Llama Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Askewrlık hayatımdan 2 sene calıcak tam verımlı olıcagım cagda askere gıdıyorum ve bırcok seydende uzaklasıcam 3 ayım kaldı surda 2 ay sonra nereye gıdıcegım bellı olıcak ben ızmır dısında yasıyamam kı ne yaprım tanımadıgım yorede bılmedıgım caddelerde carsı ıznı falan ... cok sıkılgan bır ınsannım kendı evımde bıle saatlerce oturamnıyorum ben 1 hafata tel orgulu cevrılı yerde nasıl kalıcam hele bıle hele kız arkadasım askere gıdıcem gerekcesı ıle benı terkettı olmaz bu kadarda delırmek uzereyım az kaldı az kaldı askerlıgı bıtıremem ben :([signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
Selamon Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Askerlik her türk gencinin hayatına girecek ve bence girmesi de gerekli. Sen kendini üzmek yerine iyi yanlarına bak. Ömrün boyunca anlatacağın anıların, hiç tanımadığın bilmediğin kültürden ama çok seveceğin arkadaşların filan olacak. Üstelik cebinde bol bol para olacak ve sen nereye harcayacağını bilmeyeceksin. 12 ay sonra fıstık gibi paran birikecek :) Ama şunu demeden de geçemiycem öyle bi kızın kafasını kesin duvara sürtüp çıkan kıvılcımları izlerdim[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir''
Llama Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 bunların hepsını bılıyorum sırf askerlıgı rahat yapa bılmem ıcın kızla anlasmıstık 1 ay kala ayrılcaktık(o sanırım bılıc altına yerlestırmıs ufak bır tartısmayı buyuttu ve bu hale getırdı sonra cıkardı askerlık yuzunden oldugunu agzından...) ama benım pıskolojım kaldırmaz askerlıgı ben 30 kısının kaldıgı bır odada nasıl kalırım ben 5 6 senedır oglen 12den once kalmıyorum nasıl sabah kalkıcam alısırsın falan demeyın kalkamam kendımı bılıyorum kesın ben cok dayak yerım yaa[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 erken doğmuşsun, başka çare yok şimdilik. yapacağın tek şey profesyonel askerliği uygulamaya koyacağını söyleyen bir partiye oy vermek olabilir o da çocukların aynısını yaşamasın diye..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Llama Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 karı mılletı ya valla bır cırpıda sıldı 7 8 aylık ılıskıyı[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir...
Selamon Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Olay bedelli askerlik tartışmasına dönerse diye bir k/y yapmak istiyorum. ------------------------------------------------------------ Bedelli... YANİ şimdi zenginlerin çocukları 10 bin Euro verip askerlik yapmayacaklar, öyle mi? Fakirler askerlik yapacak. Parası olanlar bastıracaklar parayı, vatan hizmeti yapmış sayılacaklar, parası olmayanlar gençliklerini, ömürlerinin en güzel günlerini, gerekirse de canlarını ortaya koyacaklar. (.......) Elbette benim büyük bir kitlenin keyfine karşı çıkmam akılsızlık. Ve siz, ‘Genç ve akıllı insanların ömrünün en verimli çağının bir kışlada üretmeden-düşünmeden-yaratmadan geçirmeleri yerine.....’ diye başlayıp bir sürü akıl üretebilirsiniz. İyi ama parası olmayan insanlar akılsız mı? Onların ömürleri zenginlerinki kadar anlamlı değil olabilir mi? * Gerçi bedelli askerliğin bir kampanyaya dönüşmesi, 50 bin mi, 60 bin mi dilekçenin verilmiş olması, parası olanların daha akıllı olduğunu(!) kanıtlıyor. Ve onlardan birisi işte Başbakan. Siz hiç ‘Dilekçe verin, devlete baskı yapın ve parayı sayıp askerlikten kurtulun’ diye çağrı yapan bir Başbakan duydunuz mu yeryüzünde?.. Çünkü Başbakan akıllı. Hem ‘birilerini’ hırpalayıp ağızlarının payını vermeyi deniyor böylece... Hem durduğu yerde; parası, aynı zamanda aklı olan gençlerin gönlünü kazanıyor... Hem başarırsa 2-3 milyar dolar gelecek diyorlar. Ki ‘İslami demokrasinin’ oturtulması için para lazım. * Ama ‘bedelli askerlik’ bu şekliyle yanlış. Hukuksuz... Haksız... Parası