aquila Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 up olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2010 sanırım yarın ihtiyacımız olacak tekrar, başka ilgilenen gönüllü arkadaş varsa bugün bana öm atabilirlerse çok makbule geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 escape said: 0 pozitif im ben kan verebilir miyim lan bilmiyorum genel verici genel alıcı olaylarını_? en son çare olarak kendi grubun haricindeki bri grupdan kan alabiliyorsun yani diyosanki tüm tr de bulamadım anca o zaman 0 verebiliyor.toplum bunu yanlış biliyor 0 alayına verir diye aman deyim aldanmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2010 abi aldanıp napıcaz evde kan mı vericez kendi çapımızda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2010 kan aramaya devam ediyoruz, ilgili arkadaşlar varsa öm'lerini her zaman beklerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 dün aksamüstü bi tane bira içtim sorun olmazsa cumartesi ögleden sonra vaktim var ben kan verebilirim ama kan testi yaptırmadım hiç orda yapıyolarsa geliyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2010 evet yapıyorlar kan merkezinde gerekli testleri, ihtiyacımız olursa ben temasa geçeceğim seninle. çok teşekkürler. :) özellikle önümüzdeki günlerde doktorlar hergün takviye gerekebileceğini söylediler yeni ve daha ağır bir tedaviye başlanacağı için. başka gönüllü arkadaşlar varsa bana öm'den ulaşabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 hastamızın tekrar ihtiyacı doğması nedeniyle bu başlığı şu bilgilerle güncellemek istiyorum: said: Şimdi bizim trombosit ihtiyacımız oluyor. Bunu alabileceğimiz kişi: · Kan grubu AB Rh+ veya AB Rh- · max 40 yaşında · erkek veya kadın · gribal sebeple herhangi bir ilaç kullanmayan · son 48 saatte alkol almamış birisi olabilir. · Hastamız Cerrahpaşa'da (Samatya) yatıyor. O yüzden kan verme işlemi orada olacak. · İşlemin toplam süresi yaklaşık 2 saat olmakla birlikte kan verme işlemi (aslında verilen sadece trombosit-kandan ayrıştırılıyor) sadece 50 dk surerken uygunluk incelemesi yaklaşık 1 saat sürüyor (damardan alınan kan kontrol ediliyor). Kan grubu kartı olan için ise sadece 50 dk yeterli oluyor. · Bizim için hafta içi herhangi bir gün veya saat olabilir (iş çıkışı da gelinebilir). Orada ailemizden birisi gelen kişiyi karşılayıp bu işlem için yardımcı oluyor. sağolsunlar 1-2 arkadaşımız yardımcı oldu ama aynı kişiden sadece 15 günde bir alınabildiğinden ulaşabileceğimiz kişi sayısını arttırmak zorundayız, geçen gün 25 kişiyi aradık ancak fayda etmedi. trombositi o gün yetiştiremeyince hastamızın gözünde iç kanama gerçekleşti. şu ara hergün ayrı bir donöre ihtiyacımız var maalesef, yukarıdaki kriterlere uygun gönüllü arkadaşlar lütfen bana öm'den ulaşsınlar. temasa geçebilmek için gerekli bilgileri özelden vereceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 ne kadar kan alıyorlar, nasıl gerçekleşiyor prosedür.. bir de bu ne hastalığıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 hastamız (babam oluyor kendisi) lenfoma nedeniyle ağır bir kemoterapi rejimi görüyor ancak bütün kan üretimini baskıladığı için trombosit seviyesi normalin çok altında, durduk yerde iç kanamalar gerçekleşebilecek halde takviye verilmezse. hayati risk sözkonusu dolayısıyla. kanı damardan alıp alet kendisi ayrıştırdıktan sonra geri veriyor donöre ikinci bir damaryolundan, yani tam anlamıyla kan vermiş bile olunmuyor. sadece içindeki trombositlerin bir kısmını ayırıp almış oluyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Tekrar asılı hale getirdim. Geçmiş olsun Sam umarım en kısa sürede aradığınız miktarda kan bulabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 çok teşekkürler, Allah hepinizden razı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 nhl mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2010 evet nhl, mantle-cell. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 up.. görmeyen varsa diye up.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 cok gecmis olsun, umarim halledebilirsiniz sorunu. msnden falan yaziyim ben de türkiyedeki arkadaslarima. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2010 ben de dahil olmak üzere kime sorduysam b rh + allah kahretsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2010 AB RH+'yi A RH+ okudum, pardon.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 hem up olsun, hem de bi arkadaşım şey dedi biz kan bağışladığımızda aranılan kan grubunu bize veriyorlarmış, hastaneler yapıyormuş hala var mı böyle birşey? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Hep vardi. Netekim bazen bazi gruplar icin ozel bazi kan gruplari isteyebiliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 benim haberim yoktu. çok iyi o zaman çok rahat bulunulabilir kan? ben veririm yani nerde ne zaman söylenirse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Sadece kan degil, trombosit de gerekli anladigim kadariyla. Trombositleri exchange edemiyorsun kan vererek, direk o anda senden aliyorlar, santrifuje ediyorlar ve hastaya iletilecek sekilde hazirliyorlar. Kan olayinda da dedigim gibi bir garanti yok. AB RH+ cok bulunan bir kan degil, oyle genel alici olayi da bir yere kadar bilindigi uzere. Kan bankalarinin da her A RH+ ile degistirmeme gibi durumlari olabiliyor. Dolayisi ile bulunamama ihtimali de var, ama denemek lazim, arastirmak lazim elbette. Eger bu tur bir durum saglanirsa, ben de seve seve istenildigi zaman veririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 cıks. anında kanını alıp trombositleri ayırıp onları babasına vericekler. senin kanın sana geri verilecek trombositleri alınmış halde.. banka olayı işe yaramıyor yani.. ne testler yapılıyor kan için? bakıyorlar mı tüm antikor sayısına vs. vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 tamam bankaya kanını bağışlarsın, karşılığında abrh+ alırsın napıyolarsa yapsınlar ihtiac olan şekilde neden banka işe yaramasın anlamadım? -bulunursa tabi böyle olacak şekilde kan- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 dasaaa said: cıks. anında kanını alıp trombositleri ayırıp onları babasına vericekler. senin kanın sana geri verilecek trombositleri alınmış halde.. E biz ne dedük ? Trombositlerde banka ise yaramaz. Kan verilir ya da exchange edilir bankadan, ama trombosit o anda alinacak ve hazirlanacak hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar