Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Depremler azıtıyor dikkat !

Alexi_Septimus

Öne çıkan mesajlar

aslında tam tersine azıttıklarını değil de gerilimi bir nebze azalttıklarını düşünmek daha doğru

yani öncü depremler bile olsa bunlar, olası bir şiddetli depremin yıkımını/şiddetini de azaltıyor olacaklar

dolayısıyla keşke 4 ve altı bu tip depremler günde yüzlerce kere olsa da kırılmalar daha sessiz sakin gerçekleşse, ki zaten bunların çoğu da insanlarca hissedilmemiştir[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

bizim fay dediğin?
marmara'dan geçen mi?

zaten hepsi birbiriyle bağlantılı
yani birbirlerinin devamı şeklinde
bir plaka diğerini itiyor, diğeri bir sonrakini vs
sonuçta birbirlerini hep takip eder şekilde gerçekleşiyor kırılmalar

zaten geçmişteki depremlerin ilerleme yönünden de bu bellidir[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız bunlar daha çok ege'de gerçekleştiği için marmara fayıyla direkt alakası olması pek mümkün değil

onlar daha çok graben-horst sisteminin hareketlerinden oluşan sarsıntılar, yani marmara hattındaki gibi yatay atımlı değil düşey atımlı faylar, hareket yatay düzlemden çok düşey düzlemde gerçekleşiyor yani

ama sonuçta bu bir sistem, tıpkı çatlak yumurta kabuğu gibi, bir yerlerdeki bir hareket, azalarak genele yayılıyor ve birikmeye başlıyor, oradaki oluşum bu birikimi kaldıramadığı anda da şiddetli depremleri yaşıyoruz

özetle, bu tip küçük depremler korkulacak değil aksine sevinilecek sarsıntılar, yine de Allah yıkımından korusunu hepimizi, tabi yine de kapımızı kitleyelim biz ;)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
yazıları okuyacak zamanım yoktu ama şöyle diyeyim ordaki depremlerden korkulacka birşey yok çünkü hergün oluyor zaten Trtnin teletexini girin anında günlük depremleri yazıyorlar ordan inceleyebilirsiniz.[signature][hline]*I am an avanger..I must obtain power no matter what,even if i must let the devil take hold of my body...
Virus,SatanixVirus,Satanix,Virus-sensei
Sosyal ağlarda paylaş

bu 1.derecedeki senkentle 2.dercedekı esenkent ıstanbulun neresındekı anadolumu avrupa mı.??? anadolu 1. dese yandı gulum keten helva :( ayvayı yedım ama bızım buraya pek bişi olmuyo allah hepimizi korusun[signature][hline]tavuklar çiçek açmış poğaça nerede madem yuzme bılmıyodun niye çıktın ağaca?
23/7/2004 13:49 GMT +2 de şero demişki
İki kedi tanırım birisi Türk Şerafettin biriside Gavur Garfield.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarih Saat Enlem(N) Boylam(E) Derinlik(km) MD ML MS Yer
---------- -------- -------- ------- ---------- ------------ -----------
2004.08.04 17:18:48 37.0075 27.6255 5.0 -.- 4.6 -.- BODRUM (MUĞLA)
2004.08.04 16:47:43 36.9607 27.7782 17.0 2.9 -.- -.- GÖKOVA KÖRFEZİ
2004.08.04 14:59:37 36.9200 27.7130 14.3 -.- 3.7 -.- GÖKOVA KÖRFEZİ
[signature][hline]Yaşamı yaşanır kılan bazen olumsuz bazende olumlu olan insan düşünceleridir.
Tearaway - Mercenary
Xayder - Necromancer
Sosyal ağlarda paylaş

lan kadıköy anadolunun yatakhanesi hemen moda sahilin üstünde bi sallansak direktman aşağıya ineriz biz[signature][hline]Pyr0, 28 Mayıs 2004 23:38 tarihinde demiş ki:
icindeki noktayı bul...o nokta herseyın cozumunu saglayacak olan seyin oldugu nokta...o nokta iç huzurun....

blackchaos, 28 Mayıs 2004 23:39 tarihinde demiş ki:
kodurtma noktaya

martılar
Sosyal ağlarda paylaş

aman aman ağzını hayra aç...

son kaydadeğer deprem gokova da 4.6[signature][hline]Gözlerimi gözlerinden alamıyorum her bakışımda, orada kendimi görüyorum seninle elele...Saçlarına dokunurken korku doluyor içime o kadar yumuşaklar ki incitmekten Korkuyorum...Dudaklarımın dudaklarına her temasında esir oluyorum sana sen öptükçe daha fazla öpüyorum sen istedikçe daha fazla istiyorum...Bunları tekrarlamaktan hiç bıkmıyorum çünkü gözlerin aynam,saçların acıma duygum,dudakların zindan oluyor bana ve sana olan sevgim her an artıyor!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Çok can sıkıcı.Dün bir arkadaşın evindeydik gümbette sabaha kadar muhabbet güzel,tepiştik eğlendik falan.Sonra 5 gibi yattık.Yan odada eda diye bir arkadaş yatıyor.Kız gölcük depreminde bulunmuş o yüzden tedirgin.Bir sarsıntı olmuş(biz öküzler farkında değiliz tabi :))Kız nasıl sıçradı ve bizim odaya geldi anlamadım.Çığlık atıyor korku filmi misali.o uyku sersemliğiyle bizi tutup dışarı çıkardı.Zaten ondan sonra uyku haram yarım saatte bir sallanıyoruz.Zıplıyoruz.Gazetelere göre bu bölgedeki(Gökova Körfezi)Ula-Ören fay hattı büyük bir deprem yaratacak potansiye sahip değil.5.0-5.5 arası depremler diyorlar.Öte yandan Afrika kütlesinin Ege-Anadolu kütlesinin altına doğru hızla girmesinden dolayıson önümüzdeki 15 yıl içinde 6.5-7.2 arası bir deprem olabilirmiş[signature][hline]Halfmumi,08 Haziran 2004 04:13 tarihinde demiş ki
açıkcası evlenince karım olursa o yöntemi uygulayacam
A.K.A Xanros
Sosyal ağlarda paylaş

oy oy oy tiril tiril titredik gene bugün, ayaktaydım bir baktım cd rafım tıngır mıngır ediyor. birisi kımıldasaydı pır diye uçacaktım kapıdan dışarı.. :-p[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...