Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tıp çok mu ilerledi?

sg-1

Öne çıkan mesajlar

GERGE said:

Artık nano robot yapıyorlar, onlarda gidiyor kanserli hücreleri öldürüyor. İlerledi çok.

o nano robot tamamen fos

haberde robotyn boyunu sac teli capiyla karsilastirmislar. sac telinin capinin 100binde biri buyuklugundeymis. guzel hos buraya kadar.
ama sonra maksimum edebildigi hareket mesafesini nano olcu birimiyle yazip gecmisler.
ben hesapladim
o robotun gidebildigi mesafe sac telinin capinin 25binde biri kadar.
....
yeni insan yaptik "5.5 metre yuruyup sonra geberiyor gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

GERGE said:

Artık nano robot yapıyorlar, onlarda gidiyor kanserli hücreleri öldürüyor. İlerledi çok.

o nano robot tamamen fos

haberde robotyn boyunu sac teli capiyla karsilastirmislar. sac telinin capinin 100binde biri buyuklugundeymis. guzel hos buraya kadar.
ama sonra maksimum edebildigi hareket mesafesini nano olcu birimiyle yazip gecmisler.
ben hesapladim
o robotun gidebildigi mesafe sac telinin capinin 25binde biri kadar.
....
yeni insan yaptik "5.5 metre yuruyup sonra geberiyor gibi

abi zaten kanserli bölgeye yerleştirmiyorlarmı onu, damardan verip kendi bulsun demiyorlar ki

hücrenin büyüklüğünü hesaba kattığında yeterli bi mesafe olr hareket mesafesi
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan, insanlar basit enfeksiyondan ölüyorlardı, şu anda ortalama insan ömrü hızla uzuyor. Dediğin nanorobotların bir kısmı kanla taşınıyor nano mesafeler falan değil yani. Kanından girip kanserli dokunun yerini morfolojisine göre tespit eden aletler var, kullanımda olan. Henüz piyasada olmayan deli gibi araştırmalar var.

Tıbbi araştırmaları bilmeden iddialı çıkışlar yapmak biraz gurur kırıcı. Kusuruma bakmazsan bir çok gelişmeden haberin yok gibi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

cümlede bi terslik var sanki..

-araba çok mu ilerledi?
+galiba ya.. biraz daha geri alırsak sanki daha iyi olacak. di mi?
*lan çizgiyi geçmiş işte.. bayağı ilerlemiş.. geri alın..

tıptaki ilerleme teknolojinin el verdiği boyutta ve teknoloji ile paralel hızda. bizi aşan bi ilerleme yok gibi.

yani birileri "hacı CT iyi ama riskli be.. bayağı yüklemişiz size radyasyonu. daha dikkat edicez bundan sonra" diyorsa bu sene -2ay önce falandı yanılmıyorsam- tıptaki ilerleme öle çok uç değildir demektir..

ama mesela kırılmalar yaşanabilir. mesela bilgisayara bağlayıp "hmmm sizde şu var" diyecekleri gün "oha bi basamak yukarı çıktılar!" diyebilir.

savul bilim teknik.. konu yolluyorum. daha teknik konuşulur..
Sosyal ağlarda paylaş

Deneme yanılma yoluyla ilerdiği için, tıpta ilerleme yavaş oluyor,
bide doğru diye bişey yok yani
bugün sana iyi diye verilen birşey
200 sene sonra yılın ilacı
300 sene sonra insanlık tarihinin en zararlı maddesi seçilebilir.

Ne zaman ilerlemiş sayılır tıp? birileri oturur kasar, bi şekilde matematikleştirir bütün olayı
o zaman kopar gideriz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...