Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alkollü içki üreten, spor kulübüne ismini veremeyecek, sigara rafta dik durmayacak

mokoko

Öne çıkan mesajlar

yasa doğru da her şey birbiriyle paralel. insanların yaşam şartları iyileşmeden modern bir yasa çıkarınca anlamsız oluyor. sigaraya zam geldi insanlar bırakmadı, gittik uyduruk sigara almaya başladı yine içti.

yasa çıkıyor diye kızamam da önceliğii buna verdikleri için kızabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

İyi yasaklansın tamam çok medeni uygar ülke olalım. Kaçıp gidicem zaten, sansür manyağı ülkenizde mutlu mutlu yaşayın

ya 2 saniye düşünsen sigara yasağının aslında mantıklı birşey olduğunu, bu son yasağında alkol yasağı değil alkol reklamı yasağı olacağını anlayacaksın.

Marlboro Man reklamlarını hatırlarmısın bilmem, onlarda yok şimdi etrafta ne oldu? hiç birşey olmadı. Keza Camel reklamları.

Ben de bol miktarda sigara içen ve yine bol olmasa da alkole dehayır demeyen bir adamım ama böylesi şeylerin özendirilmesi tabi ki yanlış. Eninde sonunda sigara içmem de alkol içmem de bir şekilde birilerinden görüp başladığım alışkanlıklar, alkole pek lafım yok ama sigarayı keşke hiç başlamasaydım diyorum. Ha bu arada alkolü fazla abartan bir çocukluk arkadaşımda bu aralar sürekli saçmalıyor o yüzden onun da şişede durduğu gibi durmadığını da biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam da ben de ailemden görüp başladım alkole, sigara da arkadaşlarımdan. Alkol reklamı görünce içesim gelmedi, zaten küçüklüğümden beri alkolle büyüdüm. Ha tek kişiyle tanışmadım ki "abi reklamdan çok etkilendim içmeye başladım" diyen. Kültürümüzde rakı sofrası var abi, şirincenin şarapları var.. Özendirilmesine karşı olmanız anlaşılabilecek bir şey, eyvallah, ama o da bir özgürlük olmalı. Çocuğunuzun özenmemesini sağlamak yine elinizde. Sen içiyorsan çocuğun da içebilir yani.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Özendiğime mutluyum işte. İyi ki alkol kullanıyorum. İyi ki öğleden sonra çıkıp güneş batmadan biramı içip etraftan geçen insanları seyredip keyif alabiliyorum. Özenmesem belki bu keyfi alamayacaktım. Özenmişim işte ne güzel, abartmadan içiyorum, hayat bana güzel oluyo

abi feci kız tribi attın

çatla da patla eksik kalmış bi harbi
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

nileppezdel said:

Açıklasan toggie? Efes Pilsen'in reklam vermesi neden geriyor seni biz de bilsek? O reklamı vermese içmeyecek sanki millet. Nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorsanız artık
yasak millet icmesin diye degil.anlamadigin nokta bu.
kucucuk cocuklarin gencecik temiz beyinlerine islemesin
bilinc altina yerlesmesin diye.

iyide bunun sınırı nerede çekilecek.Dünya sağlık örgütü şekeri insan sağlığının baş düşmanı ilan etti,ozaman zavallı yavrularımızı korumak için televizyondan her türlü şeker ve türev tatlandırıcılar içeren ürünlerin reklamını kaldıralım,cep telefonlarının uzun vadede sağlığa zararlı olduğu bilinen bir gerçek ozaman bütün cep telefonu ve servis sağlayıcı reklamlarınıda kaldıralım minnacık tüyü bitmemiş yetimleri kurtaralım kötü yola düşmesinler.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Özendiğime mutluyum işte. İyi ki alkol kullanıyorum. İyi ki öğleden sonra çıkıp güneş batmadan biramı içip etraftan geçen insanları seyredip keyif alabiliyorum. Özenmesem belki bu keyfi alamayacaktım. Özenmişim işte ne güzel, abartmadan içiyorum, hayat bana güzel oluyo

abi bak biz genelden bahsediyoruz, her özenen tadında bırakmıyor diye.

sen hala ben de ben ben de ben, bir bencillik almış başını gidiyor :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...