Devilmanta Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 3-4 sene önce wow oynarken raid kaçırmıyodum haftada 5 gün raid yapıyoduk. servisle eve gelirken kardeşimi arar charı login edip raide soktururdum gelince başına otururdum yemeği falan hep bilgisayar karşısında yerdim. öyle 2 senemiz geçti işle oluyo ama çok şeyler kaybettiriyor sana en önemli şey "zaman" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 mmo da char kascağına git işini kas, mount alcaana bmw audi fln çek altına :D şaka bi yana mmo arkadaş çevren oynuyosa oynarsın. yoksa mmo'ya giriyim orda guild yapıyım onlarla takılıım dersen, zaten kısıtlı olan zamanını (9-17 çalıştığının düşünüyom) gezmek tozmak veya bi hobiye ayırmak yerine oyuna harcıcaksın. Guildle aynı hızla kasamazsan, ister istemez koparsın. İş tamamen coldwindin dediği gibi nasıl bi sosyal hayat istemene, ayrıca bi de arkadaş çevren mmo oynuyo mu ona bağlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 alperozg said: Rock said: Deneme döneminden çıkıp işe tamen alıştığımda kesinlikle alacağım. bende bu dönemdeyim bünyem alışmadı daha ama zamanla herşey oturur diye düşünüyorum, hangi oyuna başlasam diye düşünmeyede başladım Sormak bile hata. God of War 3 tabiki :D Bir arkadaşım kısa sürüyor dedi ama olsun. MMO diyorsan biraz uzun vadede olacak ama SWTOR yada Final Fantasy olabilir. Zaten ikisi de işi sağlama alıp rahatlayana kadar ancak çıkar. mardox said: mmo da char kascağına git işini kas, mount alcaana bmw audi fln çek altına :D (tu) :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 mardox said: kısıtlı olan zamanını (9-17 çalıştığının düşünüyom) 9-17 çalışmak nası kısıtlı zaman lan? 9-17 çalışsam öpüp başıma koyarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Eh işte, olay orda devreye giriyor. 10+ yaşlarının aksine, 20+ yaşlardan itibaren yoğun çalışma temposuna girince ve ister istemez sorumluluk sahibi olunca, bilgisayarla daha az vakit geçirmeye başlıyoruz, esasen daha az vakit geçirmek istiyoruz. Çünkü kafamızı kaldırıyoruz ekrandan, o güne kadar karşılaşmayı bir anlamda reddettiğimiz dünyayı görüyoruz. Sonra ise işte, MMO'da World first kasacağına gidersin çekersin altına BMW'yi, o da bir world first sayılır kendince :) Şahsen ben onlarca saatimi raidde harcamadan loot da almaksızın sadece gözlemleme amaçlı end-game contenti izlemek isterdim canlı olarak, ama tabii ki mantıken böyle bir şey söz konusu değil. O yüzden UO gibi oyunların değeri her geçen gün artmakta, çünkü her yere her şekilde girebiliyordun, eğlencesi de yanına kar kalıyordu. Konuya geri dönecek olursak, 9-5 çalışmak ideal gerçekten ama axedice'ın dediği gibi herkes o kadar şanslı olamayabiliyor. İş yetiştirme günlerinde haftalarca mesaiye kalanlar, haftasonları zehir olanlar ve bırakın sosyal hayatı MMO'yu, sağlığından olanları gördükçe öncelik sıralaması değişiyor haliyle.. Dolayısıyla, değirmenin çarkını döndürecek parayı sağlamak için, iş her zaman öncelikli. Sosyal hayat olarak da kimileri MMO'larda guild ortamlarını seçebilir kimisi de bilgisayara elini sürmez iş harici, devamlı dışarıdadır. Sadece bugüne baktığımda MMO'da takılmak daha eğlenceli gibi gözükse de, geleceği düşünmeye başlayınca gerçek hayatta sosyal ortam edinmek, arkadaşlıklar kurmak, ev, araba, kendine ait bir düzen gibi şeyler daha öne çıkıyor, bilinçaltındaki öğretiler sağolsun. "Madem bir şeye kasıyorum, neden sanal ortamda olsun ki?" Neyse, öyle işte. Bu arada, Coldwind's wall of text hits you over nine thousand! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 axedice said: 9-17 çalışmak nası kısıtlı zaman lan? 9-17 çalışsam öpüp başıma koyarım. hahah :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 axedice said: 9-17 çalışmak nası kısıtlı zaman lan? 9-17 çalışsam öpüp başıma koyarım. +1.. VAY AK gibi yarı casual yarı hc bir guildde bile feleğim şaşıyordu WoW oynadığım zamanlarda.. yanlış hatırlamıyorsam haftada 3 gün raid yapıyorduk ama fazlasıyla zamanım gidiyordu.. ertesi gün işe oyun yüzünden uykusuz gittiğim zamanlar gayet olabiliyordu.. yine de şikayetçi değildim halimden.. birlikte oynadığım kişiler tanıdık ve eğlenceli adamlar olunca baya güzel vakit geçiriyordum.. yine de benim tavsiyem, eğer yoğun bir iş tempon varsa casual gameplayden fazlasını isteyen bir mmoya girişmemen olacaktır.. gerçi burdakiler ne dese de, sen kafaya koyduysan başlayacaksın muhtemelen =).. dediğim gibi ikisi bir arada yürüyebiliyor ama bazı şeyleri de feda etmen gerekecektir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 ben ilerde wow gibi oyunlarinda azalacagini dusunuyorum, uo da her yere girip cikiyodun demissiniz ama, uo bana sorarsan wow dan daha hard core bi oyundu, yumusamis hali wow hali ve ilerde de yumusayip casuallarinda raid tarzi eglenceleri yasayabilecegi bir tarz haline gelicek. Wii'nin tum piyasayi supurmesi, marketi ne xbox in ne ps in yapamadigi sekilde buyutmenin sirrida casualda geciyor. Casualci herkes wii aliyo, hard core oyun cikmaz degil de iste az olacak hedef kitlesi belli ama main stream oyunlarda degisecek. Wii oynar gibi sims oynar gibi oynayacaksin, benim dusuncem bu. Oyun sektoru cok buyuk degisim geciriyor ozellikle her platformda casual oyunlarin cok buyuk kazanclar elde etmesinden sonra.. Ornegin farmville in gelistiricisi zynga 3 milyar dolarlik bir degere ulasti. Yillarin blizzardi 14.5 milyar dolar olunca degisimi daha rahat gorursunuz. Butun bu casual olayida is okul olayina geliyor iste, insanlar cok zaman ayiramiyor. Uzun sure hedef kitleden sayilmayan kesimlerin, dogru modellerle main stream e katilabilinecegi goruldu. Ben oyun oynamayi cok severim, tr nin ilk mobil oyun studyosunda calistim satilana dek, daha sonra farkli sekillerde oyunlarla iliskim oldu tr oyun sektorunde, ama wow falan artik hard core kaliyo bana bile, ki level 75 e kadar oynamisligim var.. Ben bile duzgun goturemedim. Is ve MMO beraber gider dogru oyunlarla, gunde 1-2 saat oynayip 5 saat oynamis kadar zevk alacaksan, 2-3 saat hazirlik yapmayacaksan olur. Size sikici bi tarz gibi gelebilir ama dogru uygulandiginda sizde severdiniz. UO zamani biri deseydi ki, oyunlarda loot olmasin, oldugun zaman ustunde kalsin, herkese sikici gelirdi, ne zevki kalirdi derdi. O yuzden dogru uygulanirsa, ki uygulanicak kacis yok, mmo lar is okul ve diger islerle rahat gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Katıldım sana nedanko Şu "kasma" mantığı kalksa süper olacak. Zevk mi işkence mi belli deil =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 ben askere gitmeden önce harcore oyuncuydum 18 19 saat oynardım günde bir kaç saat uyku ile idare ederdim, şimdi ise casual oyuncuyum bir kaç saat anca oynayabiliyorum günde. sizin yanıldığınız nokta şu, hardcore oyuncu oyundaki herşeyi bir an önce yaşar ve çabuk sıkılır. devamlı yeni oyun arayışı içerisinde olur, kastığı charı hızlı kastığı, elde ettiği itemleri hızlı elde ettiği içinde ne charının ne itemlerinin bir kiymetide olmaz ama casual oyuncu öyle değildir. Aldığı her level onu yatağa ağzı kulaklarında götürür ama hardcore oyuncuya ise hiç birşey yetmez 6 level atlasa günde niye 7 değil diye hayıflanır ama casual oyuncu bugünde aldık levelimizi çok şükür der. hardcore oyuncu 5 ay oynayıp sıkılıyorsa casual oyuncu 1 seneyi aşar bir oyun ile, oyunu bırakıp başka bir oyuna gitse bile eski oyununa geri döner çünkü orada 1 senelik bir char, kısa saatler içerisinde çıkartılmış değerli itemler vardır ve o charın kıymeti bizde yüksektir. bu yüzden casual oyuncu olmayı, hardcore oyuncu olmaya tercih ederim, bu yüzden hem iş sahibi olup para kazandığım sosyal yaşantımı devam ettirebildiğim için mutluyum hemde mmolarda casual oyuncu olduğum için mutluyum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 İş + MMO (+ evlilik) bir arada gider gitmesine ama, hardcore zorlar :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 nedanko'ya bir nokta hariç katılıyorum. O da UO ile ilgili söyledikleri. UO hem hardcore da hem de casual da zevkle oynanabilen bir oyundu bana göre. Teknoloji anlamıyla olmasa da sistem, karakterler ve oyuncu ilişkileri anlamıyla WoW ve klonlarından yüzlerce kat daha iyiydi. O yüzden UO hardcoredu demek pek yeterli olmuyor. @Gangren Eş de oynadığında(çok yakın olmasa da tanıdığım var) götürebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 |Joker| said: MMO işinde çalışan biri olarak çok iyi gidiyor :P. Hile kullanıyorum sanırım :D Şuna +1 diyorum, Gayet güzel gidiyor hatta evde oyun oynarken anneniz "yine oyun mu oynuyorsun?" dediğinde ona "işim var anne!" şeklinde cevap verebiliyorsunuz. İş dışında oyun olayı nasıl gidiyor diye düşünecek olursam, sanırım hardcore oyuncu olamıyorum artık. Yine istediğim bir oyunda eğlenebilirim, uzun süre oyunlarda vakit harcayabilirim ama arthası ilk ben kesicem, en güçlü ben olacam ilk şunu yapıcam bunu alıcam gibi gaza gelemem. O tarz oyunculuğa ayırabilecek vaktim yok, ama casual oynayama devam edebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 İş ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smyrnas Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 mmo oynuyorsun gobek şişiyor! işe gidiyorsun gobek eriyor :) bence ikisi bir butun . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Argoel Mesaj tarihi: Nisan 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2010 İşim bilgisayar başında proje çizmek olduğu için iyi gidiyor :D hatta evde hatundan dolayı oynayamayıp işte daha rahat oynayabildiğim bile oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Gangren said: İş + MMO (+ evlilik) bir arada gider gitmesine ama, hardcore zorlar :p hmm o biraz hardcore olur :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MadOrca Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2010 işine göre değişir. adam bankacıdır. 