Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lord of Ultima World 4 açıldı. Ne yapıyoruz? (son karar: Bu akşam 11'de geçiliyor)

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

bu arada 11'de yeni servera şehir açınca continent ve kordinatları da yazalım buraya. sonra toplar bi liste çıkartırız.

ayrıca alliance'ı derli toplu, düzenli yapalım bu sefer. sözcüsü, savaş sorumlusu, eğitmeni, diplomatı vb. kişileri olsun

edit: aklıma gelmişken kermit'in hesabına birisi bakıyor mu? 11'de onu da alsın 4. dünyaya bi zahmet
Sosyal ağlarda paylaş

resource binaları cottage ve manufactury binalarından bonus alıyo. eğer düzgün dizersen bir resource binasından 3 kat filan daha fazla verim elde ediyosun. o yüzden kaynaklara filan önem vermeden, dizilime uygun olarak kur onları
(bir resource node %25 bonus verirken lvl10 cottage %50 filan veriyo, manufactury yi hatırlamıyorum ama onlar çok daha fazla veriyo ancak max. 1 tanesinin faydasını görüyosun. yani eninde sonunda o node ları imha ediceksin yerine cottage koyucaksın zaten)

askeri binalarda filan da aynı şekilde, ünite binaları barracks lardan bonus alıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

şehire başlayınca random yerleşmiş olan doğal kaynaklar var. Bunlar bitişiğine kuracağın toplama binalarından kendi türündekilere bonus sağlıyorlar. ayrıca cottage'lar her türlü üretime bonus verirken, üretime özel binalarla da bonus sağlayabiliyorsun. üretime özel binalar üretim için bir kez bonus verebilirken diğerlerinde bir sınırlama yok, o yüzden ne kadar çok komşu olurlarsa o kadar bonus alıyorsun. ayrıca bir cottage veya bir doğal kaynak, birden fazla üretim binasına bonus verebiliyor. bir de toplamda en fazla 100 bina yapabiliyorsun. ancak bonus veren doğal kaynaklar bina olarak sayılmadığından kapasiteyi doldurmuyor.

bunların tümünü birleştirince bonusları en verimli şekilde kullanmak çok önemli. bunun için de farklı dizilimler geliştiriliyor. bazı verimli standart dizilimler var. ama doğal kaynakların şehrindeki dizilimine göre en verimli üretimi belirlemen mümkün.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...