Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fikirleriniz?

Mille

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşın bu posterle kesin kalır.

Estetik olarak; çok kötü. Fotoğraflara garip efektler vermişsiniz çok patlamış. Renkleri sapıtmış falan. Ne olduğu anlaşılmıyor bile.

Teknik olarak, tipografi kesinlikle olmamış, okunmuyor. Güzel de görünmüyor. Kullanılan yazı karakterleri de olmamış ayrıca iki farklı cümlede hiç birbirine uymayan yazı karakterleri kullanmışsınız. Kompozisyon adına hiçbirşey yok. Yerleştirmeler hatalı. Fontların tamamını helvetica gibi standart birşey yapın. Öyle abudik gubidik fontlar tasarımı güzelleştirmiyor.

Fikir olarak, sıradan. Ama anlaıdğım kadarıyla arkadaşının meslekle alakası yok, yapamayacak zaten. O yüzden fikire fazla kasmayın, çıkaramazsınız; ama en azından söylediklerimi doğrultusunda estetiği biraz düzeltirsen arkadaşın dersten belki geçer.

İyi çalışmalar.
Sosyal ağlarda paylaş

Rakursi'nin söylediklerine katılmakla birlikte önerilerim;

içinde fotoğraf içeren afiş çalışmaları için o kapı ev çerçeve perspektifi çok vurgulamayacak şekilde sayfanın tek tarafına dayansın ve yazılar öbür tarafta dikeyde ve yatayda dengelensin veya kapı ortalansın.
Sosyal ağlarda paylaş

önemli değil, çalışma alanında doluluk boşluğu iyi ayarlaman gerekiyor, asitmetrik boşluklarla da vurucu olabilirsin ancak daha seyrek yoğunluk olan kısım ya renk ile, ya yazı tipi ile ya da slogan, motto ile vuruculuk sağlıyodur. bunları tartıp ona göre sayfanın her bölgesine bi rol biçmen gerek,

ilk odak, asıl odak, görsel öğe, destekleyici öğe, yazı metni, destekleyici yazı metni gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

çerçeve içine oturtulmuş iç mekan görüntüsü çok rahatsız edici.. direk perspektif bozukluğu varhani baktığın açıyla görülmesi gereken peyzaj olmamış

bir de "the hede the hödö" kötü duruyor

hani ben direk alıcı/müşteri gözüyle baktım ve itici gldi herhalde "bu kadar dandik posteri olan yerden hiç bir şey öğrenemem" diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

resimler kisitli oldugundan olmadi persfektif hani direk bi oda gibi duruyo:d

dersin adi ya yok icmimarlik proje odevi iste is olsun diye demisler muhtemelen verdik zaten bi kac degisiklik yapip onuda uplarim yakinda saolun kritikler icin yapici olan icin tabi;d
Sosyal ağlarda paylaş

http://img.photobucket.com/albums/v318/Cuce/hciea2ra.jpg

1. burası 90 derece değil, cünkü e değil. burası neresi bilmiyorum ama böle cılgın bir mimariyi tercih ediceğini sanmıyorum. kimse beklemez bu yuzden rakatsız ediyo. orjinalinde bakarsan giristen sonra koridor bükülüyo

2. neki o? sil gitsin, veya daha cok sok kadraja. orjinalindede var neki o sokmasaymıs kandaraja.

3.evin ici, dıs duvardan tasıyo..

4. white balance sorunu; yanı whitebalance kötü dısarıyı mavi gösteriyo ok mümkün, ama bi yandan iceriyide yesil gösteriyo? E iceriside gün ısıgıyla aydınlatılmıs? bilincli olarak yapılmıs bir secim estetiğide yok bu renk cümbüsünde.

5. icerisi dısardan daha aydınlık? dıs duvar gunese 70 derece acıyla duruyo ama icerde patlamıs highlight'ın esamesi yok.

baska hatalarda var ama bunlara odaklanmak lazım bence önce.
Sosyal ağlarda paylaş

1)90 derece iceri ile uyusmuyor ona tamamda her resimde dik olmasi gerekmez ama?

3)dusundum dedigini fotorafinida cektim simdi odamin kapisinin.Her sekilde icerisi disari cikarmis gibi gorunuyor zaten biraz asagidan cekince fotorafi, normalmis gibi geldi o bana?

tesekkur ederim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...