Manve_13 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Merhabalar, Dün gece 9 Eylül bahar şenliklerinde park halindeki motosikletime lavuğun biri çarpıp kaçmış, lavuğun plakası, araç modeli falan var elimde. Olay yerine polis falan da çağırdım, üniversite içi olduğundan biz bişey yapamayız dedikten sonra çekip gittiler. Olayı gören bir tane güvenlik görevlisi tutanak tuttu. Ordaki bir çocuk da çarpan lavuğun plakasını almış. Polis bana gidip sigorta şirketine başvur dedi, fotolarını falan çektik, sigorta şirketinde nasıl bir şansım olur? Bi de mesela bu gece gene konser var o lavuk umarım gene gelir eğer ben o adamı bulursam zorbalık yoluna girişmeden o adamdan hasarın masrafını alabilir miyim? Yoksa direk gırtlağına mı sarılayım? Bu konuda tecrübesi, bilgisi ve önerisi olanlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 bulursan tipi yanina gidip, "dun gece motoruma carpip kacmissin, tutanak ve gorgu sahidi var. sikayette mi bulunayim, yoksa aramizda hallediyor muyuz ?" diye sor, cevabina gore hakkini ara. yaninda gorusmeye sahit olacak biri olsun bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Selam, Sigortaya git, Adamla muhabbete girme. Şahitin de var sonuçta. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Çok fazla bilgim yok ama benim bildiğim kadarıyla maddi hasar kazası durumunda sürücüler dahi tutanak tutabilir. bişiy bişiy Örnek veriyorum: a ve b sürücüleri var. a sürücüsü duraklama yaparken arkasına b sürücüsü bindirdi diyelim. 2 kişi de kendi tutanağını tutabilir, a sürücüsü yazar ben duraklama yaparken bu bana bindirdi. b sürücüsü de ben durarken geri geri gitti bana bindirdi şeklinde tutanağını yazabilir. Çünkü herkes haklıdır asdf. Sonra bunlar biyerlerden filan imza atılıyodu fotokopiler oluyodu bişiler yapılıyodu vs. sonrasında sigorta şirketine başvuruluyodu yanılmıyorsam. Sigortadan bi adam gelip hasarı belirliyor. Daha sonra Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi'ne (TRAMER) deniliyoki suç paydasını belirle bu adamların. Diyo ki a %40 b %60 suçlu. a'nın %60lık masrafı diğer tarafın sigortasından b'nin %40 masrafını a'nın sigortası ödüyodu filan.... Sonuçta senin tutanağın tutulmuş sigortaya gidicen... TRAMER belirlicek olayı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardius Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 geçmiş olsun manve. bence de di nin dedigi mantıklı. ancak çarpanın da ögrenci oldugunu varsayarsak pek iyi yanaşacagını sanmıyorum:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Benzer birsey basima geldi, ben sinavdayken aracima vurdular uni icerisinde, bide arac stickerimdan ders programima erisip derste bana gerilim verdiler araciniza vuruldu aicl gelmeniz gibilerinden, ustelik sinavdaydim. rage. plaka marka model renk esgal bilgileri var 2 gorgu tanigi var. trafik polisleri geldi onlar gecmise yonelik hasar oldugu icin tutanak tutmadilar, buna karakol bakiyormus onlar geldi. bu sirada cocuk tekrar kampusde geziyormus heryer mavi kirmizi isik olunca iskillenip geldi ozur diledi. fakat heyecanlanip dilemeseydi mahkemeye kadar kanitlanamiyormus hadise. gorgu taniklarinin ifadesi alinip karakoldan gelen memurlarin onaylamasi gerekli ve onlarin incelenmesi gerekliymis. diyecegim o ki , ben sonuna kadar ugrasirdim cocukla, gittigi yere kadar. herkes insanligini bilsin. olmazsa da hep sigortana yaptirmak icin bir sansin var. ayrica kampuste polis niye calismiyormus, ilk defa oyle sacma birsey duyuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 evin otoparkı da aynı statü sanırım. orda da biri surtup kaçsa polis sallamıyor. hoş ya sen kaskodan yaptırıyosun ya da çarpıp kaçan aracı bi şekilde polisle tutanaklaştırıp trafik sigortana haber veriyosun. senin sigortan karşıdakinin sigortasından alıyor ücreti. sonra da herif çarpıp kaçtığı için dava açıyosun. ama açmamak elinde mi değil mi onu bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manve_13 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 İşte bakalım adamı bulabilirsem tutanak tutmaya ikna ederim bir şekilde. ama sorun ona ulaşabilmek. Bu gece gene konser var bütün otoparkı tek tek gezcem artık umarım gelir gene. Yoksa yarın sigorta şirketine giderim artık. Fotoğraflar falan var. Güvenlik görevlisinin tutanağı var. Umarım hallolur. Durup dururken bana kaçmaz umarım masraf. Hani trafik mahkemesi son şans ama onlar bile adamı yolmaya bakıyorlar. Bir dava açabilmek için 200liraya yakın bir ücret edemem gerekiyormuş onda da sonuç da garanti değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 her türlü otopark kamuya açık alan kabul edilmiyor sanırsam o yüzden önce karakola gidiyorsun karakol seni hastaneye sevkediyor alkol muayenesi oluyorsun odnan sorna zabıt tutuyorlar.. ben arabayla yan bahçeye girdiğimde bu prosedürü istmeişlerdi.. tabii çekiciyle işimi halletim sonra :P http://img.photobucket.com/albums/v114/ildeniz/that_s_how_i_park.jpg hatırlatayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 geçmiş olsun manve... ildeniz her görüşümde kopuyorum abi, bu ne auhaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 polis kaza yeri terk tutanağı tutcak onla başvurcakasın cum. savcılığına dilekçe de yazmalısın şikayete bağlı suç olduğu için polis genelde başından savıyormuş, aslında onların şikayeti değerlendirmeye alması lazım üni içinde polis bakar mı bakmaz mı bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2010 bana da kameranın dibinde vurdular, gelen polis sallamadı bile insan sırf meraktan izlemek için yardımcı olur tam dibinde kaza oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2010 çarpıp kaçan adam zaten serseridir. büyük ihtimal kendinde de hasar vardır, ya 2. gün gelmemiştir, ya da başka arkadaşıyla falan gelir. ama elini kolunu sallaya sallaya gelecek kadar arsızsa olası tartışmada üste çıkacaktır şerefsiz evladı. direk sigortaya git, illa adama bi bakayım dersen de kolluk kovvetlerini al da git :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2010 ahaha babacum yardi yalniz, nasil becerdin onu, emege saygi (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PATA Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2010 park etmekte çığır açmışın dsfasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Bana da vurup kaçmışlardı, plakası falanda vardı elimizde, ama adamın evine bi evrak gitmiş, herif sallamamıştır muhtemelen sonra takipsizlik kararı mı ne çıktı, bi halt olmadı yani, kaskodan yaptırdık. Vuranın yanına kar kaldı malsef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2010 hukuk mahkemesine başvurmak lazım diyor savcı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 bi de şey var, kampüs içi falan özel alan olduğu için sigorta da sallamayabilir, polis sallamıyor benim alanım değil diye. yani tutanak falan düzeceksen, sokakta olmuş gibi ayarlayın kazayı. yani şöyle ki, adamı bul, döv, sonra beraber dışarda tutanak hazırlayın, sonra bi daha döv, sonra kaskon ödesin, sonra da onun kaskosuna rücu edilsin olay, bulursan adamı bi daha döv Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2010 Adamı bulabiliyosan zaten adamın trafik sigortasından alırsın parayı. Burda kasko deldirme geyiği olmadığından adamın da aslnıda çekincesi olmaz. Kendi kaskonuda hiç sokma işin içine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manve_13 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Sağolsun devletimizde hiç bi özel ve resmi kuruluş sallamadı. Giren bana girdi. Canları sağolsun ne diyeyim. 15 metre enindeki kordona motosiklet parkettim diye gelip 130 lira ceza kesmesini bilen polisimiz, benim motoruma çarptıklarında burası üniversite içi beni ilgilendirmez dedikten sonra dalgasını da geçerek gitti ya helal olsun. Nese yüce! polisimiz sağolsun ne diyeyim, geçenlerde radara girdikten sonra durduramadiklarinda arkamdan ettikleri küfürlere saysınlar. Malesef kaskom yok işte sadece trafik sigortası, motosiklete bi kere kasko için fiyat alayim dedim, motorun fiyatina denk fiyat söylediler... Ondan kendim yaptirdim hasarımı bakalim inşallah bir daha böyle bir şey gelmez başıma. Bir dileğim de o öküzü bir gün izmir'de bulmak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 motor kullanmayin abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 "burası üniversite içi beni ilgilendirmez" diyen polis, trafik polisi di mi? Normal polisin de böyle bir şey dememesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manve_13 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 trafik polisi gelmedi bile, onlar karakola yönlerdirdi. 1.5 saat polis bekledik, karakoldan ekip geldi 1.5dk durup gittiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2010 iş sopa atmaya geldiği zaman üniversite falan dinlemiyor ama şerefsizler. F.T.P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2010 ne iş bilmez adamlarsınız ya. kaza tutanagı diye birsey var sahit var plaka var tutanagı cıkarıyorsun olay yeri krokisini olayı yazıp ciziyorsun dolduruyorsun bi güzel. sahitlerin imzasını kimlik bilgilerini falan alıyorsun. sonra sanayiye gidiyorsun abi benim motoru yapıver bu da tutanak. masrafı sigorta sirketin hallediyor. zorunlu trafik sigortası bu yuzden yaptırılıyor. hadi olmadı baska bi arkadasının arabayla carpmıs gibi yapıp carpan aracın bilgileriyle tutanak tutuyorsun. foto cekiyorsun. araba motora carpmıs arabaya bisi olmamıs ama motora olmus hesabı. sanayiye gidiyorsun tutanakla masraf sigortadan yine. denendi yapıldı temiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar