Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 3 arkadasim gitti bu ara, ucude universite mezunu ve istanbullu biri basin yayin mezunu kibristan, spikerlik sertifikalari filan var pat egridir e jandarma komando yedek subay cikti, egitimi beceremedi geldi geriye tuzlaya, catir catir maas alicak, calisma hayati simdiden pasladi sigorta primleri yatiyor, sabah git aksam gel mis (kendi 15 ay diye memnun degilmis gercide, gelse issiz gucsuz gezicek) kuzenim gitti, balikesir cikti kisa donem sifir torpil, ekonometri mezunu yedek olsunda istemisti 30 kusur yasinda arkadasim gitti, isletme mezunu aciktan, 3 ay stress yapti ne halt yicem torpilim yok kesin yolliycaklar doguya diye, adama edirne cikti lol yok ole her asker olan doguya gidiyro sheit oluyor diye, olan gene uzun donemlere oluyor kisa donem kebap ondan bile korkuyor millet, sanliurfa orneginden belli zaten patideki cografya ile gundem bilinci diyarbakirda 8. ana jet ussu vardir misal cok kral yerdir, orasi ciksa karalar baglar millet ama ufff diyarbakir sehit olcam diye oysa batidaki cogu yerden daha iyi ve daha guvenlidir mekan olarak ehuehu bide yani olum ole biseyki korkmaya gerek yok lol, cubuk kraker yerken girtlagina kacip olende var itsnbulun gobeginde belediye cukuruna dusup olende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Werewolf said: senin zamanın kimseninkinden önemli diil kusura bakma, şımarıklıktan başka bişi de diil bu yaptığın. Valla ne yazsam bilemedim, şımarıklık dedin ya ne diyim... Yıllarca fazladan okuyarak ülkenin gelişimi için daha önemli bir birey olduysam, o adamdan daha çok vergi ödeyeceksem, daha çok fayda sağlayacaksam, ya da akademik kariyere devam edip de ülkenin gelişimi, yeni nesillerin yetişimi için kullanacaksam o zamanımı benim zamanım boş gezenin boş kalfası adamın zamanından önemlidir devletin gözünde. Kaldı ki devletin yanısıra bireysel açıdan da üni. mezunu iş ilanlarına biraz göz atarsan yaş sınırının ne kadar kritik olduğunu (bahsettiğin hamal, berber ya da ne iş yapıyorsa herhangi bir yaş sınırı yok prof. kariyerinde) görebilirsin. Kendini geliştirme imkanı varken bunu istemeyerek hiçe sayan adam tabii ki bunun getireceği bazı avantajlardan da mahrum kalacak. Ha, isteyip de imkan bulamıyosa o zaman devlete kızarsın, ama kızma gerekçen "fırsat eşitsizliği" olur, bu değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 SeaGle said: Şöyle bi önceki sayfaları karıştırsana şu ölüm-kalım-can meselesi hakkında dayı bi zahmet ucunda ölüm olan bişey için paraya göre ayrım yapılamaz demişim, yok abi ölüm oranı düşük demişsin ya bunu benim argümanıma karşı bi argüman olarak sundun (ki o zaman nilep seviyesinde bi argüman oluyo ve o yüzden karşı çıktım) ya da tartışmayla pek alakası olmayan bişi yanlış mıyım? üçüncü ihtimal ne olabilir mesela aydınlatır mısın beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Fistan said: fiyat belli mi? bide 10 sayfa konusulacak ne var bedelli askerlik meselesinde hic merak etmiyorum +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Rewendor said: Werewolf said: senin zamanın kimseninkinden önemli diil kusura bakma, şımarıklıktan başka bişi de diil bu yaptığın. Valla ne yazsam bilemedim, şımarıklık dedin ya ne diyim... Yıllarca fazladan okuyarak ülkenin gelişimi için daha önemli bir birey olduysam, o adamdan daha çok vergi ödeyeceksem, daha çok fayda sağlayacaksam, ya da akademik kariyere devam edip de ülkenin gelişimi, yeni nesillerin yetişimi için kullanacaksam o zamanımı benim zamanım boş gezenin boş kalfası adamın zamanından önemlidir devletin gözünde. Kaldı ki devletin yanısıra bireysel açıdan da üni. mezunu iş ilanlarına biraz göz atarsan yaş sınırının ne kadar kritik olduğunu (bahsettiğin hamal, berber ya da ne iş yapıyorsa herhangi bir yaş sınırı yok prof. kariyerinde) görebilirsin. Kendini geliştirme imkanı varken bunu istemeyerek hiçe sayan adam tabii ki bunun getireceği bazı avantajlardan da mahrum kalacak. Ha, isteyip de imkan bulamıyosa o zaman devlete kızarsın, ama kızma gerekçen "fırsat eşitsizliği" olur, bu değil. birincisi, eğer askerlik süresinin azaltılması sağa sola ödül olarak verilebilecek kadar vatan savunması için önemsizse, bunu herkes için de yapabilmeliler. başkası için de askerliğin kısaltılması senin başarılarına toz kondurmaz. ikincisi saydığın o "yatırım"ların çoğu ailenin yetiştirmesiyle gerçekleşen şeyler. kaldı ki ortaokulmuş liseymiş bunlara girerken zaten ergenlik kafasındasın, haliyle düzgün seçim de yapamıyosun. ama buna rağmen "çalışsaydın lan dürzü" tavırlarını takınırsan şımarıklıktan öteye gitmemiş oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 said: Yani fakir fukaranın çocuğu ölecek diğeri ölmeyecek, yok öyle bir şey" dedi. burda bitirmiş. fakir fukaranın çocuğu da zengin de ölecek! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 ergen kafası da olsan "çalışırsan hayatta daha iyi kapıların açılacağı"nı akıl etmek çok zor olmasa gerek :) Biz yaptık en azından. Orta okulu liseyi geçtim, esas önemli kısım öss'ye girerken daha bu kadar bilinçlenmediysen (zaten össde okul kazanamazsan askere gidicen, yumurta kapıya dayanmış yani)) zaten artık bekleme bilinçlenmeyi Eğer bana değil herkese yapabilecek kadar rahatlarsa herkese kısa yapsınlar zaten ona itirazım yok ki benim. Dediğin gibi başkası kısa uzun yapmış bana bi farkı yok. Ama herkese kısa yaparsak adam yetmiyor, sistem uymuyor diyeceklerse adam seçerken bakacakları yer burası, ben bunu diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 abi ben de diyorum ki, evet çalışmışsın ama sen zaten çalışmanın sonucunu para karşılığı özel sektörden istediğini alarak zaten alıyosun. devletin böyle bi ayrım yapmaya hakkı olmamalı. hele askerlik kadar önemli bi konuda. "vatan borcu"ysa hepimizin vatan borcu olmalı, fakirlerin diil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Söz konusu insan hayatıysa, eğitim, ülkeye katkım daha fazla olacak v.s bunlar boş işler. Kamu menfaati gereği öyle olabilir, ama nihayetinde sıradan bir insan ile bir bilim adamı arasında sözkonusu insan yaşamıysa orda bir durmak lazım, çünkü o noktada hiç bir kıstas kabul edilemez, veya sen neden uzun dönem yapıp hayatını riske atmıyorsun senin bu ülkeye katkın daha az onlara göre gibi bir argüman ortaya koymak çok zavallıca "bence". Kaldıki hadi o adam gitti diyelim ve şehit oldu veya gazi oldu. Geride kalan ailesine kim bakacak ? Devlet sahip çıkmıyor söylim, aldıkları gazilik ücretide belli. Sistem çok güzel işlese ütopik bir ülkede yaşasak hani belki makul olabilir ama bu şartlarda çok komik. Okuyan tahsilli arkadaşlar sanki her biri einstein olacak gibi katkım daha fazla olacak gibi bir hezeyana kapılmasınlar. Milyonda bir ihtimaldir o. Zaten ülke alır yetiştirir gerekirse sizin benim gibi 10 tane çıkarır tahsilli adamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 hah aynı noktaya gelmeye başladık yavaş yavaş işte. ben de diyorum ki devlet sana "aferin ne güzel çalışmışsın" diye ödül olarak vermiyo onu, kendisi için bakıyo "bu adamın işe girip çalışması ya da okulda kalıp hoca olması askere girmesinden daha faydalı benim için" diyo kendini düşünerek veriyo. Ha, bana kalsa komple prof olmalı, olmayacaksa da ya da ara dönemde de askerlik değil mecburi hizmet olmalı, askerlik de mecburi hizmet seçeneklerinden biri olarak sunulmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 ucunda ölüm tehlikesi varsa amerikalı ergen kız gibi "pros&cons" listesi çıkarıp hareket edemez devlet. korunması gereken en önemli hak çünkü insan hayatı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 bedeli neyse veririz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 kaldı ki üniversitede okuyup masabaşında saçma sapan bi işe girmiş bi üniversiteliyle fakir birisi arasında ne kadar "ülkeye yarar" farkı var da bu ayrımcılığı mazur görüyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Werewolf said: SeaGle said: Şöyle bi önceki sayfaları karıştırsana şu ölüm-kalım-can meselesi hakkında dayı bi zahmet ucunda ölüm olan bişey için paraya göre ayrım yapılamaz demişim, yok abi ölüm oranı düşük demişsin ya bunu benim argümanıma karşı bi argüman olarak sundun (ki o zaman nilep seviyesinde bi argüman oluyo ve o yüzden karşı çıktım) ya da tartışmayla pek alakası olmayan bişi yanlış mıyım? üçüncü ihtimal ne olabilir mesela aydınlatır mısın beni Bİrşeyi kaçırıyorsunuz gözden. İnsanlar askere gitmeyeceklerse eğer can güvenliği olmadığı için, bi süre sonra kimin can güvenliği olabilir ki? Tam olarak anlayamadım savunduğun şeyi ama, sanıtorum bedelli askerliğe karşısın. Ben de karşıyım. Parası fazla olanın hayat şartlarından kurtarması diye bişey olmamalı. Ama askerlik sırf ucunda ölüm olabilme ihtimali olduğu için terk edilebilecek birşey değil, ben bunu savunuyorum. Eğer ölüm var diye böyle birşeyden uzak durulacaksa, 2 yıl sonra bi allahın kulu ölüm konusunda rahat olamaz. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 bana kalsa askerliği komple kaldırsınlar da o tartışmaya girmek diil amacım dediğim şu: ölüm tehlikesine madem hepimiz devletin zoruyla katlanacağız, ekonomik güce göre ayrım yapılmamalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Werewolf said: kaldı ki üniversitede okuyup masabaşında saçma sapan bi işe girmiş bi üniversiteliyle fakir birisi arasında ne kadar "ülkeye yarar" farkı var da bu ayrımcılığı maruz görüyoruz? arge potansyeli, üretim, fazla vergi, ekonomik düzene katkı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 esitlik var diyebilicegimiz tek yer o zaten, bi de o kalkmasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 kalkmayacaksa da sosyal hizmete çevrilsin işte. İsteyen askerlik olarak yapar isteyen meslek. Doğuyu güneydoğuyu da kalkındırmak için fırsat. Kaldı ki askerliğin şu ülkenin gelişimine verdiği zarar az buz değil şu anda. Çevremden ÇOK tanıdık var akademik olsun ekonomik ya da arge/üretim olsun geleceği çok parlak olan, yurtdışına kaçıp orada "en azından bedelli şartı 3 seneyi doldurana kadar" kalacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 çıkıyor mu şimdi sonuç olarak ? çıkarsa süper olur beeeeee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 cikiyo ama sana yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mortis said: said: Yani fakir fukaranın çocuğu ölecek diğeri ölmeyecek, yok öyle bir şey" dedi. burda bitirmiş. fakir fukaranın çocuğu da zengin de ölecek! bir gün hepimiz ölücez arkadaşlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Rewendor said: Werewolf said: kaldı ki üniversitede okuyup masabaşında saçma sapan bi işe girmiş bi üniversiteliyle fakir birisi arasında ne kadar "ülkeye yarar" farkı var da bu ayrımcılığı maruz görüyoruz? arge potansyeli, üretim, fazla vergi, ekonomik düzene katkı. saydıkların yapılan ayrımcılıkla ölçülü değil mlsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 hangi açıdan baktığına göre değişir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Viktor said: bide yani olum ole biseyki korkmaya gerek yok lol, cubuk kraker yerken girtlagina kacip olende var itsnbulun gobeginde belediye cukuruna dusup olende Askerdeki en büyük tehlike sıkıntıdan ölmek. Fenris gelsin dinleriz askerlik anılarını, 5.5 ay boyunca nasıl boş boş oturduğunu ve hiçbir şey yapmadığını. Ben endüstri mühendisiyim ve üretim planlamacı olarak çalışıyorum. Bak bu saatte hala işteyim, daha anca kahve molası verdim kafamı toplayayım diye. Az önce üzerimde tulumlar banttaydım imalatı geziyordum. Şimdi günlük üretim raporlarını derliycem vs. İşin özü çalışıyorum ve ülkeme olumlu bi katkıda bulunuyorum. Verimliliği arttırıyorum, kaynak israfını engelliyorum. Harika bi adamım olm ben bak düşününce çok bi sevdim kendimi sdf. E hacı sen beni askere aldın, ne bok yiycem ben? Ha ne yapıcam? 5.5 ay boyunca boş boş oturmamın kime ne faydası var? Üni mezunu olduğum, hatta bu sene alırlarsa master da yapıcam, masterlı mühendis olduğum için saçma bi ilde 5.5 ay boyunca nöbet tutup geyik çevirmekten başka ne olayım olacak? Bana de ki axedice git doğuda matematik dersi ver. Ban de ki axedice git güneydoğuda x fabrikasında 1 sene boyunca çalış. Çalışırım, valla billa çalışırım. Bunun da adı zorunlu hizmet olsun, ülken ve vatandaşların için bunu yap desinler yaparım. Ama ben bu gereksiz ve milliyetçilik yalanlarıyla doldurulmuş askerlik safsatasını anlayamıyorum. Profesyonel orduya geçilemese bile bu zorunlu hizmet anlayışının değişmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 abi iste kagit ustunde superde sorun su zorunlu hizmet pratik degil millet sapik gibi yedek subay bekliyor 15 ay uc kurus para biriksin diye, zorunlu hizmet olsa (ki dogru durust KIT kalmadi develtin elinde nerde calsitiricak bu kadar universite mezununu ayri konu, insaat muhendisi doktor ogretmen filan degerlendiriyor gene) orda adam is bulamazken askere gelmis adami vatan borcu diye bedava calistirirsan bu genc nufusla ekonomiyi batirirsin direk dunyanin hicbir ulkeisnde yok zaten su dediginiz, kagit sutunde super ama fantezi iste, onun disinda ordunun isine yariyan bir meslekteysen zaten kapiyorlar dedigim gibi, isin ne ise onu yapiyorsunda o donem giden 5000 tane iktisat mezunu adamla ne halt etsin asker veya devlet? ha bak su olur, kapsamli bir kamu reformu yaparsin devlet memurlarini askerlikten muaf tutar maaslarindan keser sarka yolalrsin, ogretmenler akademisyenler doktorlar filan rahat eder en azindan ama anayasanin esitlik maddesiyle celisiyor diye cirt diye iptal eder anayasa mahkemesi su anda vatandasin sirtladigi vergi yuku ile aslinda profesyonel askerligi karsiliyabilmemiz gerekiyor, dunyada turkiye kadar vergi cesidi olan baska ulke yok cunki ama buradan klasik siyaset kisirdongusune giriyor is, aga paralar nereye gidiyor meselesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar