Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Halı sahada kaç km koşuyoruzdur?

Boci

Öne çıkan mesajlar

Şimdi durum şöyle. Normal bir futbol sahasında futbolcular 10 km. kadar mesafe katediyolar. Tabi bunu ölçen bilgisayar programını biz halısahada kullanamadığımızdan, kaç km koştuğumuzu hesaplayamadım.

Tabiki kişiden kişiye değişin bir veridir bu ancak yinede ortalama olarak 1 saat içinde normal bir halısaha maçında 5 km koşuyomuyuzdur?

Şu küçük adım atma aletleri bunu ölçebilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

4 diyen arkadaşlar saatte kaç kilometre yürüyor bir hesaplasın bence.

Babamla bir aralar devamlı yürüyüş yaptığım için biliyorum, tempolu ve sabit hızla yürüyerek saatte 4-5 kilometre civarı yürünüyor.

Tahminim maç sırasında 2, bilemedin 2.5 kilometre koşulduğu.
Sosyal ağlarda paylaş

Boci said:

Şu attığın adımı hesaplayan trişka aletler var. Üç aşağı 4 yukarı bi sonuç ortaya çıkarır herhalde.
maç sırasında hiç rahat ettirmez bunlar ama.

nasıl bir oyuncu olduğuna göre çok değişir bu ama. yani sürekli ileri geri koşuyorsan 3-4 km olur, ama sahanın kırsalındaysan 1.5 falan max.
Sosyal ağlarda paylaş

Vücüt ısısı ile ilgili aslında terleme. Saunaya gir ordada terlersin.

Şimdi alışık değilseniz yani fit değilseniz, hafifde vücüt yağlıysa hareket sonrası ısı vücütta tutulur, bunun içinde daha çok terlersin. Çok terledim demekki çok hareket ettim demek doğru olmaz yani.

Yağ dokusu deri ile kas dokusu arasında bulunur malumunuz, bu yağ tabakası ısıyı tutar, çünkü damarlarıda bir şekilde örter, ve damarlar aslında kanı deri yüzeyinden geçirirken de vücudu serinletir yani radyatör gibi. Misal yazın el damarlarım bile hayvani şişer vücüd kanı en uç noktalara pompalarki serinlesin. ter ile ıslanan deri dokusu aslında ısıyı daha rahat ortama salar damarlar vasıtası ile. Yağ tabakası ama bunu engelliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...