Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IE 9 Preview 2

mightee

Öne çıkan mesajlar

bence şu aşamada html5 desteğinden öte, tam olarak html4 desteği vermek daha önemli.. preview sayfasında gördüğüme göre de, acid3'te 68 puanı (kesinlikle yetersiz şu anda).. çıkana kadar en az 90'ı geçer diye umuyorum ki bu da olumlu bir gelişme.

bu arada hatırlatmak isterim, html5'in kendisi de hala taslak bir standart ve geliştiriliyor. bence ancak ie10'da html5'in özelliklerini kullanmaya başlarız.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
reyou said:

chrome hala daha hizli,

ama ie nin dunya uzerindeki tek browsermis gibi dusunursek
baya yol katetmisler ama

artik open source yapsinlar su browseri, yoksa yine tirt yani.
hehe open source ile microsoft siyahla beyaz gibi birsey.
8. ayimin ortasindayim MS'te, ve isimi cok seviyorum, ama birseyi farkettim ki MS'ten ayrilirsam bildigin her seyi 0'dan ogrenicem. Cunku aklina gelebilecek en ama en ufak sey bile MS urunu, bazilari internal bazilari disariya da satiliyor, ama her sey MS.

Ondan open source falan olmaz, ama en azindan Apple gibi open source'tan alip profit e cevirmiyoruz, ne alip ne veriyoruz.

2 gunluk kullanim sonucunda olmus veriyorum ben browsera, IE8'den cidden cok buyuk bi sicrama. Chrome iyidir, Firefox soyledir boyledir diyecek kadar domain bilgim yok acikcasi.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada benchmark'lara güvenmek de çok zor. ie'nin benchmark'larına bakacak olsanız, ie süperdir. sonra google kendi benchmark'larını yayınlar, chrome çok iyidir.

resmen kendi ürünlerinin avantajlı yanlarına göre benchmark setupları var adamların. hiç güvenmiyorum. misal chrome'un experiments serisi de, fazlasıyla böyle..

şimdi mozilla, yeni nesil browser'lar için bir benchmark çıkardı; kraken. onda da farklı darklı sonuçlar.. yine de non-profit bir organizasyon olarak mozilla, bana en güvenilir kurum olarak geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Microsoft un testleri zaten cok geyik. Ornegin adamlar Linux vs Windows security aciklarini karsilastiriyolar. Windows u kuruyolar server, karsisinada Red Hat kuruyolar ama full yani icindeki oyunlar dahil, desktop dahil vs. Linux serverlarin %99 u headless dir yani. Sonra diyo k, iste pacman de acik cikmis bizde acik yok.

ya bi git allasen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...