Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yuh artik ispark

Ben&Jerry's

Öne çıkan mesajlar

Konu Türkiye'deki vergilerin yüksek olamsı değil, İstanbulda'ki trafik derdine nasıl çözüm bulunacağı.

Holy said:

yalnız metrobüsün gelmesiyle köprü trafiğinin ne kadar azaldığını farketmeden söylüyorsun sanırım bunları. eskiden 2 saat'e varan sürelerde beklediğimi biliyorum, artık en fazla 1 saat sürüyor sabahları bile.

Azaldı ama yine de o yol 1 saatlik yol değil. Ayrıca metrobüsün gelmesiyle özel olamyan minibüs, taksi, vb araçlarında kullanımı azaldı. İstanbulun büyüme hızı düşünülürse bu rahatlama çok uzun sürmeyebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Başta böyle bir zihniyet varken toplu taşımayı geliştirsen ne olacak? Baktılar Metrobüs rağbet görüyor, dayadılar zammı acımadan. Zam yetmedi üstüne "metrobüs aktarma almaz verir" diye saçma şeyler koydular. Bütün şehri dolaştırsınlar isterseler raylı hatlarla.. Fiyatlara baksana. Ki 2 aya kalmaz yeni zam gelicek metrobüse
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

Konu Türkiye'deki vergilerin yüksek olamsı değil, İstanbulda'ki trafik derdine nasıl çözüm bulunacağı.

Holy said:

yalnız metrobüsün gelmesiyle köprü trafiğinin ne kadar azaldığını farketmeden söylüyorsun sanırım bunları. eskiden 2 saat'e varan sürelerde beklediğimi biliyorum, artık en fazla 1 saat sürüyor sabahları bile.

Azaldı ama yine de o yol 1 saatlik yol değil. Ayrıca metrobüsün gelmesiyle özel olamyan minibüs, taksi, vb araçlarında kullanımı azaldı. İstanbulun büyüme hızı düşünülürse bu rahatlama çok uzun sürmeyebilir.
tamam da bir metropolde yaşadığını unutma. dünyanın her yerindeki metropollerde araç trafiği yoğundur, ki hepsinin metro sistemleri bizimkine göre aşmış seviyede.
Sosyal ağlarda paylaş

ben metrobüs e laf etmek istiyorum.

metrobüs'ün köprüyü geçmesinin faydası çok kısıtlı,bindiniz 34A ya yol üstünde aktarma yapacak yer yok altunizade de inseniz en yakın otobüs durağı cehennemin dibinde,acıbademden zaten birşey yok,uzun çayır desen keşmekeş bir otobüs başta duruyor biri kıçta gelen giden otobüsü görmüyorsun adam gibi bazı otobüsü yarım saatten fazla bekliyorsun bazısı arka arkaya iki tane boş gidiyor.Fikirtepede bir haraket yok söğütlü çeşme desen konuşmak bile istemiyorum.

arabayla 1 saatte evdeyim.Metrobüs ile mecidiyeköyde minimum 20 dakika binilebilir bir 34A bekliyorsun 20-25 dakikada karşıya geçiyor uzunçayır/söğütlü çeşmede in 20 dakika otobüs bekle 30 dakika yol git durakta in 10 dakika eve yürü.Avrupa yakasının gecekondularına RTE götüreceklerine anadolu yakasına adam gibi toplu taşıma koysunlar
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

Toplu taşımayı ne kadar geliştirirsen geliştir bizim toplumumuz lüks düşkünü olduğundan fazla birşey değişmez. En fazla trafik otobüslerin azalmasıyla biraz rahatlar.

Lüks düşkünlüğü ayrı şey, sardalye konservesi modunda yarım saat milletin koltuk altı kokusunu çekmek istememek ayrı şey. Maslağa gitmek için çıkıyosun, İstanbulun yarısıyla akraba olup dönüyosun. Toplu taşıma tamam, işlevini yerine getiriyo. Ama kamyon arkasında koyun taşır gibi insan taşırsan insanlar şahsi araç kullanmayı tercih ederler doğal olarak.
Bir metropol için trafiğin tek çözümü metro ağı, o günleri görmemize de daha çoooook var. Hem ne gerek var metroya filan, günü kurtaralım yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...