17:30'da mesaisi bitiyordur. evine 7 gibi gitmiş olsa gayet de her gün oynayabilir. ama mesai saatleri belli olmayan işlerde çalışan kişiler için (benim gibi) bu neredeyse imkansız gibi bişey. bi gün 8, bi gün 10, bazı günler gece 3-4te eve geldiğinizde oyun oynayabilecek tek zamanınız haftasonları oluyor onda da dışarı çıkmak istiyorsunuz ztn. üniversiteyi özlüyorum :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 sabah 8-9 gibi evden cıkıp akşam 7 de eve gelip,aradaki kısıtlı zamanı da kesinlikle MMO oynamaya harcamazdım.O kadar yorgunlugun üstüne(tabi işine göre degişir),akşam 2-3 saatimi kesinlikle MMO oynayarak geçirmezdim. Belli bir yaştan sonra(35+) MMO oynamak sanırım, insana artık sacma gelmeye başlar.Üstüne üstlük türkiye şartlarında O yaşta MMO oynayanlarada ne gözle bakıldıgını biliyoruz. Tüm bunların dısında,çalışan kişiler için, bu boş vakti sosyal aktivite ile harcamak kesinlikle ileride cok daha fayda saglar bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 aynen, geberik halde donuyorum zaten eve aksam 7-8 arasinda, oturup xbox bile oynamiyorum, beynimi kullanicagim her turlu faaliyetten kaciniyorum dizi falan izliyorum. mmo oynamayi dusunemiyorum yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2010 yalnız şu da var , MMO oynamak demek her gün her akşam belirli bi şekilde oynamak olmamalı.. yeni bir oyuna başlamak baya bi zor olur , orası kesin ; ama oturmuş bir düzeniniz ve hardcore olmayan bir arkadaş çevreniz varsa , haftada 2 akşam bile gayet güzel vakit geçirilebilir , ventriloda sohbet muhabbet ederek , 2-3 butona basarak. wow forumunda olduğu gibi "haftada en az 6 akşam , 3 saat online olabilme" kuralı olan guildlerde barınmak demek değil sonuçta mmo.. ha zaten o şekilde oyun oynuyorsa bir insan , gitsin gold satsın karakter kasıp account satsın , normal bir işe ne gereği var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
D@rkwish Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 WoW gibi raidli vs oyunlar yerine Darkfall yada MO gibi oyunları oynarsanız bence gayet rahat beraber gidicektir. MO oynamasamda büyük ihtimal ondada DF gibi macro yapabilme vardır sonuçta skill based bir oyun diye biliyorum. Macroyla işteyken karakterinizi kastırırsınız, hatta imkan varsa uzaktan kontrol edersiniz bilgisayarı(yapan çok gördüm) :D akşamlarıda arkadaşlarınızla takılır pvp yapar zaman geçirirsiniz. Haftasonlarıda o haftalık ihtiyacınız olabilicek potiondı silahtı zırhtı vs gibi ufak tefek şeyleri biraz zaman ayırıp hazırlarsınız böylece oyunda aktif olarak bulunduğunuz sürenin tamamını(haftaiçi) verimli bir şekilde eğlenme amaçlı kullanabilirsiniz. Kendim çalışan biri değilim ama dediğim gibi raid vs yaptığınız oyunlardan çok daha iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum, sonuçta her hafta x gün her gün y saat oyunda olmak zorundasın gibi şartlar olmayacaktır önünüzde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sonütücü Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 İşten oyuna zaman kalmıyor ya, yürümüyor çünkü ayrıca işteki performansınızıda etkiliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2010 iş zamanı MMO yerine , left 4 dead , team fortress calld of duty veta strateji oyunları gibi , hem süresi sınırlı hem ön hazırlık gerektirmeyen oyunlar tercih ederim tahmin ediyorum ben. MMO falan haftasonları ancak oynarım gibime geliyor , o da çocuk sonrasında neredeyse imkansızlaşır. tabii bütün bunlar , üniversitesini bitirdiğim işi türkiye standartlarında yaparsam olucak şeyler. gidip PS3 kafe falan açarsam işler değişir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar