SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Pyro said: Bizimkinde integralli şeyler vardı sanki. Gerçi 2 sene geçti sallıyor da olabilirim. integralli şey işte akı = toplam yük / E0 dan geliyor akı da ∫ E dA cosθ olduğundan öyle integralli işte
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Bittus said: conductor/inductor olayı vardı. türkçe karşılıkları neydi hatırlamıyorum ha tamam conductor'mış. doğru o zaman. conductor inductor deil conductor insulator yane iletken yalitkan war inductr ayri bisi
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 seagle war mi mudur baska soru tamam miyiz yane bizim soru boleydi belki basiti cikar bole amip gibi sekilin elektrik alani felan
Pyro Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 SeaGle said: Pyro said: Bizimkinde integralli şeyler vardı sanki. Gerçi 2 sene geçti sallıyor da olabilirim. integralli şey işte akı = toplam yük / E0 dan geliyor akı da ∫ E dA cosθ olduğundan öyle integralli işte Hatırladığım tek şey integralin olduğu zaten, gerisi yok haha.
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 küre sorusunun yanında, böyle garip şekillerin elektrik alanı ve gauss'u falan da vardı. atıyorum paralel iki levhanın oluşlturduğu bişi, içi boş kürenin (simit - donut) oluşturduğu gauss bilmemnesi falan. sırf bu kadar değildi bu konu. ocw.mit.edu adresine gir, bi amca var orda walter miydi neydi adı profesör, çok güzel anlatıyor. ben ordan izlemiştim geçmiştim dersi.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 abi ne miti ya yok mu fotokopin aga ne sormus hoca yildizdansan soluyorum bu cikar eauhea
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 uludağ dayı bunun aynısından bi klasik soru çıkar bi tane de sonsuz uzunlukta bi telle ilgili bi soru çıkar kalanında da testte çıkar gauss bikaç tane öyle
Bittus Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 bu soru banko çıkıyor ya. arşiv filan da mı yok? bizim sınavlarda arşive bakmak yetiyordu. hep benzer sorular çıkıyor.
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 hadi agalar ben go go sınav öptüm hepinizi özellikle bonepart seni emikledim resmen. öyle öptüm yani xoxo.
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 beyler girdi gaussu o tarz değil de, bilmemne yüklü bi borunun r1 R1 < r < R2 ve R2 < r noktalarındaki elektrik alanının ne olduğunu çıkarın diye sordu biri zaten sıfır diğerini buldum da, dışarıdakini bulamadım kondansatörlü bi soru sormuştu birde klasik, onu yaptım gibi gibi testler sallamasyon oldu
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 SeaGle said: beyler girdi gaussu o tarz değil de, bilmemne yüklü bi borunun r1 R1 < r < R2 ve R2 < r noktalarındaki elektrik alanının ne olduğunu çıkarın diye sordu biri zaten sıfır diğerini buldum da, dışarıdakini bulamadım kondansatörlü bi soru sormuştu birde klasik, onu yaptım gibi gibi testler sallamasyon oldu mantik ayni borunun formulu farkli sadece
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 BonePART said: elektrikle alakali gauss yasasi mi kure etrafinda cember felan eger oysa ornek soruyla gosteriyorum http://img89.imageshack.us/img89/4903/image033i.jpg ÖRNEK: A yarıçaplı iletken dolu bir kürede net +2Q yükü bulunmaktadır. İç yarıçapı b, dış yarıçapı c olan iletken küresel bir tabaka, dolu küreyle aynı merkezlidir ve –Q net yükünü taşımaktadır. Gauss yasasını kullanarak tüm sistem elektrostatik dengede iken 1, 2, 3 ve 4 bölgelerindeki elektrik alanını ve küresel tabakadaki yük dağılımını bulunuz. 1 : E = 0 ; qiç = 0 2 : E2A = E2(4pr2) = qiç / e0 = 2Q/e0 ise E = 2Q/4pe0r2 qiç = 2Q 3: E3 = 0 ; qiç = -2Q olmalı yani iç yüzey –Q ve dış yüzey –Q olmalıdır. 4 : E4 = keQ/r2 ; qiç = +Q icerdeki kure iletken oldugundan icinde elektirk alani olmaz yalitkan olsa bi formulu war bulamadim simdi onu yazcaksin hafif disinda icerdeki kureyi noktasal yuk gibi alicaksin o sebeble en basit gauss cozumu ucuncu noktada iletken oldugu icin icerdeki top yuk cekicektir ole olunca iciyle disi farkli yuklenir ordan olusur elektirk alani en distada gene noktasal yuk gibi alcaksin yukleri toplayip fizik II 7 kez aldim bi gauss biliyorum eahueauh ya sen nasıl elektrik mühendisisin aga fizik 2 zaten sadece elektrik değil mi
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 abicim sikinti ordaydi zaten ben bu dersin butun alt konularini aldim verdim devre elektro manyetik alan bilmemne fizik ikiyi veremeidm angut angut teorik selerdi cunku sonsuz cubuk mu olur lan parasi mi yeter insanin sonsuz cubuga
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 ben 4. kez aldım bu sene finale felan girmemitim 2. ve 3. alışlarımda bu sefer elektrostatik ve gauss a çalıştım vizede, hoca gitmediğim son hafta potansiyeli anlatmış her soruyu potansiyel ekleyerek sormuş 1 soru çözdüm sınavda o da kondansatörlerle ilgiliydi
Pyro Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Fizik 2 ağlama duvarına dönebilitesi var başlığın, herkesin kötü anıları var resmen lol.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 ben çalışsam geçerim ama nefret ediyorum teorik dersten, mat 2 yi 4. alışım ama 1 gün çalışmayla bu sefer 100 çaktım
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 abicim matematik eyvallah 2 in3 uncu alista gectim fizik ve dif tir benim cilem fizik 7 dif 5 ama sole bi durum war fizik 2 yi 7 kere aldn 7 derse gittin mi gitmedim
Pyro Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Benim rekor statikte =/ termo, akış hatta difi üstten alıp verdik ama statik 4. alışım sdfg.
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Termo ve Isı Transferi harika dersler.
Pyro Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Güzel ders canım zaten sevdiğim için tıkır tıkır verdik geçtik te termo 2 üzecek gibi dur bakalım. Çapraz okuduğum için daha almak nasip olmadı sdf. Ayrıca ısı transferi ve ısıtma-havalandırma sistemleri termoya 10 basar güzellik olarak.
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 makinecilerin aski deil mi zaten akiskanlar ve termodinamin insaatcilarinda statk ve mekanik mi ole 2 temel dersi war
Bone Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 BonePART said: fizik ikiyi veremeidm angut angut teorik selerdi cunku sonsuz cubuk mu olur lan parasi mi yeter insanin sonsuz cubuga abi adamın zihniyetine bak, her şeyi para. kayserili işte...
Öne çıkan mesajlar