Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

apple, allahından bul

roket adam

Öne çıkan mesajlar

DoruK said:

valla halk sınıfını bilmiyorum da, ipad çıkacağı sıra dergiwebde yazdığım için baya haşır neşirdim teknoloji-haber siteleriyle falan. önce apple lan bu iphone miphone adamlar devrim yaptı şaka maka diye takılıyolardı. ipad duyurulduğu gün apple şamarın sağlamını yedi neredeyse tüm sitelerden, haftalarca dalga geçildi falan, herkes bi hayal kırıklığına uğradı. çıkmadan önce "apple tablet çıkarıyo lan aaa anaa" idi çıktıktan sonra "zaaaaa" oldu yani direk. hala da öyle.

abi ben de dergiweb'de yazıyorum :D

ki sonuç itibariyle apple kazanıyor, kötü de olsa insanlar bağlanmış
Zaa ları ben de biliyorum da :D Hani zaa lanmış şeklin de kötüsü oldu, o fena :D
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

Adamlar tasarimda asmis bir kere iphone vs stone diye kiyaslayanlar var. Adamlar tas da satar ama oyle bir yontar, sekil verir ki gidip alan olursa hic sasirmam.

abi tasarım deken fiziksel dizayndan bahsediyorsan, piyasada apple ürünlerinden çok daha tatlı tasarıma sahip akıllılar var
Sosyal ağlarda paylaş

apple tamam para için daha iyi ekran kartı vs.. koymuyor yada koydumu pahalı yapıyorda . Apple size Windows'la kendini bir tutmamanız gerektiğini bir türlü öğretemedi. Windows'ta üstün ekran kartı,ram isteyen birşey apple da rahat çalışıyor. Adamlar size pc degil işletim sistemi satıyor.

Apple'ı alıp'ta sırf internet'e girip sörf yapmak için kullanıyor sonrada oyun oynamak için windows kuruyorsanız o makinaya kerizsiniz demektir. Zaten apple ı zengin yapanlarda onlar
Sosyal ağlarda paylaş

Nexus One ile iPhone karşılaştırılmış gülüyorum sadece. Yani hiç sahip olamadıysanız açın ikisinin karşılaştırmalı videolarını izleyin. Ekran kalitesi bile Nexus One'ı ezer iPhone'un. Uygulama pazarına değinmiyorum bile. Android Marketle AppStore karşılaştırması mı yapalım burada. Telefonda tıklayak top sektirmek istiyorsan androidli Nexus alırsın, açıp fifa oynamak istiyorsan iPhone.
Sosyal ağlarda paylaş

Öle bişide yok aslında pek, yakın performanslarda calısıyolar yakın donamımlarla, hatta gercekten ne istediginden eminsen daha rahat bile edersin pcde.

ha zaten düşük donanımlı ve upg edilemiyen apple, yüksek donanımlı ve upg edilebilinen pcden ya daha pahalı ya aynı para.

bişey deişmiyo yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

i serisinde intel'in uretim sikintisi var, o yuzden update olmamistir 13" serisi.

onun disinda nexus one'a uber diyen, ya da ipad'i netbookla kiyaslayan insan bu islerden hic mi hic anlamiyordur.

yüzde 100 katılıyorum.
Larva said:

13 inch lere i3 i5 gelmemesinin sebebi discrete gpu icin yerin olmamasi (bu kisim tahmin), yeni core i3/5/7 islemcilerinde intelhd harici butunlesik ekran karti kabul etmemesi (burasi intelin uyuzlugu anlasamamislar bir turlu) 13 inch te discrete gpu olanagi olmayinca ya core i3/i5 koyup gpuda sadece intelhd ye kalcaklardi ya da core 2 duo kalip duzgun bir butunlesik ekran karti koycaklardi, 2yi yaptilar nvidia 320M koydular.
Apple a bende bir cok sebepten gicigim ama burda suc onlarda degil. Ancak intel izin verirse yeni bir update gelir o da zor artik toptan guncelliyolar 8-9 ayda bir.

evet ben de engadget'teki yorumlarda okudum böyle bir şey de, ayrı gpu için yerin olmaması cidden çok saçma. late 2009 macbook pro 13 inçlerdeki 9400M GS bütünleşik miydi? ona nasıl yer bulunuyor? peh. çok ciddi hayal kırıklığına uğradım açıkçası. şimdi mbp 13 inç alsam, 3 ay sonra 2-3 katı performans veren modeller tamamen yaygınlaşmış ve türkiyeye gelmiş olucak, parama yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

Konu dagilacak gerci belki ama, turkiye fiyati zaten 3400 lira. kazara bi apple store da teshir urunu bulabilirseniz nakit+teshir indirimi + birde belki bi sekilde %3 ogretim gorevlisi indirimiyle toplam %20 indirimle 2800 civari biseye alinabiliyor.
1500 lira istemek bence cihaza da hakaret de, iste gidebilirse cabuk gitsin de baska biseyler alayim diye satiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

Microsoft başarısız yazılımcıymış AHAHAHAHHAH

ulan dünyanın yüzde bilmemkaçı bu adamların ürünlerini kullanıyor, ne başarısızlık bee.

senin simdi windowsu basarili yazilimci yapma kriterin, yazilimlarinin ne kadar buyuk bir cogunluk tarafindan kulanilmasiysa evet ms oldukca basarili.

fakat simdi ortada vista gibi bir rezalet varken, ie8 html5 testlerinden smart phone tarayicilarindan 100 puan assada alirken gelip ms iyi yazilimlar uretiyor dersen bu sefer de ben gulerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

fakat simdi ortada vista gibi bir rezalet varken, ie8 html5 testlerinden smart phone tarayicilarindan 100 puan assada alirken gelip ms iyi yazilimlar uretiyor dersen bu sefer de ben gulerim.

nedir bu vista vista. vista olmasaydı win7 olabilecek miydi. Bu adamlar daha internet dünya çapında yaygınlaşırken win98 diye bir işletim sistemi yaptı ben bu işletim sistemini nerdeyse 6 yıl 2005e kadar kullandım, kullanmayı bırakırken hâlâ daha internete girebiliyordum rahatça. ondan önce win 95 vardı. Windows 98den sonra xp diye bir işletim sistemi çıktı ki her konuda başarılı bir işletim sistemiydi. Adamlar servie pack çıkardı sistemelr daha da iyi oldu. Daha ne yapmaları isteniyor anlayamıyorum, pcde kullanıcının önünde sonsuz bir yazılım yelpazesi uzanıyor. Şimdi de win7yle rahatça devam edebiliyorsun. Nedir yani vistayla ie mı olay?
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

Nexus One ile iPhone karşılaştırılmış gülüyorum sadece. Yani hiç sahip olamadıysanız açın ikisinin karşılaştırmalı videolarını izleyin. Ekran kalitesi bile Nexus One'ı ezer iPhone'un. Uygulama pazarına değinmiyorum bile. Android Marketle AppStore karşılaştırması mı yapalım burada. Telefonda tıklayak top sektirmek istiyorsan androidli Nexus alırsın, açıp fifa oynamak istiyorsan iPhone.

fifa oynamak istiyorsam bilgisayar alırım abi, çük kadar telefon ekranında oyun oynamak niye. PSP alırım.

Henüz yeni sayılabilecek bi işletim sisteminin uygulama servisinden ne bekliyorsun ki? Ama biraz bilgin varsa android marketin büyüme rakamlarının ne seviyede olduğundan da haberin vardır.

Oyun oynamak için apple gibi tok satıcının kucağında kıvranmak aşırı komik.
Sosyal ağlarda paylaş

Deacon said:

DoruK said:

Microsoft başarısız yazılımcıymış AHAHAHAHHAH

ulan dünyanın yüzde bilmemkaçı bu adamların ürünlerini kullanıyor, ne başarısızlık bee.

senin simdi windowsu basarili yazilimci yapma kriterin, yazilimlarinin ne kadar buyuk bir cogunluk tarafindan kulanilmasiysa evet ms oldukca basarili.

Kutlarim, 90.000 calisanli Microsoft'u bir model eski isletim sistemi ve 100 kisilik IE8 takimiyla bitirmeyi basarmissin.

MS su anda cok iyi yazilimlar uretiyor. Meslegin ne bilmiyorum ama yazilim muhendisligi diye bir meslek Microsoft sayesinde var oldu. Microsoft'un en buyuk hatasi takim elbiselerden cikamamakti 2000 baslarinda, degisen kullanici kitlesine ayak uyduramadilar, fakat bu konuda, ozellikle Steve Ballmer'in basa gecmesinden sonra, cok guzel adimlar atildi ve ben su an asiri memnunum Microsoft'tan. Yerilen Bing'in birkac gune calisanlarin kullanimina sunulacak yeni versiyonu dibinizi dusurecek mesela, on inceleme falan yaparim burada veya dergiweb'de.

- Windows 7
- Office 2010
- Exchange (is hayatina girmediyseniz anlamayabilirsiniz onemini daha)
- Small Business Server
- Biztalk Server
- Visual Studio
- SQL Server
- Bing (arama motoru su anda sadece ABD'de aktif, kullanacaksaniz lokasyonu ABD'ye cevirin sag ustten)
- Xbox 360 ve Xbox Live
- Live Messenger
- Hotmail (bunu kullanmiyorum gerci gmail daha iyi bence)
- Oyunlar, Age of Empires mesela, veya Midtown Madness, Halo, Rise of Nations...

Hepsini saymak yerine link vereyim wikipedia'da vardir: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Microsoft_software_applications

Hayir yani boyle konusan insalari goruyorum, sonra cevremde calistigim insanlara bakiyorum ve hepsi bomba gibi adamlar yani. Sonra diyorum yahu bu adam neye dayanarak Microsoft kalitesiz software uretiyor diyor? Standartlari takip etmemesi bence de yanlis IE8'in, ama milyarlarca dolarlik sirketi basariyla yoneten adamlarin bir bildigi vardir, emin ol senden iyi is kararlari veriyorlardir. Yapmaya calisip yapamamak degil cunku bu, yapmamak. Karsilastirdigin insanlar kim bi de Microsoft'u, sutten cikma ak kasiklar sanki. Kotu sirketler demiyorum, onu demek bizim haddimize degil adamlar bu kadar basarili olmusken (diyen de sacmaliyordur tipki Microsoft'a kotu demek gibi) ama Google'in tek isi internet, adamlar Wave wave dedi ortaya cikan sey kullanilmiyor bile ve unutuldu gitti. Son 3-4 duyurusunun hepsi daha ortada olmayan urunler, ilk Wave cikti piyasaya yokoldu gitti. Apple mobil cihaz sirketi, cikardigi tablet ortada, tum internetin tassak oglani oldu. Belli donanim icin (3 laptop 3 desktop), kullanici yetkilerinin cok kisitli oldugu bir isletim sistemi yapmak cok buyuk bir basari degil bence. Google'in gizlilik, Apple'in kullanici kaziklama politikalari da ayri bir nokta. Bunlarin hicbiri kotu sirketler degil, bunu kastetmiyorum, sadece mukemmel olamaz hicbir sirket zaten. Microsoft'u bunlarla karsilastiracaksaniz hakkini vererek karsilastirin.

Kotu urun yok mu, tabi ki var, ama yuzlerce takimdan olusan bir sirketi tek bir urunun tek bir release'i ile genellemek o kadar sacma ki. Vista o kadar kotuydu ki gidip Mac almistim sirf kullanmamak icin (sonra ne oldu, Vista'dan sorumlu herkes isten cikarildi), ama Windows 7 de su anda piyasadaki en iyi isletim sistemi (ve ortada boyle bir durum varken gidip mac'e para veren hiyardir benim gozumde)
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler sahibi geldi kaçın lan..

Şaka maka, adam doğru yazmış. Vista ile bakışım değişmişti Microsofta misal benim de, fakat win7 ile gönlümü çaldı adamlar. Windows phone 7 konusunda biraz şüpheliyim, iki de yeni akıllı model çıkardılar falan wp7 kullanan. Bakalım nasıl olucak piyasadaki tepki.

Genel olarak yazılımın benjamin toshaklı şirketi microsoft, hakkını vermek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...