nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Benim internetim yavaş mesela evde. Ha okulda normal definition bir film 3 dakikada bilgisayarımda oluyor ama süper hızlı internet olmayan her yerde de izleyebilme özgürlüğümü seviyorum. Sizinki boş bir elitistlik bence. Yani neden filme prezervatif gibi kullan at mantığıyla yaklaşıyorsunuz ki? Spiral gibi düşünün takması çok uzun sürmese bile uzun ömürlü işte =D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 ha müzik ayrı ona tamam. müziğin de gerekliliği tartışılır artık. zira 40 küsür gb'lık en sevdiğim sanatçıların albümlerinden oluşan bir arşivim olmasına rağmen, itunes'i açmaya üşenip, chrome'da bir tab daha açıp grooveshark'da dinliyorum müzikleri, bu derece online'ım yani. sonra millet diyo internet kesilince neden evde yangın çıkmış gibi panik oluyosun diye. bağımlıyım kardeşim her şeyimle müzik bile dinleyemiorm asdlkşjas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 hdd bi bozuldu mu gitti her şey. dvdlerde bu risk indirgeniyor. ama neden arşiv yapıyorsunuz o var. silin gitsin lazım olursa indirin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 hele şunu hiç anlamıyorum, indirip indirip kenara stoklayan, sonra da izleyemeyen tiplere bayaa şaşırıyorum yani. ulan otur bi izle, yok. kenarda durucakmış zamanı gelince izlicekmiş. özellikle yurtta kalırken, internet yavaşlığı sıkıntısı çekerken ortaya alıp dövüyorduk böylelerini, şimdi tek eve çıktım, internetimi kimseyle paylaşmıyorum da rahatım yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2010 HDD'yi yedeklemek lazım abi ama sonuçta yerden kazanıyosun hem de rahatça taşıyabiliyosun bi sürü filmi. Ben arkadaşıma giderken sadece ondaki filmlere mecbur kalmak istemiyorum =D arşivimle gidiyorum hayat bayram oluyo @roket: Mesela ben çok unutkanımdır, aklıma gelince indiriyorum ki bi ara o filmi izleme modundayken izlerim. Sonra unutursam o film 1 sene hiç aklıma gelmeyebilir bi sürü uygun anı da ıskalamış olurum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 arsivcilik biraz sey gibi, bazi insanlar vardir mesela, telefon bozulur, yenisini alir ama eskisini cope atamaz halen durur bir kosede bir ise yarar diye, boyle degerlendirilirse koyluluktur. Cop evler gibi 5 bin tane gereksiz esya, illa bi gun kullanirim diye. Sinir olurum buna da. Arsivcilikde oyle, daha once de konusmustuk burada gerci. Orjinal arsivciligi keyiftir gerci ve simdiyi bilmiyorum ama bir zamanlarin hot kiz tavlama yontemlerinden biriydi. Konu mankeni eve gelir 50-100 tane DVD gorur orjinal ve film secersin izlersin vs. biter o is. Mesela gecen youtube'da Okan Bayulgen'in bi programina baktim, ne zamanin bilmiyorum ama anlatiyordu, mp3 indirmeyin diye, eskiden diyordu plaklar varken orjinal dururdu evinde, kiz arkadasin gelirdi, bi plak beraber secerken opusurdun falan orada baslardi iliski. DVD de oyleydi simdi modasi geciyor tabii VCD gibi oldu, sanirim yeni trend HD DVD ya da Bluray ustunden gidecek. Bu klisenin de hic olecegini dusunmuyorum. Bu arsivcilik o bakimdan farklidir tabii. Tabii baska guzellikleride var, ornegin netten cektigin filmde DVD yi oldugu gibi cekmiyossan extralari izleyemessin, bu da arsivciligin onemli parcasidir, film hakkinda her bilgiye sahip olursun. Kopya arsivciligi cop atmamaya benzer. Bende arsivliyorum, tr de genis bi DVD arsivi biraktiktan sonra (hos o zamanda divx arsivide vardi ekstradan ama kizlar gormezdi :P) kiyamiyorum burada yapmaya gidicem mi kalicam mi korkusundan. Diskim doldu 1tb lik. Yeni disk almam lazim dizileri izleyebilmem icin, bir bolum bisi silmeye kiyamiyorum. Dizilerimide izleyemiyorum dogal olarak, doldugu icin. Belgeseller disinda ve birde bir kac film disinda tekrar izledigim content yok %80 i oyle duruyo. Ama kiyamiyosun iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 dizileri artik izler izlemez siliyorum ben, filmleri silemiyorum ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 abi 12-13 sezon south park var ve son bi kac sezon HD, diger yeni diziler hep HD , eskisi gibi olsa cekerim dersin 10 dk da da, yine kiyilmiyo. Buyudukce arsiv hic kiyamiyosun. E kalite normal olunca sayi fazla olunca yine kiyamiyorum. 10 sezon friends eski kalite 35-40 gb falan (230 bolum), az diyosun. HD olunca yine mesela, the universe 45 gb 14 bolum. bi daha cekilmez diyosun euheueh. bi sildigim sey oldu , annem buraya gelmisti onun dizileri vardi cektmistim burada, onlari sildim ueheuhe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 dvd çantaları yer tutmuyor ki zaten çok, 6x 100lük çanta var benim yanımda şu an kapladığı alan 50x30x30cm falan. bi sırt çantasına hepsi sığıyor artı istediğin gibi atıp tutabilion, hddyi 3. kattan aşa poşet gibi atabilirmisin yada gönül rahatlığı ile üstüne bişe dökebilirmisin :p bide hdd bozulunca çok koyuyor, tüm uni hayatı boyunca tek hddye arşiv yapmıştı bi ark, son sene hddsi bozuldu adamın lol. paticiktede bolbol topikler var hdd öldü :'( ,diye :D cd zamanı çok feciydi ama 436*834 tane cd kutusu herherde. ama en kötüsü dergi kitap. okuyorsun diziyosun kütüphaneye iyi güzel işte 1000 kitap, ama taşınmaya gelince masa koltuk takımı tv flan hepsinden ağır çekiyor 2 ton kitap dergi vb. e-kitaba akınca yakınzamanda bu sorundan biticek tek dvd=3000 kitap olcak hayırlısıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BaaL Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 ben arşivimi arenabg.com eztv.it piratebay.org da saklıyorum 40569840569 tane filmim var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 filmleri tek tek dvdye çekeceksin, kağıdını da satın alıp güzel kutulayıp saklayacaksın. sıra sıra dizilmiş dvdlere bakacasın, arada gelip bir toz beziyle sıradan temizlerken sıradan hepsini görüp filmi hatırlayacaksın... var mı böyle zevk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 aquila said: dizileri artik izler izlemez siliyorum ben, filmleri silemiyorum ama. bende de tam tersi ya. filmleri uçuruyorum direk. dizilere kıyamıyorum sfdsdd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 tekrardan izleyeceğim dizileri/filmleri arşivliyorum okadar. lost, bsg, 70s show, lotr, matrix, band of brothers, firefly, pirates of caribbean serisi vs. hepsinin zaten 1080p blu-ray ripleri var. diğerlerini gene 720p/1080p indiriyorum 1 hafta sonra falan siliyorum. kimisini anında siliyorum izledikten sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 çektiğim bluray ve 720p lik filmleri dvd formatına çevirip dvdlerde arşivliyordum, hatta dvd kutusu almıştım toplu şekilde bunları coverlayıp saklıyodum. işsiz gibi saatlerce tasarım yapıydum ps'de sonra özalitçide kaliteli kağıtlara çıktısını alıyordum. taa ki baktım arşivlediğim filmleri bir daha izlediğim yok ve para yetiştiremiyorum ayrıca yer sıkıntısıda olmaya başladı, bırakmaya karar verdim. dün de 1tblık hdd yi acımadan formatladım aynı şekilde film dizi doluydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 bu başlığı okudum harbiden haaa dedim ve bütün filmlerimi sildim hdd den :) Ama dizilere kıyamıyorum ya, hani ne bileyim 30rock, himym falan siliyorum da dexter 4 sezon hd var nasıl sileyim şimdi. Gerçi çok sevdiğimiz dizileri orjinal almak lazım o da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 external yönetmiş dvdler çiziliyor bozuluyor uzun ömürlü olmuyor. external en neti (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 filmler için orjinal dvd veya blu-ray olarak arşivlemek mantıklı ben öyle yapıyorum canım çektikçe çıkarıp izliyorum kutusundan miss gibi (tu) diziler için durum biraz farklı dvdrip lerini hdd lere atıp saklıyorum arada takıp izliyorum istediğim diziyi 3 tane 1 tb wd oldu evde :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 valla 300 tane dl edilip yazılmış arşiv yerine orjinal 30 tane filmi olan adamı tercih ederim. cebinde para varsa az az alacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 valla 300 tane dl edilip yazılmış arşiv yerine orjinal 30 tane filmi olan kızı tercih ederim. cebinde para varsa az az alacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 beni sev Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 dvd'ye çekip, kutulayıp, coverlayıp saklamak ve dizmek. sonra istediğinde rafın önünde bir sürü dvd arasından seçip sinema sistemine koyup izlemek falan baya güzel aslında ama zaman+yer kaybı. hdd çok daha rahat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 topic bozuldu Edit:düzelttim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Ben silmeye kıyamıyorum indirdiklerimi hiç, bi de tekrar izlerim. Mesela geçenlerde 6 sezon House izledim tekrar, şu anda da Friends'i baştan izliyorum 7. sezondayım. Tekrar indirene kadar hepsini ohooo. Neden zaman kaybedeyim ki? Ayrıca sanat eseridir filmler, indirilmiş de olsalar, sanat eserine çöp demek daha büyük köylülük olmuş bence kusura bakmayın da yani.. Mümkün olduğunca fazlasını barındırmak daha iyi bence. Evde yerim yok, DVD aldığımda koyacak yer bulamadığımdan almıyorum. Yoksa helal olsun verir parasını alırım yani. Ama cebime sığan HDD'mde 500 film durabilirken cebime sığmayan dvd kaplarında 1er tane film saklamak da mekanı kötü kullanmak gibi geliyo. Yani dvd arşivi kurmak yerine o mekanı wii oynayarak, twister oynayarak değerlendirirm kızlarla. Artık daha iyi iş yapar bence. Ayrıca HDD'deki arşivim kız konusunda da işe yaradı. Saygılar (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 copry said: external yönetmiş dvdler çiziliyor bozuluyor uzun ömürlü olmuyor. external en neti (tu) kutusunda saklanan dvd externaldan daha sağlıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2010 böyle şeylere gerek yok arkadaşlar zaten istediğiniz film yanında yiyip içeceğiniz şeyleri hazırladığınız sürede iniyor boşa saklayıp arşiv yapmaya gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar