karsi oldugunu kitabinda 22 mi 23 mu ne kez belirtmis bir inancin mensuplarinin senenin bir gunu toplu hayvan katliyamina girismeleri bu cagda yanlis ortak olunur, bir kurum araciligiyla kestirilir (son senelerde bu konuda ciddi cabalar var simdi, inakr etmemek lazim) israf edilmez, eyvallah kurandada denen o zaten ama kesicek hayvanlarin tukendigi, yurt disindan et ithal edicek duruma gelmisken senenin bir gunu eldeki hayvanlari telef edip buzluklarda surundurmenin dinen okay oldugunu soyliyen varsada otursun inandigi dini bir daha gozden gecirsin derim kurban etglerinin %90 i komsu buzluklarinda curuyup gidiyor, ulke ekonomisinide etkiliyen bir sorun varsa tabiki elestiricez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 yuru viktor arkandayiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 yahu hala kurban bayramı deniliyor kurban bayramları dışında da aynı şekilde kesiliyor hayvanlar hatta büyük ihtimal daha kötü şartlarda çünkü göz önünde değil.aşırı tüketim olabilir ama başka ülkelerde de var aynı sorun.dinle ilgili herşeye karşı çıkma mantığından bayrama yükleniliyor.yanlış hep yanlış sadece 1 güne özgü değil >bide victor eğer hacda kesilen hayvanları gördüysen biz yine iyiyiz.daha iyi olsak keşke ama abartıyorsunuz bence ,sanki her sene 70milyon kurban kesiliyormuş gibi.çevremde o parayı bağış yapan birçok insan görüyorum. herkez yanlış yapıyor kafasından kurtulmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Valla ben kurban bayramında hayvan kesen biri bile değilim. O yüzden zavallı hayvanlara eziyet eden herhangi bir kişiye o hayvanın yapacağı tüm kötülükleri hiç suçluluk duygusu duymadan, hiç üzülmeden karşılayabilirim yani sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 dinle alaksı yok. insana ve hayvana eziyet edilen her durumda karşı çıkma kınama hakkımı kullanırım. ama işin içine din gereği eziyet girince, yok diğerleri haksız, ama dinin gereği olduğu için kurban bayramlarında yapılanlar haklı diyemem şahsen. yani durum her ne olursa olsun, canlılara çektirilen eziyet söz konusuysa, dinmiş, töreymiş, adet, gelenekmiş, eğlenceymiş, farketmez, her durumda karşı çıkarım. eziyetin ''din'' adına olanı karşı çıkmamı engellemez doğal olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 matadora cok iyi olmus, keske agzindan cikmayip olseydide ilacla sersemletilmis o hayvanlar kazanmis olsaydi bir kerede vahsi spor falan filanda merak ediyorum boganin akibeti ne oldu? gecen sene burda insan kiliginda gezen hayvanatlar (ki hayvanlarada buyuk hakarettir bu benzetme) kacan dananin kameralar onunde tendonlarini kesmisti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 idilik said: dinle alaksı yok. insana ve hayvana eziyet edilen her durumda karşı çıkma kınama hakkımı kullanırım. ama işin içine din gereği eziyet girince, yok diğerleri haksız, ama dinin gereği olduğu için kurban bayramlarında yapılanlar haklı diyemem şahsen. yani durum her ne olursa olsun, canlılara çektirilen eziyet söz konusuysa, dinmiş, töreymiş, adet, gelenekmiş, eğlenceymiş, farketmez, her durumda karşı çıkarım. eziyetin ''din'' adına olanı karşı çıkmamı engellemez doğal olarak. katı bir vegansın yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 idilik said: bunun vejeteryanlıkla çok alakası yok. doymak için et yediğinde bir sorun yok, ne yazık ki et oburuz. ama kurban bayramlarında yapılan bambaşka bir şey: 1. insanlar gereksinim fazlası et tüketiyorlar. neredeyse günde 3 öğün et yiyorlar o dönemlerde. çoğunlukla şov, gösteriş amaçlı kesiliyor hayvanlar. 2. fakire et veren kalmadı. veren de en kötü yerlerini veriyor etin. 3. hayvanlara acı çektiriliyor fazlasıyla. normalden çok fazla kasaba gereksinim duyulduğu için, işi bilen-bilmeyen kesiyor hayvanları. zaten her yıl işkenceden beter edilen hayvanlar görmüyor muyuz TV lerde, ki görmediğimiz ne vahşetler yaşanıyor kim bilir? dolayısıyla di ye katılıyorum. her ne kadar boğa güreşlerinin sırf eğlence adına yapılması ve öldürülmeden önce hayvanlara azap çektirilmesi iğrenç bir şey olsa da, müslümanların kurban bayramlarında hayvanlara çektirdikleri ızdırapların da kınanması gerektiğini düşünüyorum. birinin din adına olması, olayın vahametini azaltmıyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 vegan değilsen dediğinin tamamen saçma salakça bi hal aldığının farkınasın değil mi? fakire etin tamamını veren bi sürü adam var.. benim tüm çevrem ya fakirlere yemek veren aşevlerine verir ya da çocuk esgirme kurumlarına vs.. eziyet olayı ise ayrı bi alem.. gidip bi mezbaha olayından haberdar olun önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 abi aynı yazıyı atıp durma yediğin etin hangi şartlarda önüne geldiğini bilio musun bilmiyor musun ona gel. biliosan nie yiyorsun madem bu kadar karşısın et oburuz demekle olmuyor bu işler yemeyen yemiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 dasaaa said: vegan değilsen dediğinin tamamen saçma salakça bi hal aldığının farkınasın değil mi? fakire etin tamamını veren bi sürü adam var.. benim tüm çevrem ya fakirlere yemek veren aşevlerine verir ya da çocuk esgirme kurumlarına vs.. eziyet olayı ise ayrı bi alem.. gidip bi mezbaha olayından haberdar olun önce. ben de senin söylediklerinin salakça olduğunu düşünüyorum. mezbahada kurallara uygun olmayan kesimlere onay vermediğimi yinelememe gerek var mı bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 kesimin kurallara uygun olması insan sağlığı ile alakalı, hayvanlar ölüyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 beyler kurban bayramı daha önce tartışılmıştı afiyet olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 bende cok duzgun calisan mezbaglar gordum, buyrun burdan yakalim iki dogru bir yanlisi silmiyor yanlis yanlistir, siritir dikkat ceker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 said: mezbahada kurallara uygun olmayan kesimlere onay vermediğimi yinelememe gerek var mı bilmiyorum. abi senden onay almadıklarının farkındasın da di mi? gelen etin kesildiği mezbahaları gezmen gerek yani.. kalanında dediğin tek şey "kurban bayramında etler kurallarına uygun kesilmeli"ye dönüşüyor.. evet.. kurallarına uygun kesilmeli. bunun da dinle falan bi alakası olmadığı gibi, etin dağıtımı ile ilgili de dedikleriniz komik hani.. yok belediyede çalışıyor ve mezbahaların yaptığı uygunsuz kesimlere gerçekten onay vermiyorsanız az daha gayret edin de kuralları yerine getirin kurban için yapılan kesimlerde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Kurban kesmenin o caga uygun bir ihtiyac giderme yontemi oldugu hic mi gelmiyor akliniza allaskina ? Farkli bir yontemi hic mi konduramiyorsunuz ? Ya da soyle sorayim; kurban kesip komsunuza mangal yaptirmak yerine, kurban parasiyla bir cocugu 1 sene okutsaniz, gunah mi islemis olacaksiniz kurban kesmediginiz icin ? Yoksa Allah'iniz kitabiniz bu da olur, tamamdir diyecek mi ? Kitapta yazanlara bakilirsa ikincisi gayet uygun gibi. Hic olmadi kazacaginiz sevap > gunah olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 abi sen program yazan adamsın.. ilk conditiondan patlıyor zaten said: kurban kesip komsunuza mangal yaptirmak yerine komşumun alım gücü yerinde, başkasından kurban eti alıcak sınır içinde değil. e haliyle de mangal partisi yaptırtmıyorum kendisine.. kendisi dilediği zaman mangal partisi yapıcak güce sahip.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 boğa hekşat atmıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 şunlar: dasaaa said: çok zekisin sen dasaaa said: vegan değilsen dediğinin tamamen saçma salakça bi hal aldığının farkınasın değil mi? buradaki ''onay vermeme'' sözcüğünü bilerek saptırıp, gereksiz demagoji yapman, (senin de gayet iyi bildiğin gibi ''doğru bulmamak'' ve sonuç olarak ''onaylamamak'' anlamında kullanıldı) dasaaa said: said: mezbahada kurallara uygun olmayan kesimlere onay vermediğimi yinelememe gerek var mı bilmiyorum. abi senden onay almadıklarının farkındasın da di mi? senin tartışma tarzının göstergeleri ve bana uymuyor, ama gene de son kez cevap vereyim ve son kez söyleyeyim; söylediklerim, dininiz, mezhebiniz, milliyetiniz, ırkınız, renginiz, cinsiyetiniz, mahalleniz, görenekleriniz, v.s ile ilgili değil. yalnız ve yalnızca hayvanlara gereksiz yere çektirilen eziyetlerle ilgili. dasaaa said: evet.. kurallarına uygun kesilmeli. bunun da dinle falan bi alakası olmadığı gibi, etin dağıtımı ile ilgili de dedikleriniz komik hani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 ya hadi o cocuk okutma klisesini gectik dernekler var, parani veriyorsun kesiyor dagitiyor bir parcada sana yolluyor siyasi gorusun ne olursa olsun mutlaka uygun dernekler var yani o bakimdanda sorun yok diyanette bu yontemi destekledi, her sene vatandaslara soyluyor ayni seydir boyle yapalim diye ama yok neden? cunki onun show kismi yok, dusman catlatircasina hayvani kesip sonra kapi kapi et dagitip "biz bu sene kestik, bunuda size getirdik :D :D :D" kismi yok, gosterisi yok, kotu yerini ayirip ayagina cagirip kapiciya misafirlerin onunde verme kismi yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 ne bilim benim içim acıyo matador olsa da sdf. sonuçta adam ölebilir, "iyi olmuş" diyemiyorum. geçici olarak yaralansa "ohhh canıma değsin lan" diyebilirdim. ama ölmesi an meselesi olan bi adama diyemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 dasaaa said: said: mezbahada kurallara uygun olmayan kesimlere onay vermediğimi yinelememe gerek var mı bilmiyorum. abi senden onay almadıklarının farkındasın da di mi? Cidden... Dumur oldum burada ben de. Arkadaş kendini sağlık bakanı, diyenet başkanı falan sanıyor herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Viktor said: cunki onun show kismi yok, dusman catlatircasina hayvani kesip sonra kapi kapi et dagitip "biz bu sene kestik, bunuda size getirdik :D :D :D" kismi yok, gosterisi yok, kotu yerini ayirip ayagina cagirip kapiciya misafirlerin onunde verme kismi yok Doğru nokta. Birazda Halk olarak şu lanet GÖSTERİŞ merakımızdan geçsek süper olucazda olmaz gösteriş şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Benim kurbandan çok bir şikayetim yok. Birsürü et alamayan insan da et yiyor o sayede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar