Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AB RH+ kan aranıyor (İstanbul)

Sam

Öne çıkan mesajlar

escape said:

0 pozitif im ben kan verebilir miyim lan bilmiyorum genel verici genel alıcı olaylarını_?

en son çare olarak kendi grubun haricindeki bri grupdan kan alabiliyorsun yani diyosanki tüm tr de bulamadım anca o zaman 0 verebiliyor.toplum bunu yanlış biliyor 0 alayına verir diye aman deyim aldanmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
evet yapıyorlar kan merkezinde gerekli testleri, ihtiyacımız olursa ben temasa geçeceğim seninle. çok teşekkürler. :)

özellikle önümüzdeki günlerde doktorlar hergün takviye gerekebileceğini söylediler yeni ve daha ağır bir tedaviye başlanacağı için. başka gönüllü arkadaşlar varsa bana öm'den ulaşabilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
hastamızın tekrar ihtiyacı doğması nedeniyle bu başlığı şu bilgilerle güncellemek istiyorum:
said:
Şimdi bizim trombosit ihtiyacımız oluyor. Bunu alabileceğimiz kişi:
· Kan grubu AB Rh+ veya AB Rh-

· max 40 yaşında

· erkek veya kadın

· gribal sebeple herhangi bir ilaç kullanmayan

· son 48 saatte alkol almamış

birisi olabilir.

· Hastamız Cerrahpaşa'da (Samatya) yatıyor. O yüzden kan verme işlemi orada olacak.

· İşlemin toplam süresi yaklaşık 2 saat olmakla birlikte kan verme işlemi (aslında verilen sadece trombosit-kandan ayrıştırılıyor) sadece 50 dk surerken uygunluk incelemesi yaklaşık 1 saat sürüyor (damardan alınan kan kontrol ediliyor). Kan grubu kartı olan için ise sadece 50 dk yeterli oluyor.

· Bizim için hafta içi herhangi bir gün veya saat olabilir (iş çıkışı da gelinebilir). Orada ailemizden birisi gelen kişiyi karşılayıp bu işlem için yardımcı oluyor.

sağolsunlar 1-2 arkadaşımız yardımcı oldu ama aynı kişiden sadece 15 günde bir alınabildiğinden ulaşabileceğimiz kişi sayısını arttırmak zorundayız, geçen gün 25 kişiyi aradık ancak fayda etmedi. trombositi o gün yetiştiremeyince hastamızın gözünde iç kanama gerçekleşti. şu ara hergün ayrı bir donöre ihtiyacımız var maalesef, yukarıdaki kriterlere uygun gönüllü arkadaşlar lütfen bana öm'den ulaşsınlar. temasa geçebilmek için gerekli bilgileri özelden vereceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

hastamız (babam oluyor kendisi) lenfoma nedeniyle ağır bir kemoterapi rejimi görüyor ancak bütün kan üretimini baskıladığı için trombosit seviyesi normalin çok altında, durduk yerde iç kanamalar gerçekleşebilecek halde takviye verilmezse. hayati risk sözkonusu dolayısıyla.

kanı damardan alıp alet kendisi ayrıştırdıktan sonra geri veriyor donöre ikinci bir damaryolundan, yani tam anlamıyla kan vermiş bile olunmuyor. sadece içindeki trombositlerin bir kısmını ayırıp almış oluyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece kan degil, trombosit de gerekli anladigim kadariyla. Trombositleri exchange edemiyorsun kan vererek, direk o anda senden aliyorlar, santrifuje ediyorlar ve hastaya iletilecek sekilde hazirliyorlar.

Kan olayinda da dedigim gibi bir garanti yok. AB RH+ cok bulunan bir kan degil, oyle genel alici olayi da bir yere kadar bilindigi uzere. Kan bankalarinin da her A RH+ ile degistirmeme gibi durumlari olabiliyor. Dolayisi ile bulunamama ihtimali de var, ama denemek lazim, arastirmak lazim elbette.

Eger bu tur bir durum saglanirsa, ben de seve seve istenildigi zaman veririm.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

cıks. anında kanını alıp trombositleri ayırıp onları babasına vericekler. senin kanın sana geri verilecek trombositleri alınmış halde..

E biz ne dedük ?

Trombositlerde banka ise yaramaz. Kan verilir ya da exchange edilir bankadan, ama trombosit o anda alinacak ve hazirlanacak hemen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...