Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

derin dondurucuya atilan gidalar


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
mesela tavuk, kiyma, balik gibi seyleri buzluga attik diyelim,
bunlari ne kadar zaman saklayabiliyoruz?

cozuldukten sonra bi daha atmamak lazimmis buzluga fln ama ilk seferinde uzun sure saklayabilirmiyiz?

mesela simdi dolapta donmus balik, tavuk birazda kiyma var yaklasik 2 hafta once alip atmistim yememek mi lazim?
Mesaj tarihi:
buzlukta durdugu sürece istedigin kadar saklayabilirsin.(ki istedigin kadar saklayamiyomussun ben yamulmusum)

ama eti meti bi kere cikardin mi, buzlari falan eridi mi buzluga tekrar atmak pek caiz degil, bir seferde kullanman lazim.
o yüzden kiyma miyma atcagin zaman kücük kücük torbalarda at ki, daha pratik olsun.
Mesaj tarihi:
gıda mühendisiniz geldi :P

çiğ et ürünlerini derin dondurucuda 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz..
tüm donmuş ürünler çözündürüldükten sonra tekrar dondurulmaz ve kısa süre içinde tüketilmeleri gerekir.

derin dondurucudan çıkararak (-18°C) buzdolabına koyduysanız (+4°C en iyi ihtimalle) 2-3 günde tüketmeniz tavsiye olunur :)

kıyma ve balık daha az dayanır; kıymanın oksidasyon redüksiyon potansiyeli yüksektir aerobik mikroorganizmalar için kral ortamdır, balıktaki bütirik asitte en kolay bozulan yağ asitlerinden biridir acılaşma ve kötü kokuya neden olur bozulması.. be quick or be dead dersem abartmış olurum evet :P
Mesaj tarihi:
vaniLLe said:

ama eti meti bi kere cikardin mi, buzlari falan eridi mi buzluga tekrar atmak pek caiz degil, bir seferde kullanman lazim.
o yüzden kiyma miyma atcagin zaman kücük kücük torbalarda at ki, daha pratik olsun.


iyi bir tavsiye bu (tu)

ayrıca dolaptan çıkardığınız yemeği komple ısıtıp tekrar dolaba kaldırmak ve sonrasında tekrar tekrar ısıtmak hem gıda güvenliği açısından sakıncalı hem de besin değerini oldukça düşüren bir durum, küçük porsiyon halinde daha minik tencere vs kullanarak ısıtmayı gerçekleştirin; ayrıca ısıtma işlemini sadece yenilebilir sıcaklığa getirene kadar değil kaynamayı gözleyene kadar yapın ki herhangi bir mikrobiyal gelişme olduysa sıcaklıkla ölsünler siz de zehirlenmeyin cırcır olmayın kusmayın vb. ehehe eğlendim :)
Mesaj tarihi:
Alıpta unuttuğumuz dondurulmuş hazır pizza bir yıla yakın durmuştu. Hala hayattayım yada yedikten sorna motoru bozmadım :D Özelikle mevsimlik sebzeleri(haşlanmış, çiğ yada közlenmiş) bol miktarda depolayıp bir sonraki mevsime kadar kullanırız. Şuana kadar hiç bir sorunla karşılaşmadık.
Mesaj tarihi:
benim bildiğim kadarıyla her ürünün farklı bir saklama süresi var diyordum ki ahan da buldum ;

http://www.kibris.net/basin/aktualite/mutfak/gidalarin-saklama-sureleri.htm
×
×
  • Yeni Oluştur...