Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çarpıp kaçmışlar, napabilirim?

Manve_13

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Dün gece 9 Eylül bahar şenliklerinde park halindeki motosikletime lavuğun biri çarpıp kaçmış, lavuğun plakası, araç modeli falan var elimde. Olay yerine polis falan da çağırdım, üniversite içi olduğundan biz bişey yapamayız dedikten sonra çekip gittiler.
Olayı gören bir tane güvenlik görevlisi tutanak tuttu. Ordaki bir çocuk da çarpan lavuğun plakasını almış.
Polis bana gidip sigorta şirketine başvur dedi, fotolarını falan çektik, sigorta şirketinde nasıl bir şansım olur?
Bi de mesela bu gece gene konser var o lavuk umarım gene gelir eğer ben o adamı bulursam zorbalık yoluna girişmeden o adamdan hasarın masrafını alabilir miyim? Yoksa direk gırtlağına mı sarılayım?
Bu konuda tecrübesi, bilgisi ve önerisi olanlar?
Sosyal ağlarda paylaş

Çok fazla bilgim yok ama benim bildiğim kadarıyla maddi hasar kazası durumunda sürücüler dahi tutanak tutabilir.

bişiy bişiy

Örnek veriyorum: a ve b sürücüleri var. a sürücüsü duraklama yaparken arkasına b sürücüsü bindirdi diyelim. 2 kişi de kendi tutanağını tutabilir, a sürücüsü yazar ben duraklama yaparken bu bana bindirdi. b sürücüsü de ben durarken geri geri gitti bana bindirdi şeklinde tutanağını yazabilir. Çünkü herkes haklıdır asdf.
Sonra bunlar biyerlerden filan imza atılıyodu fotokopiler oluyodu bişiler yapılıyodu vs. sonrasında sigorta şirketine başvuruluyodu yanılmıyorsam. Sigortadan bi adam gelip hasarı belirliyor. Daha sonra Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi'ne (TRAMER) deniliyoki suç paydasını belirle bu adamların. Diyo ki a %40 b %60 suçlu. a'nın %60lık masrafı diğer tarafın sigortasından b'nin %40 masrafını a'nın sigortası ödüyodu filan....

Sonuçta senin tutanağın tutulmuş sigortaya gidicen... TRAMER belirlicek olayı..
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer birsey basima geldi, ben sinavdayken aracima vurdular uni icerisinde, bide arac stickerimdan ders programima erisip derste bana gerilim verdiler araciniza vuruldu aicl gelmeniz gibilerinden, ustelik sinavdaydim. rage.

plaka marka model renk esgal bilgileri var 2 gorgu tanigi var. trafik polisleri geldi onlar gecmise yonelik hasar oldugu icin tutanak tutmadilar, buna karakol bakiyormus onlar geldi. bu sirada cocuk tekrar kampusde geziyormus heryer mavi kirmizi isik olunca iskillenip geldi ozur diledi. fakat heyecanlanip dilemeseydi mahkemeye kadar kanitlanamiyormus hadise. gorgu taniklarinin ifadesi alinip karakoldan gelen memurlarin onaylamasi gerekli ve onlarin incelenmesi gerekliymis.

diyecegim o ki , ben sonuna kadar ugrasirdim cocukla, gittigi yere kadar. herkes insanligini bilsin. olmazsa da hep sigortana yaptirmak icin bir sansin var.

ayrica kampuste polis niye calismiyormus, ilk defa oyle sacma birsey duyuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

evin otoparkı da aynı statü sanırım. orda da biri surtup kaçsa polis sallamıyor.

hoş ya sen kaskodan yaptırıyosun ya da çarpıp kaçan aracı bi şekilde polisle tutanaklaştırıp trafik sigortana haber veriyosun.

senin sigortan karşıdakinin sigortasından alıyor ücreti. sonra da herif çarpıp kaçtığı için dava açıyosun. ama açmamak elinde mi değil mi onu bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte bakalım adamı bulabilirsem tutanak tutmaya ikna ederim bir şekilde. ama sorun ona ulaşabilmek. Bu gece gene konser var bütün otoparkı tek tek gezcem artık umarım gelir gene.

Yoksa yarın sigorta şirketine giderim artık. Fotoğraflar falan var. Güvenlik görevlisinin tutanağı var. Umarım hallolur. Durup dururken bana kaçmaz umarım masraf.

Hani trafik mahkemesi son şans ama onlar bile adamı yolmaya bakıyorlar. Bir dava açabilmek için 200liraya yakın bir ücret edemem gerekiyormuş onda da sonuç da garanti değil.
Sosyal ağlarda paylaş

her türlü otopark kamuya açık alan kabul edilmiyor sanırsam o yüzden önce karakola gidiyorsun karakol seni hastaneye sevkediyor alkol muayenesi oluyorsun odnan sorna zabıt tutuyorlar.. ben arabayla yan bahçeye girdiğimde bu prosedürü istmeişlerdi.. tabii çekiciyle işimi halletim sonra :P

http://img.photobucket.com/albums/v114/ildeniz/that_s_how_i_park.jpg

hatırlatayım
Sosyal ağlarda paylaş

çarpıp kaçan adam zaten serseridir. büyük ihtimal kendinde de hasar vardır, ya 2. gün gelmemiştir, ya da başka arkadaşıyla falan gelir. ama elini kolunu sallaya sallaya gelecek kadar arsızsa olası tartışmada üste çıkacaktır şerefsiz evladı.

direk sigortaya git, illa adama bi bakayım dersen de kolluk kovvetlerini al da git :)
Sosyal ağlarda paylaş

bi de şey var, kampüs içi falan özel alan olduğu için sigorta da sallamayabilir, polis sallamıyor benim alanım değil diye. yani tutanak falan düzeceksen, sokakta olmuş gibi ayarlayın kazayı. yani şöyle ki, adamı bul, döv, sonra beraber dışarda tutanak hazırlayın, sonra bi daha döv, sonra kaskon ödesin, sonra da onun kaskosuna rücu edilsin olay, bulursan adamı bi daha döv
Sosyal ağlarda paylaş

Sağolsun devletimizde hiç bi özel ve resmi kuruluş sallamadı. Giren bana girdi. Canları sağolsun ne diyeyim.
15 metre enindeki kordona motosiklet parkettim diye gelip 130 lira ceza kesmesini bilen polisimiz, benim motoruma çarptıklarında burası üniversite içi beni ilgilendirmez dedikten sonra dalgasını da geçerek gitti ya helal olsun. Nese yüce! polisimiz sağolsun ne diyeyim, geçenlerde radara girdikten sonra durduramadiklarinda arkamdan ettikleri küfürlere saysınlar.

Malesef kaskom yok işte sadece trafik sigortası, motosiklete bi kere kasko için fiyat alayim dedim, motorun fiyatina denk fiyat söylediler... Ondan kendim yaptirdim hasarımı bakalim inşallah bir daha böyle bir şey gelmez başıma.

Bir dileğim de o öküzü bir gün izmir'de bulmak...
Sosyal ağlarda paylaş

ne iş bilmez adamlarsınız ya.

kaza tutanagı diye birsey var
sahit var
plaka var

tutanagı cıkarıyorsun
olay yeri krokisini olayı yazıp ciziyorsun
dolduruyorsun bi güzel.
sahitlerin imzasını kimlik bilgilerini falan alıyorsun.

sonra sanayiye gidiyorsun
abi benim motoru yapıver
bu da tutanak.
masrafı sigorta sirketin hallediyor.
zorunlu trafik sigortası bu yuzden yaptırılıyor.

hadi olmadı baska bi arkadasının arabayla carpmıs gibi yapıp
carpan aracın bilgileriyle tutanak tutuyorsun. foto cekiyorsun.
araba motora carpmıs arabaya bisi olmamıs ama motora olmus hesabı.
sanayiye gidiyorsun tutanakla
masraf sigortadan yine.

denendi
yapıldı
temiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...