Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şarapla yemek pişirirken


GwindonSurion

Öne çıkan mesajlar

bi' gün arkadaşın teki geldi "süper yemek yapacam akşam size, git şöyle şöyle biftek hazırlattır" dedi. kesimhanesi olan bir arkadaş vardı, aldım ondan cillop gibi etleri; "hadi sen de gel" dedim.

böyle şarapla yemek yapacam diyip yola çıkan diğer arkadaş etleri mundar etti, yemek yenecek hiç birşeye benzemiyordu. kasap eleman "yapacağın işi *******im" diyip suratına çarpmıştı eti. ilk defa orda tanışmışlardı bi de.

"sen kimin evinde kime posta koyuyorsun" diye çıkışmıştım kasaba ama 2 ay güldük sonra mevzuya. o geldi aklıma birden hehe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir defasında 20 civarı kişiye makarna pişirmeye kalkmıştım en yakın arkadaşımla, ki kendisi şu anda çok beceriklidir, sonuçta makarna tam bir lapa olduğundan olduğu gibi çöpe atıp, yok edip yenisini pişirmeye kalktık. Nihayetinde yine aynı sonucu elde ettik ama sos işini abartınca bir kısım insan yiyebilir hale gelmişti makarnayı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Madem sarapla yapacaksin. Yagini az tut. Sarimsak gibi seylerden koyma derim bnm hosuma gitmiyordu. Ben meslek lisesinde hep kirmizi et yaptim bilmiyorum ne yapacaksin ama. Ete vururken sarabi tavayi olabildigince hizli kullanman gerekiyor. Yoksa aninda yakarsin. Baharatlarini onceden hazirla. Sarapli etin yaninda spagetti sarimsak domates dovulmusu gider. Ekmekleri tost makinesine at sarabi oturtmazsin mideye.

Heh yag neden koyuyoruz alkolle birlikte eti yiyecegimiz icin alkol tadi agzimiza agzimiza gelmesin ve etin icipissin diye. Gerci eti az pismis yapsan guzel olurda yiyebilir misiniz bilmem sarapla her zaman oylesi tercih edilir cunku.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xwhiplashx said:

Madem sarapla yapacaksin. Yagini az tut. Sarimsak gibi seylerden koyma derim bnm hosuma gitmiyordu. Ben meslek lisesinde hep kirmizi et yaptim bilmiyorum ne yapacaksin ama. [b][b][b]Ete vururken sarabi tavayi olabildigince hizli kullanman gerekiyor[/b][/b][/b]. Yoksa aninda yakarsin. Baharatlarini onceden hazirla. Sarapli etin yaninda spagetti sarimsak domates dovulmusu gider. Ekmekleri tost makinesine at sarabi oturtmazsin mideye.

Heh yag neden koyuyoruz alkolle birlikte eti yiyecegimiz icin alkol tadi agzimiza agzimiza gelmesin ve etin icipissin diye. Gerci eti az pismis yapsan guzel olurda yiyebilir misiniz bilmem sarapla her zaman oylesi tercih edilir cunku.


şurayı anlamadım ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yağla şarabın pek alakası yok.
eğer sote gibi sulu bişey pişireceksen yağ ilk girer tencereye zaten, bazını kavurma aşamasında. şarap ise kavrulma bittikten sonra eklenir.
ne kadar koyacağın yemeğin içinde ne kadar şarap aroması istediğinle alakalı sadece, zira alkol zaten uçacak, suyu da buharlaşacak gidecek kaynadıkça..

tavada et filan yapacaksan da cosss şarap koyup mundar etme gerçekten. anca şöyle öneririm: eti pişirdikten sonra (btw çok pişirme kayış gibi olur. dışı kızaracak içi pembe olacak anacım) tavadan al, tavada kalan et kalıntılarını ve dolayısıyla aromasını bir parça şarapla sök (deglazing diyo buna gavur --> http://www.reluctantgourmet.com/deglazing.htm), istiyorsan hardal ve krema ekleyerek ete sos yap. vs.

ne yapacaksın söylesen daha net olabilirim. evet yapabilirim bunu.

edik: bi link veremedim be
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...