Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bioware'dan Ağır Laf : FFXIII RPG Değil!..

axedice

Öne çıkan mesajlar

fainaru fantaji...

axedice said:

Daniel Erickson: Well, before I address the main point I just want to take a slightly more controversial route: You can put a 'J' in front of it, but it's not an RPG. You don't make any choices, you don't create a character, you don't live your character... I don't know what those are - adventure games maybe? But they're not RPG's.

(tu)

dasaaa said:

onu da geçtim bu jrpg lerdeki adamların osurunca bile kıçlarından hareler, ışıklar, plazma topları çıkması kadar aptalca çok az şey olabilir dünyada.

belki kurtlar vadisi.. ama yok yok jrpg ler daha aptalca.. hmm aslında açık ara aptalca..

(tu)

dasaaa said:

jrpg o kadar tırt ki fo3 ile karşılaştırdığında fo3 kendisini gerçek bir rpg gibi hissediyor...

(tu)

Mum_Chamber said:

konsol bolumunde rpg tartisiyorsunuz beyler

(tu)

Mum_Chamber said:

oyle bakarsan action rpg diye de bir kavram var. ama onun acilimi kilicli kantir.

(tu)

wot...

rpg konusunda dragon age'e laf edilmiş çok güldüm.
story story diyorsan da mass effect war mis gibi.
epic istiyorsan tüm bioware oyunları epictir.

şu persona gibi bir oyunu bioware yapmış olsa dalga geçerdiniz "adamlar the sims yapmış zuzuzu" diye.
japon yapınca "abi jrpg gibisi var mı" oluyor.

final fantasy 6-7-8-X-X2 oynamışlığım var, sevemedim bir türlü.
gameplay'i sarmadı, ATB diye sistem mi olur ya, dalga geçerler adamla.
hikayesi ve karakterleri ilginç, evet, özellikle final fantasy 7'deki Cloud, Barret, Tifa, Vincent, Red XIII ve final fantasy x'deki Rikku epey ilginçtir. WRPG'lerdeki karakterleri andırıyorlar belki de ondan.
geçenlerde tekrar final fantasy x2 oynayım dedim ruhumu baydı. daha intro mintro yok, hikaye nedir ne oluyoruz demeye kalmadan oyunda pat diye kombat başladı. ff7'de de sevmediğim bir hadiseydi ama en azından 2-3 saniye bir video sunuyordu adamlar. ffx2'de bir adım atıyorsun düşman spawnlanıyor, ATB ile uğraşarak öldürüyorsun, bir adım daha atıyorsun yine düşman spawnlanıyor. 2 metrelik yeri geçebilmek için 1 saat düşmanlarla kapışıyorsun.

yanlış anlaşılmasın, jrpg'lere karşı bir nefretim yok, ama overrated etmeye de gerek yok.

breath of fire 4 oynamıştım, hikaye olarak hoşuma gitmişti.

hani şey diyorsunuz "wrpg'lerin dünyaları hep aynı, ama her ff'nin apayrı dünyası var". buna da ayrı güldüm.

ff7-8-9-10-11-12-13 felan yanyana koyunca hep aynı konsept beliriyor. tamam şehirlerin ve karakterlerin adı farklı olunca "ooo ayrı dünyalar lan o ye" olmuyor.
şey gibi düşünün. mass effect'te 10 ayrı gezegen var, bunları 10 ayrı oyuna yaysalardı, aralarındaki bağı koparsalardı "o ye adamlar çok yaratıcı" mı diycektiniz ona da...

jrpg'lerin hepsini üstüste koyunca ilginç bir tablo çıkıyor. breath of fire, legend of mana, ragnarok online, final fantasy, ve benzerleri.
bir "jack of all" herşeyi yapabilen sıska ama epic güçlü esas oğlanımız var.
bir mavi giyen healer kız sevgilimiz var.
bir tane tank görevi görecek altın kalpli korumamız var.
bir tane gizemli yüzünü gizleyen adam var.
büyü yapıldığında karakterin tepesinde "epik" kokan bir silüet belirir.
hem büyü asaları hem robotik yaratıklar var.
muhakkak sevimli goo'larla savaşırız.
parıltılı ışıklı grotesk bir yaratık olur ki "bakın ne kadar epik fantasi kurgu yapıyoruz" denilsin diye.
bir de oyun sonu bossu olarak sonuna kadar chaotic evil olan ve karizmatik epik ötesi übermensch bir adam konuldu mu al sana jrpg.

gerçi jrpgler bir nebze yine iyi.
korean mmorpg denilen bir hadise var ki o içler acısı bir boyuta taşıyor işi...

birileri gelmiş persona, chrono quest ve final fantasy övmüş.
ben de bloodlines, torment ve fallout 2 övecem arkadaş.
steampunk olmayınca kötü olmuyor rpg.
hani illa robotlarla magelerin ortak yaşamda bulunmasını istiyorsanız lionheart ve arcanum gibi oyunlar var.
ama onlarda da "büyü yapınca karakterin tepesinde uçuşan epik silüetler" yok, sevmezsiniz siz onları da.

"final fantasyciler süper abi, her oyunda farklı dünya sunuyorlar bize". iyi güzel de, final fantasy 7 ile final fantasy 13 arasındaki fark aynen greyhawk ile forgotten realms gibi bişi. birbirinin devamı. aynı tas.

sonuç olarak, daggerfall, morrowind, betrayal in antara, eye of beholder, septerra core, redemption, nox, wizards&warriors felan da güzel oyunlardır. oynamadıysanız tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

jrpg tehdit etmiyor ki kimseyi, pazar payını çalmıyor wrpg'lerin. wrpg'leri öldüren şey wow ve klonları olur olsa olsa. burada bahsi geçen wrpg'ler portakalda vitaminken adamlar wizardry'i temel alıp üstüne kendi dalını uzatmış rpg ağacından. bioware'deki adam da don kişot'lukla ucuz reklam kasmış sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

özgün dövüş sistemi dediğin attack->magic->fireball->zombie number 3

o ne yaa ... :D hala böyle mi?? tee bilmem kaç yıl önce rpg maker diye program vardı, onunla yapılan oyunların combat sistemi geldi aklıma :)

demon souls'u eğer japonlar yapıyorsa jrpg'nin hakkını vermek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bırak ya, jrpg'yi korumak, wrpg'yi karalamak için bana saldırıyorsunuz, bi olayınızı görsek ama yok.

Kaede said:

hiçbir fikrin olmadan sırf googlelıyarak o kadar şeyi nasıl yazdın bonek helal olsun saygımı kazandın

final fantasy 7-8-X-X2 oynadım, breath of fire 4 oynadım, secret of mana, legend of mana, pokemon felan oynadım diyorum, googleyarak konuşuyorsun diyorsun.

Viktor said:

sadece final fanatasy de kullanan ATB yi (ki serideki oyunalrin ayrisinda ATB yok) butun j-rpg lere malettin

gratz

bence daha konusma, dahada batican :p

final fantasy hakkında "her seferinde farklı dünya, farklı sistem koyuyorlar" demiştin, ben de ilk yazımca ff'nin ATB'sini eleştirmiştim.
bunu bütün jrpg'lere maletmedim, sadece ATB kullanan jrpg'lere malettim.

esas sen tüm wrpg'leri "d&d'ye saplanıp kalmakla" suçluyorsun.
şurda tek oynadığın wrpg baldur's gate'dir, onu kullanıp atıp atıp tutuyorsun. düşündüğünden çok farklı rpg (hack&slash da buna dahil) sistemi var diyorum dinlemiyorsun.

Kaede said:

bonekin yazıyı neresinden tutsan elinde kalıyor
7 den 13 e bütün dünyalar aynı dedi adam ya ahah
yok yani elle tutulur bişey olsa cevap vericem ama yok. googledan wikiden okuyarak bilmediğiniz konu hakkında yorum yapmayın. cidden çok komik kaçıyor

daha yazılanı okumadan atıp atıp tutuyorsun googlelamak, wikilemek felan diye. komik bişi varsa senin yaptığın.

7 ile 13 arasında iddia ettiğiniz kadar uçuk farklılıklar yok. birbirine çok benzer konseptler üzerine kurulmuş oyunlar. hani öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki biri middle earth de diğeri de star wars. yok öyle bişi.

ff 7 ve 13'ün (karakterlerinin/dünyasının) birbirinin neredeyse klonu gibi durmasından dolayı bütün dünya dalga geçiyor, senin şurda dediğine bak...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...