Tenekeadam Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 vatandaşlıktan çıkış işlemleri için haydara baş vuruyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Cuce said: silahlı kuvvetlerin özel sektör olmasıda, su dunyanın en sacma sapan islerinden biridir herhalde. http://www.youtube.com/watch?v=XUGcpwi-vjQ sensou wa kawatta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Torque said: pascalnouman said: vatandasliktan cikan var askere gitmemek icin kacamazsin fln hikaye mlsf ben bildiğin çıkarım o zaman vatandaşlıktan. boşuna mı okuoz. cıkamazsın, askerliğini yapmamıs erkekler türkiye cumhuriyeti vatandaslıklarını bırakamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 atılmıyor musun belli bir süre sonra ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 vatandaşlıktan çıkabilmek için, a) Ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak. b) Yabancı bir devlet vatandaşlığını kazanmış olmak veya kazanacağına ilişkin inandırıcı belirtiler bulunmak. c) Herhangi bir suç veya askerlik hizmeti nedeniyle aranan kişilerden olmamak. ç) Hakkında herhangi bir mali ve cezai tahdit bulunmamak. c şıkkı özellikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 askerlik yapmadın diye atılmak diye bişey yok benim bildiğim, yakalarlarsa silkeliyolar yakalanana kadar ülke içine giremiyosun (ya da ülke içindeysen kimlik kontrolüne vs'ye denk gelmemeye dua ediosun) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Cuce said: profesyonel askerlikie, askerliğin devlet dısında bir kurulusa teslim edilmesi arasındaki fark var biliyorsun dimi. yazdığın mesajı tekrar bi oku istersen ikiside olsun diyorum işte ben, özel sektöre verilince zaten profesyonel askerlik olmuş oluyor. hem pro olsun hem özel sektörün olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 özel sektör nasıl devleti koruyor ya ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 orduyu özel sektöre vermek... oha... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 senko, bence prof ordu meselesini çok yanlış anlamışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 ya yok abi anladım, da anlatamadım :D prof dediğimiz işte devlete bağlı ama paralı olanı, isteyen adam giriyor eğitimini alıyor pro asker oluyor. özel dediğimizde bildiğin özel, devlet mevlet karışmıyor şimdiki kadar. eh özel olunca haliyle istemeyen adamı almayacaklar yine askere. orduyu özel sektöre vermek ütopya tabii şu an, ama keşke olsa diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 keşke anlamamış olsaydın, özel sektörden orduyu savunmana bi bahanen olurdu :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 bahanem var abi zaten de o konuya girsek siyaset olur bayaa bayaa. hadi yarın orduyu özel yapalım demiyorum zaten sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 abi 2 tane farklı ordu, ve biri özel yani bildiğin özel, abi apartman güvenliği değil ki bu özel şirkete veresin, ülke yani :D. Hiç yaratabilceği kaosu düşünmüyo musun ? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 ezmeyin adami. acigi buldunuz yapi$tiriyonuz hemen. senko gel beri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 bu arada hukuki acidan bedelli askerlikle farkli surelerde yapilan askerlik arasinda bir fark yok. ikisi de e$itlik ilkesine aykiri. butun diger olgulari bir tarafa birakarak, en temelden du$unursek universite mezunu 5 ayda askerligini bitirirken; allahin mardinindeki adam ilkokulu bile goremedi hayatinda, madem goremedi yapsin sefil 15 ay askerlik demek hayvan gibi bir ayrimciliktir. ya hic olamayacak askerlik ya da herkese e$it olacak. ha bunun uzerinden $ekillenir askerlik konusu, universite okuyan adama eli i$ tutan adama, ara elemana askerlik yerine kamu gorevi verilebilir evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Private_military_company neymis ozel sektorde askerlik bakin bi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Esh said: bu arada hukuki acidan bedelli askerlikle farkli surelerde yapilan askerlik arasinda bir fark yok. ikisi de e$itlik ilkesine aykiri. butun diger olgulari bir tarafa birakarak, en temelden du$unursek universite mezunu 5 ayda askerligini bitirirken; allahin mardinindeki adam ilkokulu bile goremedi hayatinda, madem goremedi yapsin sefil 15 ay askerlik demek hayvan gibi bir ayrimciliktir. ya hic olamayacak askerlik ya da herkese e$it olacak. ha bunun uzerinden $ekillenir askerlik konusu, universite okuyan adama eli i$ tutan adama, ara elemana askerlik yerine kamu gorevi verilebilir evet. Mardindeki vasıfsız adama eşitlik ilkesine aykırı olmasın diye birde diploma verelim bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Ben sunu anlamiyorum ya, o kadar asker acigi var asker acigi var diye velveleye veriliyor ortam, ama askere gidince %30 bile utilize edemiyorsun sen adami asker olarak. Nasil bir mantiktir bu ? Bana sanki beceriksiz yoneticiler ( orta sinif rutbeliler ) yuzunden boyle bir acik varmis gibi geliyor. Sen gel 4 ay yat, sonra 2 gun denetim var diye 1,5 ay it gibi calis. Bence once iyi bir denetim mekanizmasi kurulup, hakkaten asker %70+ utilize edilebiliyor mu onu bir ogrenmek lazim. Yoksa istersen ulkenin tum erkeklerini asker yap, oturup kenarda yatiriyorsan sen bu adami, yine acik olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 ya bide o var, dimi bari askere gidiyoruz, asker olmayı ogrenelim. HAyır madem ogrenmiyoruz neden gidiyoruz? nerde bu tatlının serbeti? silahları kuvverletin özel sektöre acılması konusuna bisey diyemiyorum bile zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MadOrca Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 geçtiğimiz ağustos ayında askerlik görevimi kısa dönem olarak yaptım. ben de saçma buluyordum, neden asker açığı olsun ki diye soruyordum. askere daha henüz gitmemiş veya araştırmamış kişiler için bildiğim ve anlatabildiğim kadarıyla açıklamaya çalışiyim. şöyle ki, askerlik çağına gelmiş ve bunu yapmaya bedenen ve zihnen yapmaya elverişli her türk erkeği oraya giderek gereksiz ve saçma gelse de ordunun icinde bir iş yapıyor. yani ordunun işleyişi orada bulunan askerlerin, bizlerin elinde. askere gitmek için illa savaş çıkması gerekmiyor. askeriyeyi bi şirket olarak düşünürsek bizler orada yemesi, içmesi ve kalacak yer gibi kaynakları devlet tarafından sağlanan stajyerleriz. belli bi süre orada bize verilen görevleri yapmakla yükümlüyüz. ben kaçarsam o kaçarsa bu sistem çöker. ben kaçarım nasıl olsa yapmam askerliği diye düşünmeyin. sistemde değişiklik yapmaya başlıyor adamlar. ilerde sizin için daha büyük problem olabilir. eğer çok büyük bahaneleriniz yoksa bence en yakın zamanda gidin ve kurtulun bu yükten. mümkünse okulunuz biter bitmez daha işe girmeden halledin. çalışmaya başlayıp hayatın içine girince gerçekten zaman bulamayacaksınız ve bu mecburiyet peşinizi bırakmadığı gibi yapmayı düşündüğünüz ileriye dönük her programınızda sizi sıkıntıya sokacaktır. gitsem mi gitmesem mi, ilerde giderim daha tecilim var diyen yeni mezunlara önerim bir an önce gidip sonrasında rahat etmeleri olacaktır. tektip mi olacak, bedelli mi cikacak diye sürekli bekleyip zaman kaybetmeyin. isterlerse bir anda yasada değişiklik yapıp ummadık bi düzenleme getirirler kafanızı dağa taşa vurursunuz. orada 1 saatin bile çok önemi olduğunu unutmayın. 1 ay hatta 1 gün bile bu sürenin uzatılması dışardan bakınca fazla bir fark gibi görülmese de, orada zamanın durduğu gerçeğiyle karşılaştığınızda sizi depresyona sokar :) gidin lan işte. boş muhabbet bunlar. tartışmaya gerek yok. bunu yapmak zorunda mıyız, zorundayız. yap kurtul sonra istediğin kadar eleştir. nası olsa kamuoyu yoklaması yapılmayacak bu konularda. amma yazmışım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 askerlik tektip zaten herkes asker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castiel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 olmamış kaç paraysa verelim nedir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 @MadOrca: Güzel güzel uzun uzun yazmışsın, herkesin görüşü var zaten saygı da duyuyorum. Doğru da demişsin ben kaçarsam o kaçarsa sistem çöker. Ama olay zaten sistemin çökmesinin ve profesyonel ordu sistemine geçilmesinin ve kalan bütçenin de eğitime yatırılmasının gerekmesi. En azından ben bunu savunuyorum yani. Okuduğum için şimdi gidip kurtulma şansım da yok artık benim vaktim geldiğinde ne olacak göreceğiz. Ama bir şekilde yurtdışına kaçmak istiyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 senko said: kaçarımSeve seve yapacaksın çaren yok tavsiye ederim yap güzel birşey yapınca anlayacaksın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar