reyou Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 mesela tavuk, kiyma, balik gibi seyleri buzluga attik diyelim, bunlari ne kadar zaman saklayabiliyoruz? cozuldukten sonra bi daha atmamak lazimmis buzluga fln ama ilk seferinde uzun sure saklayabilirmiyiz? mesela simdi dolapta donmus balik, tavuk birazda kiyma var yaklasik 2 hafta once alip atmistim yememek mi lazim?
Osso Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 tam bilmiyorum ama birşey olacağını sanmıyorum 2 haftada 1-2 ay gideri var bence max.
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 2 haftada bisey olmaz, ama cok uzun kalmasin.
vaniLLe Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 buzlukta durdugu sürece istedigin kadar saklayabilirsin.(ki istedigin kadar saklayamiyomussun ben yamulmusum) ama eti meti bi kere cikardin mi, buzlari falan eridi mi buzluga tekrar atmak pek caiz degil, bir seferde kullanman lazim. o yüzden kiyma miyma atcagin zaman kücük kücük torbalarda at ki, daha pratik olsun.
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 http://whatscookingamerica.net/Information/FreezerChart.htm
HolyRaider Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 deep freeze de birşey olmaz. şoklanmış oluyor artık, tadı tabiki aynı kalmaz fakat birşey de olmaz. olmaz.
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Askeriyede 80 li senelere ait et yemiştim ben. Dipfriz direk. Sanırım bütün protein vs değeri kayboluyor ama yemek işte :).
gecko Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 ordunun 30 senelik hindileri yer altında sakladığını ve kimsenin zehirlenmediğini düşünürsek profesyonel iseniz herşeyi dondurabilirsiniz efenim.
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 -18 derecede sakladıktan sonra 6 aydan sonra bile yenir et met buzu eridimi tekrar dondurursan leş olur zehirlenirsin.
PATA Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Kokmadığı yeşermediği sürece yemende bi sakınca yok
Lilly Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 gıda mühendisiniz geldi :P çiğ et ürünlerini derin dondurucuda 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.. tüm donmuş ürünler çözündürüldükten sonra tekrar dondurulmaz ve kısa süre içinde tüketilmeleri gerekir. derin dondurucudan çıkararak (-18°C) buzdolabına koyduysanız (+4°C en iyi ihtimalle) 2-3 günde tüketmeniz tavsiye olunur :) kıyma ve balık daha az dayanır; kıymanın oksidasyon redüksiyon potansiyeli yüksektir aerobik mikroorganizmalar için kral ortamdır, balıktaki bütirik asitte en kolay bozulan yağ asitlerinden biridir acılaşma ve kötü kokuya neden olur bozulması.. be quick or be dead dersem abartmış olurum evet :P
Lilly Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 vaniLLe said: ama eti meti bi kere cikardin mi, buzlari falan eridi mi buzluga tekrar atmak pek caiz degil, bir seferde kullanman lazim. o yüzden kiyma miyma atcagin zaman kücük kücük torbalarda at ki, daha pratik olsun. iyi bir tavsiye bu (tu) ayrıca dolaptan çıkardığınız yemeği komple ısıtıp tekrar dolaba kaldırmak ve sonrasında tekrar tekrar ısıtmak hem gıda güvenliği açısından sakıncalı hem de besin değerini oldukça düşüren bir durum, küçük porsiyon halinde daha minik tencere vs kullanarak ısıtmayı gerçekleştirin; ayrıca ısıtma işlemini sadece yenilebilir sıcaklığa getirene kadar değil kaynamayı gözleyene kadar yapın ki herhangi bir mikrobiyal gelişme olduysa sıcaklıkla ölsünler siz de zehirlenmeyin cırcır olmayın kusmayın vb. ehehe eğlendim :)
throine Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 kiymayi kavurupta buzluga koyarlar cig kiymaya gore omru daha uzun oluyor boyle.
HolyRaider Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 onu bilmemde, irmik helvasının üstüne şerbet dökünce...
Rock Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Alıpta unuttuğumuz dondurulmuş hazır pizza bir yıla yakın durmuştu. Hala hayattayım yada yedikten sorna motoru bozmadım :D Özelikle mevsimlik sebzeleri(haşlanmış, çiğ yada közlenmiş) bol miktarda depolayıp bir sonraki mevsime kadar kullanırız. Şuana kadar hiç bir sorunla karşılaşmadık.
msuuut Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 benim bildiğim kadarıyla her ürünün farklı bir saklama süresi var diyordum ki ahan da buldum ; http://www.kibris.net/basin/aktualite/mutfak/gidalarin-saklama-sureleri.htm
HolyRaider Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2010 mümkün olduğunca mikro da çözdürmeyin ama, özellikle balığı zamanınız varsa ılık suya koyun. bi leğen, kap vs içinde beklesin epey kendi kendine çözülsün
Sotto Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2010 Ben de kıymayı kavurup küçük küçük torbalara koyup öyle atıyorum buzluğa... Ama max 1 haftada bitiriyorum gerçi...
Red Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 şu mehmet ali erbil ne reklam yaptıysa artık derin dondurucu diyince uğur derin dondurucudan başka birşey gelmiyor aklıma :)
idilik Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 evde gereksinim fazlası asma yaprağı var. bunları en iyi şekilde muhafaza etmek için ne yapmak gerekir, bilen var mı?
guden Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 salamura yapıp uzun süre saklıyabilirsin, taze olarak saklamak istiyorum diyorsan küçük vakum poşetleri var onlara koyup dondurabilirsin.
Öne çıkan mesajlar