olanların askerlik yapmaması, belki daha kısa askerlik yapma umudu taşıyan parasızların da zamanını çalmak değilse ne? Yoksulun gençliğinin bir kısmını alıp zengine vermek... Birincisi askerliğini hiç yapmayacak, ikincisi onun yerine daha uzun süre orada olacak. Ben komutanların yerinde olsam, tüm askerliği bir an önce daha kısa süreli yapar, bu arada bir an önce profesyonel askerliğe adım atarım. Hiç zaman kaybetmeden. * Bir devlet, çocuklarını ‘avantajlı zenginler’, ‘fedakár yoksullar’ diye ayırmamalı. Bu günahtır. Bekir Coşkun ------------------------------------------------------------ Aslında k/y yapmayı pek sevmem ama, bu konudaki duygularımı Bekir Ağbey öylesine güzel dile getirmişki, ben başk birşey söyleme gereği duymadım.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir'' [Bu mesaj Selamon tarafından 25 Nisan 2004 02:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Bone Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 valla askerligin zorunlu olmasi çok saçma.. 1 tane swat/sas, benim gibi 10 kazmanin isini rahatlikla görebilir.. yani egitim veriliyormus orda.. ee okullar ne alaka.. bosuna mi okula gittik.. ekstradan bir de silah egitimi var.. silah egitimi ne için? laila'nin önüne tabanca kutusu olsun veya magandanin teki maç sonrasi havaya kursun sikarak insanlari öldürsün diye mi? zorunlu askerlik çok saçma.. bir atom bombasi binlerce askeri öldürebilecekken, neden hala kazma piyadelerle ugrasiliyor ki?[signature][hline]rollin' rollin' rollin' Though the streams are swollen Keep them doggies rollin' rawhide
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Askerliğe de kafam girsin.. Ülkenin en sağlıklı kuruluşu ordu olmasına rağmen yine de zorunlu askerliği insan haklarına aykırı görüyorum.[signature][hline]Computer games don't affect kids; I mean if PAC-MAN affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
Jabba Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Olum Llama seni çok pis döverler orda kaçççççççç gitme yurt dı$ına yollayalım seni.Pasoprt benden hemde en kalitesinden =) Euheh $aka bir yana 4 ay sonra bizide çağırcaklar hahaha üniversite olmazsa mıçarız yani.En kötü ihtimal açık öğretim falan..[signature][hline]Jabba Argus Woltamold ICQ:66198646 Sıfatlat ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!..
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 piyade gerekli ama dünya savaşlarının seferberliğe dayanan 'topyekün savaş piyadesi' değil. elindeki askerler azalırsa seferberlik ilan eder istediğini askere alırsın. her an topyekün savaşa hazır olma dönemi soğuk savaş'ın sona ermesiyle hepten bitti. böyle bir tehdit altında değiliz artık. profesyonel askerliğe gelince: bedelli askerlik bunun türk insanları ille de vatan borcu ödeyeceğim diye bir tarafını yırtmasından, onur meselesi haline getirmesinden ötürü "madem öyle işte böyle" denilerek konulan bir uygulama. bana sorarsanız zorunlu askerlik olmamalı, para da alınmamalı. insanlar 'vatan borcu' kavramını silip atmadıkça kafalarından bunu bedelli yapar hükümet, keriz değil.. bekir çoşkun'un yazısını okudum da ayırdığım vakte üzüldüm, uzun zamandır böyle kalitesiz bir martaval okumamıştım. yok neymiş "islami demokrasi için para lazımmış".. icada bak, çocuk mu korkutuyorsun be zihni sinir.. "vergi kutsaldır", "vatan borcu hedehödödür" tarzı yazıları sağda solda gördükçe "Buy a war bond, kill a jap!" afişleri geliyor aklıma..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 *!Yell'S:* YAAAAAYLALAAAAAAAR YAAAAYLAAALARR![signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 estel'cim nesi sağlıklı ya, siz milli bayram törenlerindeki resmi geçitlere mi bakarak en sağlıklı kuruluş diyorsunuz? yazdım birşeyler de sonra sildim, hiç girmeyelim bu konuya. paticik'in başına iş açmayalım..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 UNCLE SAM WANTS YOU! *!parmakla gösteren poster* hehe Sam,senin afiş nasıldı? ;)
