Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dogru mudur bu?

tomkat

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Ben bır yıl kadar gece 6 gibi uyuyup, 11'de kalkarak okula gittim. O kadar bol zamanı oluyor ki insanın az uyuyunca. Ama sadece güneş doğarken uykuya dalınca 5 saat uyuyabiliyorum. Akşam uyuyunca karanlıkta en aşağı 9 saat uyurum.

Bu aralar da 12 gibi uyuyup 6 gibi uyanıyorum, bir saat yatakta keyif yapıp kalkıyorum. Kışın zor oluyordu ama artık güneş doğduğundan uyanabiliyorum. Bence asıl nimet uyandıktan sonra yatakta keyif çatmak yarım rüya-hayal karışımlarıyla.

Güneşin uyku üzerindeki etkisi çok büyük olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Uykunun evreleri var; Rem ile Non-Rem diye. Bu ikisi 1.5 saatte bir periyodik olarak tekrarlanıyor(3 saatte olabilir tam hatirlayamadim). Bizim rüya gördüğümüz ve asıl vücudun dinlendiği kısım Rem kısmı ki bu olay 20-30dk falan sürüyor. Bu kısımdan sonra tekrar hafif uyku olan Non-Rem başlıyor ve yaklaşık olarak 1 saat falan devam ediyor. Bildiğim kadarıyla Rem uykusundan sonra kalkınca vucüd dinlenmiş ve gayet zinde kalkiyorsun. Yani 3 saat uyuyarak da gayet zinde gün boyu takılabilirsin. Genel olarak 6 saat öneriyorlar, eğer bu 6 saat olayına alışabilirsen gerçekten bütün gün rahat gezebiliyorsun.
Ama gidip 7-8 saat falan uyuduğun zaman 6 saat uyuduğundan daha kötü bir durumda kalkıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu olay gerçek, çok fazlı uyku diye adlandırılmış.
Ben bunu çok ciddi olarak yapmayı düşündüm. Ama bu sisteme geçiş dönemi yaklaşık 2-4 hafta arası sürüyor ve hayat düzenin alt üst oluyor. Bildiğim kadarıyla çoğu heves eden insan da eaah başlarım überine diyip bırakıyor.

Olay uyku süreni kısıtlayıp beyni en kısa zamanda REM uykusuna sokmaya zorlamak. Dinlendirici kısım bu oluyor çünkü. Gerisi fasa fiso.

Günümüzde bayağı sıkıntı yanlız bu olay. 4 saatte 1 20 dakika uyuma imkanı herkeste yok falan filan. Gece feci bayabilirsin tek başına.

Akademisyen, yazar falan gibi bir meslek grubunun çok işine yarayabilir ama biz lesser beinglere biraz fazla ve gereksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

2 gün üst üste 2 saat uyumak orunda kaldım sabah 6 da yatıp 8 de kalktım.. 8 saatlik uykudan daha dnç kalkım gnüm gayet nortmal ve verimli geçmişti.. sonra haftasonu oldu ben br uyudu ertei gün kalkmadım fln .. sonra eski sistme döndümn :P zaten 2 saatlik uykulardan korktum çok az bir zamanda o kadar dinç kalkmak "bu işin içinde bir iş var" dedirtti paranoya yaptırttı

ama 6 saat deneyeceğim en kısa sürede..
Sosyal ağlarda paylaş

uyku dert ya ömrün gidiyor vallahi
Güneş doğmazdan evvel uyanmak güzel oluyor ama hem gün verimli geçiyor hem kafa dinç oluyor.

Psikiyatr bir arkadaşıma sormuştum ( adli hemde :p ) uyumassam ne olur diye, çünkü atıyorum haberler okuyorum adam hastaymış 25 yıl uyuyamamış falan filan.

Yalan o demişti, insan farkında olmasada uyur. 11 gün içinde uyumazsan ölürsün demişti, neden yahu demiştim
beyin bişileri temizliyomuş ( ben hemen kendi algılayacağım biçime çevirdim efenim, cache çok doluyor, temizlemek gerekiyor )
Böyle gözlerin hareket ettiği temizlik evresi gerekliymiş ve 11 gün içinde uyunmaz ise iptal oluyormuş beyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

uyku dert ya ömrün gidiyor vallahi
Güneş doğmazdan evvel uyanmak güzel oluyor ama hem gün verimli geçiyor hem kafa dinç oluyor.

Psikiyatr bir arkadaşıma sormuştum ( adli hemde :p ) uyumassam ne olur diye, çünkü atıyorum haberler okuyorum adam hastaymış 25 yıl uyuyamamış falan filan.

Yalan o demişti, insan farkında olmasada uyur. 11 gün içinde uyumazsan ölürsün demişti, neden yahu demiştim
beyin bişileri temizliyomuş ( ben hemen kendi algılayacağım biçime çevirdim efenim, cache çok doluyor, temizlemek gerekiyor )
Böyle gözlerin hareket ettiği temizlik evresi gerekliymiş ve 11 gün içinde uyunmaz ise iptal oluyormuş beyin.

beyinde geçersiz bir işlem yürütüldü ve kapatılacak yazısı geçiyor ve pat eheheh
2 gün uyumasam ölürüm la ben
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...