Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yapay DNA Tasiyan Ilk Canli Hayatta!

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Inanilmaz bir haber yahu, boyle seyler okuyunca genetikci falan olaydim diyor insan.

Sozun ozu, yapay DNA'yi uretmislerdi bir sure once, simdi de canli bir varligin yapay bir DNA tasimasini saglamislar. Uzerine, bu yapay canli bolunerekten milyarlarca yeni canli olusturmus.

Neler gorucez acaba onumuzdeki 10-20 senede, cok cok guzel bisey bu ya, buyuk ihtimalle bildigimiz halyle dunyanin sonunu getirecek ama deger ya :)

http://www.ntvmsnbc.com/id/25097428/
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

bildigimiz halyle dunyanin sonu

Topiği trollemeye gelmiştim ama rem quoteunu görünce önce onunla dalga geçeyim dedim. ZUAAAAA

Bi de hacı niye bu kadar büyütüyosunuz bu olayı? Gayet sıradan hatta beklenen bi gelişme, niye dünyayı değiştirsin? Hadronlar birbirine değince karadelik oluşacak medyasının etkisinde kalıyorsunuz hep.
Sosyal ağlarda paylaş

Canlı-Cansız ayrımından bakıyorsan aynı.

İki sebepten canlı cansız diye ayırıyoruz zaten,
1-)Kendimizi yüceltmek, "cansız" diye nitelendirdiklerini kullanırken vicdanını rahat tutmak
2-) Bilimsel açıdan incelerken kolaylık sağlamak.

Gerçekten kolaylık sağlıyor, ama doğru değil bu.Canlı'yı nasıl tanımlayabilirsin ki zaten? Varlıkları inceledikçe, canlı cansız ayrımının olmadığına kanaat getirebiliyorsun.

Mesela şöyle bir yaklaşım izleyelim,
Canlı cansız tanımı yapalım, ve buna göre her canlı ve cansız şeyleri kıyaslayalım, mutlaka açık buluruz, çok rahat bulurum yani.
Hayır masanla odanda ki kedi aynı değiller
ama odanda ki kediyle cadde de ki inekte aynı değil =).

Aslında canlı cansız diye ayırmaktansa,
bilincini bize hissettiren ve hissettirmeyenler olarak ayırabilirmişiz zamanında,
ama o zaman bu hayvan haklarından bir sürü türerdi başımıza, yok masa hakları yok kalem kutusu hakları vs vs.
Can konusunda çok takılıyor insanlar,
can diye birşey yok.
Sen diye de birşey yok, inorganik maddelerin birleşimiyle oluşmuş organik maddelerin birleşmesiyle ilerlemiş organizmalar grubusun sen, siz yani.
Can yok,
işte bu yüzden çamurdan ( C, H, O, gogogo amino asit) dan geliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Kedimin karbon, oksijen, hidrojen ve azot molekülleri aminoasit olup enzim olarak salgılanırken, masamın karbon oksijen hidrojen ve azot molekülleri mal mal duruyor. Eğer ben komut vermezsem sayborgumun karbon oksijen hidrojen ve azot molekülleri de mal mal duruyor enzim menzim çıkmıyor.

Bu durumda "hayat" diye bi kavram nasıl ve niye olmuyor? Cevapların tatmin edici değil suark.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...