Gimli Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Evet yeni bir eu3 multiplayer oynayamama threadi :) Herkesin işi gücü olduğundan pazar gününü uygun gördük, ana kadro olarak 4 kişi düşünüyoruz, 2 kişiyiz. Ama büyük ihtimal arkadaşım benim sub'ım olacak pazar günleri bile çalışmak zorunda kalabildiğinden. Heir to the throne'la oynayacağız bu arada. Var mı denemek isteyen :) Son denemeye kıyasla en azından oyun motoru lag ve bağlantı konusunda çok ciddi yol kat etmiş durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
efe.hizar Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 olacak olmayacak diye kasmadan, eglenmesine oynamaya varim kesinlikle. + - 1 olacagim buyuk ihitmal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 kaçar saatlik oyun seansları olucak, bi de pazar sabit mi. Ne biliyim her pazar da boş olmayabilir insan :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 denerim, varım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 e3 in nomine.. varım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 boş değilsek ona göre tekrardan zaman ayarlarız 3-4 saat oynarız en azından diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
efe.hizar Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 ya esnek olacagiz. en cok pazarlari cogunluk yakalariz diye dusunuyorum. Lakin illa baska gun olsun derseniz, onemli degil ai isine girilir ben gelemezsem de. artik campaign'i ulkeleri secmeye baslayalim. autria ya da rusyamsi olmak isterim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 1492 senaryosu yaparız sanırım, ana ülkleiern kurulu başlaması açısından daha makul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 ABİ BENİ DE ALIN BEN DE İSTİYORUM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 gerçi in nomine tecrübem var, heir to the throne çok az oynadım ama olsun, ezerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 süper güç almayın ya :( grand campaign olursa brandenburg veya holland, 1492 derseniz brandenburg veya naples seçebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 brandenburg alırım, PLS. savoy'da olur tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phae Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 eu ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 bilgisayara karşı oynamadığın sürece niye süper güç olmasın, öbür türlü oyun gereksiz zorlaşır. Eu3 pek oynamadım ama her türlü varım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Uzun sürmesi garanti olmayan bi oyunda şimdi ufak güç kasmanın, karşı karşıya gelememenin pek bi alemi yok bence. 1492 yapalım, büyük güçler olsun. Castille - Gimli Muscowy - Efe Fransa - ? İngiltere - ? Avusturya - ? Osmanlı - ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
efe.hizar Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 1300 - 1500 arasi baslariz herhalde. Bence de buyuk guc olmakta fayda var, kisa seanslar olacagindan cakismak gayet hos. onun disinda bu gece bi test run yapalim da, baglanti sorunumuz varsa onceden kesfetmis olalim. ve evet penguenler usumesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 şimdi kimin nasıl oynadığını bilmiyorum, prensip gereği fransa da olmuyorum bu durumda avrupada olmam çok tehlikeli. ingiltere seçtim gitti. Ama gaza gelip ben felipenin yapamadığını yapıp ingiltereyi görkemli armadam ile işgal edeceğim fantazilerine girmek yok gimli :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 İyi oldu söyleidğin :) Bundan 3-4 sene önce oynadığımız eu2 multi oyunda, avusturyayı oynatan arkadas "Ben türklere dalmam" adı altında politika yapıp, bi de buna milliyetçi duyguları kabaran polonyayı oynatan arkadas katılmıştı. Osmanlı, polonya, avusturya hep beraber minicik rusyaya dalmışlardı. Hani reelpolitik yapmakta fayda var oyunu oynarken :D Böyle şeylerle karşılaşmazsak iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 reelpolitik yapacaksak senin için kötü olur dostum................. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 her oyundan önce bi diplomatik session yaparık zaten bi on dakka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 yapalım abi istediğiniz gibi hiç farketmez. Multi zaten toplasan 3-5 kere oynamışımdır tecrübem yok, ben uyarım herşeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Ben Fransa oynarım müsaitse, yanlız radikal bir şey önericem. Oyuncular arası ittifak olmasın ya, oyunun tadı kaçar. Kim kimin arkadaşı bilmiyoruz sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Bahsettiğim şey oydu yukarda aslında Arkadaşça ittifaklar olmayacak zaten. Reelpolitik olacak, denge politikası olacak yani. Biri birini o benim kankam, o türk, ya da ne biliyim, onun ülkesinin rengi turuncu diye kayıracaksa oynamayalım zaten. Reelpolitik dediğin, güçsüz devletlerin güçlü devlete karşı birleşmesi ve sürekli yeni bir dengenin oluşmasını sağlamaktır. 2. dünya savaşında, almanya dünyanın süper gücü olan ingiltereyi dengelemek üzere savaş açmış, ancak savaşın devamında ingiltere yanına amerikayı çekmek zorunda kalmış, savaş sonundaysa almanya yenilmiş ancak en güçlü devlet olarak ortada amerika kalmıştır. Diploması diye bi oyun vardı, risk benzeri. Aslında onun oynanış şekline bakarsanız tam olarak neyi kasdettiğimi anlarsınız zaten. Misal oynarken, avusturya osmanlıya karşı polonyayla ittifak kurabilir, osmanlı rusyaya karşı polonyayla ittifak kurabilir, polonya avusturyaya karşı fransayla anlaşır, ingiltere ispanyayla fransaya karşı anlaşır, fransa ingiltereyle ispanyaya karşı anlaşır, osmanlı fransayla avusturyaya karşı anlaşır, ve bunlar aynı oyun içerisinde olabilir. Not: Avrupadaki en güçlü devleti seçip ittifak olmasın demek de iyiymiş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Evet abi Fransa seçip ittifak olmasın demek apaçık kötü niyet :D Fransayla 1v1 mücadele edebilecek devlet yok oyunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2010 haha nerflediler abi fransa'yı. AI'yle ittifak serbest :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar