GwindonSurion Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Yemeğe yağ koyuyor muyuz? Koyuyosak oranı nasıl ayarlıyoruz ?
Valeron Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 göz kararı abi,bide nasıl yemek istediğine göre değişir yani
Akhlaur Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Ne pişirdiğine göre de değişir tabi.
huun Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 bi' gün arkadaşın teki geldi "süper yemek yapacam akşam size, git şöyle şöyle biftek hazırlattır" dedi. kesimhanesi olan bir arkadaş vardı, aldım ondan cillop gibi etleri; "hadi sen de gel" dedim. böyle şarapla yemek yapacam diyip yola çıkan diğer arkadaş etleri mundar etti, yemek yenecek hiç birşeye benzemiyordu. kasap eleman "yapacağın işi *******im" diyip suratına çarpmıştı eti. ilk defa orda tanışmışlardı bi de. "sen kimin evinde kime posta koyuyorsun" diye çıkışmıştım kasaba ama 2 ay güldük sonra mevzuya. o geldi aklıma birden hehe
pascalnouman Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 artistik yapicam die saci basi yakmayin gencler dikkatli olun alkolle
senko Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 yemek yapamamak kötü birşey ya hakketen, bende en son makarna yaptığımda ekmeğe sürüp yemiştik.
Zep Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 AHAHAHA abi hikaye çok iyi. senin kasabı eve alman herifin artistlik yapıcam diye eti mundar etmesi ve kasabın atarlanması off çok güldüm lan.
GwindonSurion Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Hikaye iyiymiş evet ayrıca anamdan iyi yemek yaparım mantı açarım sarma yaparım üh karı gibiyim lan
Necro Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 GwindonSurion said: Hikaye iyiymiş evet ayrıca anamdan iyi yemek yaparım mantı açarım sarma yaparım üh karı gibiyim lan Alayim seni ben hollandaya gotureyim ?
Tyrael Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Benide besleme olarak alın ozaman bulaşıkları yıkarım..bazen..
abvblizzard Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Mantı yapan herangi bişeyle evlenebilirim.
Kendercik Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Bir defasında 20 civarı kişiye makarna pişirmeye kalkmıştım en yakın arkadaşımla, ki kendisi şu anda çok beceriklidir, sonuçta makarna tam bir lapa olduğundan olduğu gibi çöpe atıp, yok edip yenisini pişirmeye kalktık. Nihayetinde yine aynı sonucu elde ettik ama sos işini abartınca bir kısım insan yiyebilir hale gelmişti makarnayı.
GwindonSurion Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 olm yemek yapmak hele makarna yapmak nasıl becerilemez paticik yemek kursu açacam lan valla
khalad Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 makarna dünyanın en kolay yemeği yapmayın bunu
Lancelion Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 abartı beceriksizmişsiniz be fds evde oturup cooking kasıyorum ben mütemadiyen, l2live
copry Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 eti ayrı yiyin yanında da şarabı için daha güzel olur.
xwhiplashx Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Madem sarapla yapacaksin. Yagini az tut. Sarimsak gibi seylerden koyma derim bnm hosuma gitmiyordu. Ben meslek lisesinde hep kirmizi et yaptim bilmiyorum ne yapacaksin ama. Ete vururken sarabi tavayi olabildigince hizli kullanman gerekiyor. Yoksa aninda yakarsin. Baharatlarini onceden hazirla. Sarapli etin yaninda spagetti sarimsak domates dovulmusu gider. Ekmekleri tost makinesine at sarabi oturtmazsin mideye. Heh yag neden koyuyoruz alkolle birlikte eti yiyecegimiz icin alkol tadi agzimiza agzimiza gelmesin ve etin icipissin diye. Gerci eti az pismis yapsan guzel olurda yiyebilir misiniz bilmem sarapla her zaman oylesi tercih edilir cunku.
copry Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 xwhiplashx said: Madem sarapla yapacaksin. Yagini az tut. Sarimsak gibi seylerden koyma derim bnm hosuma gitmiyordu. Ben meslek lisesinde hep kirmizi et yaptim bilmiyorum ne yapacaksin ama. [b][b][b]Ete vururken sarabi tavayi olabildigince hizli kullanman gerekiyor[/b][/b][/b]. Yoksa aninda yakarsin. Baharatlarini onceden hazirla. Sarapli etin yaninda spagetti sarimsak domates dovulmusu gider. Ekmekleri tost makinesine at sarabi oturtmazsin mideye. Heh yag neden koyuyoruz alkolle birlikte eti yiyecegimiz icin alkol tadi agzimiza agzimiza gelmesin ve etin icipissin diye. Gerci eti az pismis yapsan guzel olurda yiyebilir misiniz bilmem sarapla her zaman oylesi tercih edilir cunku. şurayı anlamadım ?
Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 yağla şarabın pek alakası yok. eğer sote gibi sulu bişey pişireceksen yağ ilk girer tencereye zaten, bazını kavurma aşamasında. şarap ise kavrulma bittikten sonra eklenir. ne kadar koyacağın yemeğin içinde ne kadar şarap aroması istediğinle alakalı sadece, zira alkol zaten uçacak, suyu da buharlaşacak gidecek kaynadıkça.. tavada et filan yapacaksan da cosss şarap koyup mundar etme gerçekten. anca şöyle öneririm: eti pişirdikten sonra (btw çok pişirme kayış gibi olur. dışı kızaracak içi pembe olacak anacım) tavadan al, tavada kalan et kalıntılarını ve dolayısıyla aromasını bir parça şarapla sök (deglazing diyo buna gavur --> http://www.reluctantgourmet.com/deglazing.htm), istiyorsan hardal ve krema ekleyerek ete sos yap. vs. ne yapacaksın söylesen daha net olabilirim. evet yapabilirim bunu. edik: bi link veremedim be
senko Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2010 GwindonSurion said: olm yemek yapmak hele makarna yapmak nasıl becerilemez paticik yemek kursu açacam lan valla aç ilk öğrencinde olurum seve seve, makarna yapsam ekmeğe sürülcek kıvamda oluyor, yumurta yapsam tavadan kazınarak yencek şekilde oluyor.
Öne çıkan mesajlar