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 8-)[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş[Bu mesaj Sam tarafından 25 Nisan 2004 02:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 ahahaha ;) süper... bunu bir görsel sanatcı gelip "hadi beybaba Askere" diye yapsa eheh[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 said: DuNgEoN, 25 Nisan 2004 02:31 tarihinde demiş ki: Olum Llama seni çok pis döverler orda kaçççççççç gitme yurt dı$ına yollayalım seni.Pasoprt benden hemde en kalitesinden =) Euheh $aka bir yana 4 ay sonra bizide çağırcaklar hahaha üniversite olmazsa mıçarız yani.En kötü ihtimal açık öğretim falan.. askerlik zamanı geldiğinde bi yerde okumuyosan ama öss'de bi yeri kazanmışsan tecil veriyolar mı yoksa direk alıyolar mı askere?[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
odchu Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 üniversite kaydının olması lazım benim bildiğime göre .[signature][hline]sadece ölüm ...
EagleEye Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 şu parası olmayanlar bedelli askerlik yapamıyor haksızlık bu geyiğide saçma geliyo bana haksızlık olduğuna katılıyorum ama o zaman her açıdan haksızlık parası olan hayatını yaşıyo parası olmayan sürünüyo o açıdan bakarsan buda haksızlık ama naparsın dünya böyle
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 bizim bi arkadaş öss kazandı belgesini gösterip hallettim dediydi ama ne kadar doğru bilemem[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
green_martian Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 bedelli askerlik ne kadar haksizsa su an yasadiginiz sistemde de o kadar haksiz parasi olan parasini olmayan zamanini veriyo[signature][hline]-->Four String Magic<-- [buraya cok karizmatik bi imza girin]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 ya vazgeçtim boşver. [Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 25 Nisan 2004 03:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 bekir çoşkun'u da emin çölaşan'ı da okudum vakti zamanında, ikisinin yazılarından da bir fayda göremeyeceğimi farkedecek kadar. daha da düşmüş bekir çoşkun'un yazıları anlaşılan.. sen benim yazdığımı okumamış olmalısın ki bedelli askerliğe karşı olduğumu ancak profesyonel askerlikten yana olduğumu, bedelli askerliğin engellenmesinin tek yolunun da zorunlu askerliğin "vatan borcu" olduğu düşüncesinden halkın vazgeçmesi olarak gördüğümü anlamamışsın. yoksa bekir çoşkun'un yazısına vatan millet hedesi demedim, kalitesiz martaval dedim..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş
Selamon Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Hım evet, özür dilerim o konuda bir karışıklık yapmışım. Ama halen yazının son derece kaliteli olduğunu düşünüyorum. (e tabi düşünceler çeşit çeşit.)
zydar Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 ya askerlikten çok korkuyourm. harbiden yaş oldu 19.. bizimde zamanımız yaklaşıyo..
Popeye Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 said: Bonecrusher, 25 Nisan 2004 02:24 tarihinde demiş ki: valla askerligin zorunlu olmasi çok saçma.. 1 tane swat/sas, benim gibi 10 kazmanin isini rahatlikla görebilir.. swat mı sat mı ? yanlış yazdın sanırım neyse sat veya saslar yoldan toplanmıyo ayrıca herkes o egitimi tamamlayamaz en kazma adamıda alsan 18 ayda bişeye benzetirsin ama sat ve sas çok farklı satların cehennem haftasını gorsen anlarsın neden herkesin sat olamadıgını onlara harcanan masraf 10 piyadeye harcanandan daha fazla :)[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides! Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler
Öne çıkan mesajlar