kithnoss Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Selam arkadaşlar , Kişisel arabamızla 3 ya da 4 kişi bir araba turu yapalım 3 hafta ya da bir aylık diyoruz. Hedef doğu avrupa ( Romanya , Sırbistan , Hırvatistan , Ukrayna , Belarus ) gibi ülkelerden bir kombinasyon yapmak . 1 . Öncelikle Bulgaristan hakkında söylenenler şehir efsanesi mi , gerçek mi ? ( 1. ağızdan bilenler cevaplasın lütfen ) Arabayla gidilmez , bir yandan polisi bir yandan serserileri adami seviyorlar diye söylentiler var ? 2. Bulgaristan gerçeğine bağlı olarak , tavsiye edebileceğiniz rota var mı ? Nerelere uğrayalım ? 3. Bahsi geçen ülkelerde kalıcak yer sıkıntısı çeker miyiz ? Günlük 20-25 euro gibi fiyatlara motel tarzı yerler buluru muyuz ? 4. Kişisel vizeler hariç ( arada schengen olmayanlar var , 2 ya da 3 vize birden gerekicek ) , araba için ne yapmak gerekir ? Yanımıza ne almalı , ne almamalıyız ? 5. Ehliyet durumları nedir , bizim TC ehliyetleri geçerli mi ? İsveç'te 6 ay boyunca geçerliydi ne güzel , kullanıyordum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnoss Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Aferin açıklayıcı bir post yaptın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Hostel diyo Hostel. Dogu Avrupa dyince direk benim aklimada hostel geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Eğer biraz para ekleme durumunuz varsa kendi arabanız yerine oralardan araba kiralayın, özellikle EU üyesi bir ülkeden. Mesela; uçakla gideceğiniz Slovenya'dan araba kiralayıp Slovenya -> Macaristan -> Slovakya -> Çek Cumh. -> Polonya -> Belarus -> Ukrayna -> Romanya -> Sırbistan -> Karadağ -> BosnaHersek -> Hırvatistan -> Slovenya yapıp daha sonra oradan uçakla geri dönebilirsiniz. Kalcak yerleriniz 10-20€ arasında olur genellikle. Diğer masraflarınız da çok olmaz, ucuz ülkeler tamamı. Ama o kadar kuzeye çıkmanıza gerek yok belki. O yüzden Slovenya -> Avusturya -> Çek Cumh. -> Slovakya -> Macaristan -> Romanya -> Sırbistan -> Hırvatistan diye daha ufak bir tur da yapabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnoss Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 .. edit : neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnoss Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 xaty said: Eğer biraz para ekleme durumunuz varsa kendi arabanız yerine oralardan araba kiralayın, özellikle EU üyesi bir ülkeden. Mesela; uçakla gideceğiniz Slovenya'dan araba kiralayıp Slovenya -> Macaristan -> Slovakya -> Çek Cumh. -> Polonya -> Belarus -> Ukrayna -> Romanya -> Sırbistan -> Karadağ -> BosnaHersek -> Hırvatistan -> Slovenya yapıp daha sonra oradan uçakla geri dönebilirsiniz. Kalcak yerleriniz 10-20€ arasında olur genellikle. Diğer masraflarınız da çok olmaz, ucuz ülkeler tamamı. Ama o kadar kuzeye çıkmanıza gerek yok belki. O yüzden Slovenya -> Avusturya -> Çek Cumh. -> Slovakya -> Macaristan -> Romanya -> Sırbistan -> Hırvatistan diye daha ufak bir tur da yapabilirsiniz. 20-30 günlük araba kiralamanın maliyeti az olmaz heralde di mi ? Burdan basıp gitsek daha ucuz sanki , Edirne den sonra benzin neredeyse bedava zaten :D Bi de EU dan araba kiraladık diyelim , EU olmayan yerlere gidiyoruz , aynı vize muameleleri onun için de gerekmiyecek mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 araba kiralamak o kadar utopik bisi deil ben 1 hafta ford focusu 180 euroya kiraladim almanyadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnoss Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 3 ya da 3.5 hafta desek 550 - 750 euro arası bir masraf kiralama gider demek ki en az . Biz toplam benzin maliyetini 500- 600 euro civarı hesaplamıştık zaten . Arabayı ordan kiralarsak , benzin + 6 - 8 uçak bileti kadar pahalı gelmiş olucak totalde . Bir de esas zevkli yanı yolculuk olur diye düşündüğümüzden öyle yapmıştık . TR den arabayla çıksak prosedürü bilen birileri var mı ? Gurbetçi vatandaşlarımız daha iyi bilir büyük ihtimalle . Bir de bulgaristan hakkında bilgi sahibi olanları hala bekliyorum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 500 600 euro yetcek mi benzin bi dusunem turkiyedeki benzine ykin avrupada benzin 1200 lira ne eder yaklasik 350 litre benzin 3500 km felan az di mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Slovenya'da 5 günün üzerinde kiralayacağın zaman 25€'dan kiralayabiliyorsun. Daha uzun sürelerde belki extra indirimler de oluyordur. EU'dan kiralamanı önermemin sebebi insanların sana bakışları çok daha farklı olur. Bu da sana çok lazım olcak bir şey. Bir çok sorununu daha rahat çözersin. EU'dan çıkarken sorun yaşamaz, EU'ya girerken 30-40 saniyeliğine pasaportuna göz atarlar. Trafikte yabancı muamelesi görmezsin. Bu arada Macaristan-Avusturya-Slovenya-Slovakya-Çek Cumh.-İtalya-Hırvatistan arasında en ucuz benzin Slovenyada (95'in litresi 1.2€). 3500km'de 250-350€ arası tutar aşağı yukarı. Rastgele baktım da 30 günlük arabaya 570€ diyor, benzin de 330 tutsa 900€. 5 kişi olsanız adam başı 180€. 1 ay o kadar gezmek için gayet uygun duruyor. Ayrıca Schengen vizesi alınca Romanya ve Ukrayna'dan bir şey almadan geçebiliyorsun (max 5 gün kalma şartıyla sanırım), yine de bi onaylat bunu da böyle bir şey var diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 3hafta eziyet olur o roadtrip. arabaya verecegin harc, benzin, kalacak yer, yeme icme cok pahaliya mal olur 3 haftalik gezi icin. sure uzarsa maaliyet duser. bu nedenle 3 hafta gunrydogu asyaya ucakla gidin daha rahat bi sekilde daha cok eglenirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Doğu Avrupa aslında uygun fiyatlı ve eğlenmek için de oldukça uygun. Ayrıca yazın sıcaktan fazla çekmeden de gezilebilcek bir yer. Ama 2günde 1 yolda dolanmak bayabilir. 5 günde 2200km yol yapmıştık oralarda, gayet eğlenceli oluyor ama süre uzayınca nasıl olur bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 abi bide road tripte ekonomik davrancaksaniz bi kac tip verem ben 1 hafta benelux + fransa + almanya gezdim 1. yemek restoranda kafede bufede deil marketten yenir. bu en onemlisi. arbayi doldurun krem peynirdir sokelladir ekmektir. gunde 1 2 ogunu bunnarla gecistirin. 2. arabada uyumayi goze alin 2 gunde bir arbada uyursaniz otel paraniz baya duser. dogu avrupayi bilmemde almanyada felan otoban keneri market civari felan supe ruyunuyo. 3.geze geze gitmek yada varip orayi cok gezmek arasinda tercih yapin ikiside olmuyo. 4. degerli hic bisi almayin yaniniza ki (cep telefonu disinda) sirtinizda benim gibi laptopla dunya turu yapmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnoss Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 BonePART said: 500 600 euro yetcek mi benzin bi dusunem turkiyedeki benzine ykin avrupada benzin 1200 lira ne eder yaklasik 350 litre benzin 3500 km felan az di mi Türkiye'de benzine yakın mı avrupada ? Şaka mı yapıyorsun ? Nereye gitsem daha ucuzdu ? Son 6 ayda değişmiş olamaz heralde ? İsveçte 80-90 cent (euro) , belarus ve ukrayna da (90 cent - 1.1 dolar ) civarıydı . İspanya ya en son gittiğimde 1.2 euro falandı . Neresi Türkiye'ye yakın anlamadım ? Nette araştırıcam şimdi yine tam fiyatları öğrenmek için ama , boşuna protestolar yapılmıyor dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz diye Edit : 350 litre ile 3.5k km kısmı doğru ama benim arabamla gitseydik =) , neyse ki Renault ile falan gidicez daha ekonomik olucak yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnoss Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Fistan said: 3hafta eziyet olur o roadtrip. arabaya verecegin harc, benzin, kalacak yer, yeme icme cok pahaliya mal olur 3 haftalik gezi icin. sure uzarsa maaliyet duser. bu nedenle 3 hafta gunrydogu asyaya ucakla gidin daha rahat bi sekilde daha cok eglenirsiniz. Aslında harç dışında ekstra bir maliyet yok . Yeme içme , kalma uçakla da gitsek zeplinle de gitsen vericeksin :) Benzin ve harç da , aslına bakarsan 4 kişinin uçak biletinden ucuza geliyor. Bir ukrayna bileti kişi başı 350- 400 TL zaten Bi de güneydoğu asya da ne işimiz var abi :D Şimdilik ilgilenmiyoruz orayla , çok uzak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 almanyada yakindi en azindan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnoss Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2010 said: Thus, gas prices in Greece have reached as much as EUR 1.75 per liter while the average price in Bulgaria is about EUR 1.1-1.2 per liter. A price hike in Hungary – up to EUR 1.26 per liter – has led to a similar situation in which many Hungarians drive to Romania, where the gas prices are about 15% lower. 6 Mayıs 2010 tarihli bi yerden alıntı yaptım . Fiyatların aşırı arttığından bahsediyor , bu kriz sebebiyle . Normalde daha da ucuzmuş zaten http://money.cnn.com/pf/features/lists/global_gasprices/city.html Şuradan ne kadar ucuz olduğunu görebiliyoruz , Bulgaria , Romanya falan da var listede ( bu liste üstteki habere göre 30 cent falan daha ucuza geliyor , biraz eski olabilir ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Bulgaristan oldukça sakat, hırvatıstan'dan arabayla gelen yakınlarımın yolda önlerini kesmeye çalışmışlar. Bulgaristan'da kesinlikle ne olursa olsun yolda durmamak lazım. Resmen eşkiyalar var, polis hakkında tam bir şey bilmiyorum, bu kadar ayyuka olduğuna göre polisle anlaşmalı olabilirler. Yalnız polis kılığında sizi durduran soyguncular varmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 romanya ve macaristandan gecmeyin diyorlar arabayla, feci eskiya durumlari oluyormus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wayne Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 bulgaristana gideceksen eger sadece varnaya ugra derim onun disinda gezcek yer yok pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 biz de yıllar önce 4 kişi 1 aylık road trip yapmıştık renault 12 ile. ingiltere'ye kadar gidip dönmüştük. bulgaristan hakkında duydukların büyük ölçüde doğrudur. adamların para için yapmayacakları yok. - benzincilerin, esnafın dolar v.s kabul etmeyeceklerini söyleyerek zorla para bozdurtmuşlardı ülke girişinde. sonra hiçbir benzinci lev kabul etmemişti. - 1 gece kaldığımız otelde otel çalışanlarından bulgar türk'ü olduğunu söyleyen bir şahıs, (otel parasını ödememiz için gümrükte bozdurduğumuzdan daha fazla paraya gereksinimimiz vardı), resepsiyonda düşük kur vereceklerini, kendisinin ise daha yüksek kurdan bozabileceğini söylemiş, biz de bu adama bozdurmuştuk parayı. ertesi gün, resepsiyonda nereye bozdurduğumuza dair resmi belge istediler, tabi olmadığı için, parayı kabul etmediler, tekrar para bozdurmak zorunda kaldık. bizi dolandıran adamı da bulamadık otelde. - bulgaristan çıkışında cebimizde kalan bulgar paralarını bozdumak istediğimizde kabul etmediler v.s. şimdi de durumlar aynı mıdır bilemiyorum. biz genellikle götürdüğümüz çadırlarda kalmıştık. ancak çok yorulduğumuzda otelde kaldığımız oldu. almanya ve ingiltere'de tanıdıklarda kaldık. bir de yanımıza bol bol konserve almıştık. edit: dönüşte romanya üzerinden gelmiştik. onlar da bulgar'lara benziyorlar para konusunda. gümrükte deli gibi bekletmişlerdi bir de saatlerce. hatta gümrük memurlarının bavul kontrolü sırasında kimi eşyalarımızı çaldıklarını fark ettik sonradan. tüm olumsuz koşullara karşın (parasızlık, yorgunluk, açlık v.s.) çok eğlenmiştik biz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Ayrıca bence Bulgaristan'ın pek bi esprisi yok mümkün olduğunca durmadan geçin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnoss Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Bulgaristan'ı kesinlikle eliyoruz o zaman . Romanya ve Macaristan beni üzdü ama , Romanya'ya hevesliydim baya , şaşırdım öyle çıkmasına Macaristan'a daha da şaşırdım valla , baya güzel bir ülke diye biliyorum , Macar arkadaşlarım da oldu 4-5 tane , hiç o tarz şeyler duymamıştım. Sırbistan'a ne diyosunuz ? Gerçi orada sağlam oluruz heralde , çünkü arkadaşım oraya davetli zaten , o yüzden gidiyoruz . Yerel 3-4 kişi var bunun arkadaşı olarak. Biraz uyanık olur , BG ye uğramazsak süper bi tatil geçirirz gibi duruyor o zaman =) edit : Edilik , arabayla ilgili prosedürleri anlatabilir misin ? Ne yapmak gerekiyor araba ve ehliyet durumuna ? Tek prosedürle , BG , Sırbistan ıvır zıvır hepsini aradan çıkarıyor muyuz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wayne Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 idilik arkadasin dedigi cok dogru ben biraz daha bulgaristani iyimsemek adina varna dedim (nede olsa orda okuyorum macir falan degilim :P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar