Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PS3 April 1 Patch Disables Other OS

BonePART

Öne çıkan mesajlar

konu basliginda yaziyo
dikkat edin
patch 3.31 sanirim zaten onceden soruyor bak arkadas other OS olayini kapatiyorum diye
ben patchlemedim
mecbur kalmadikcada patchlemicem
piracy olayina karsi yapilan bi adim ama sacma slimlerde zaten disableddi
bende 2nd generation 60 gb var hardware ps2 emulation disinda hersey var. yavas yavas herseyi kaldirmalari ps3den sacma.

ha sole bi durum var. bi konsol ne kadar kapali ne kadar sikintiliysa o kadar insan hacklemeye calisicak. oda olabilir. yane ps3de other os opsiyonu sebebiyle zaten cogu opsiyon acik diye insannar cok hack urasmamisti simdi belki ilgi artar bilemice,
Sosyal ağlarda paylaş

ya su anda sole bisi war wispy
bu geohackin kirdim dedigi ps3 security olayinda bi hardware olayi war bide software
software kismi icin other os den linux yuklenmesi gerekiyo
hatta slimler kirilmaz bole demisti geohack

yane kirilir mi bilmiyorumda
firmware geri donusu olmayabilir o sebeble ben bi sure daha no dicem

ayrica os kurunca noluyo dersen
oda iste linux kuruyosun ps3 e
yane ps3 menusu yerine linux kullaniyosun
ne ise yarar dersen mesela ps3 u render farm olarak kullananlar war
yane mesela cpu gucunu kulaniyolar bole hatta aerikada bi polis bilmemnesi 8 tae ps3u birlestirip sifre kirmak icin kullanyodu felan
yane ise kullaniyosun program kurabiliyosun felan denemedim ama mesela buyuk ihtimalle linux kurup internete zaten girebiliyosun bilgisayar gibi kullanabilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

ayip ettilerde cok akillica bi is degil yani su yaptiklari

alet tam kirilinca %100 firmware downgrader cikar filan, hic takmadan yukleyin degmez yani psn den lockout olmaya

zaten linux yukleyincede ekran akrtini disable ediyordu alet, o yuzden bastan gelecegi yoktu other os un

oyun icin degildi cluster computing icin kullanan adamalr yuklemez zaten, oyun icin kullanan adamida cok baglamiyro other os kisaca
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Sony'nin ısrarla sürdürdüğü politika, hem kendisinin hem de dağıtımcı Amazon'un başını yakacak gibi. Peki böylesi sorun yaratan politika ne?

Sony PS3 3.21 güncellemesi, hem Amazon'un hem de konsol üreticisinin başını ağrıtıyor. 3.21'in ikinci işletimi ortadan kaldırması nedeniyle, Avrupalı bir kullanıcı, Sony'e PS3'e ödediğin ücretin 130 dolarlık kısmının iade edilmesini talep etti. Bu talep, Avrupa yetkililerce de kabul edildi.

Çoğu otorite de kullanıcıyı haklı buluyor, hatta "Sony'nin yaptığı bilgisayar satıp, 1 ay sonra sabit diskini geri almayabenzer." ifadelerine rastlanıyor. Eğer iş inatlaşmaya giderse, Sony ve Amazon, büyük bir meblağ ödemek zorunda kalabilirler.

http://shiftdelete.net/sonynin-basi-buyuk-dertte-19791.html
Sosyal ağlarda paylaş

3.21 ile otherOS seçeneğini aktif etmiş zaten geohot(ki kendisi bu update'in sorumlusu olarak görülüyordu). sonra da update yapan insanların kendi sistemlerini hacklemesine neden olacaksınız falan dedi sony'e. sony de gitti sistemin güvenliği için böyle bir update yapmak zorunda kaldıklarını ve kullanıcılardan özür dilediklerini söyledi.

e kullanıcı haklı, sen gidiyorsun ps3 alıyorsun. bakıyorsun özelliklerinde psn bağlantısı online oyunlar ve farklı os kurma bulunuyor. satın alıyorsun sonra bir bakıyorsun şirket bu özelliklerden 1 tanesini kaldırıyor(ya o ya bu misali).
Sosyal ağlarda paylaş

ya bunun yalan olduğu üzerine de haberler çıkmıştı vs.

sony'nin kullanıcı sözleşmesinde bu tip durumlar için maddesi var vs. deniyordu. Olayın iç yüzünü bilmiyorum ama bir iki verir üçüncüyü vermez Sony bir şekilde, gerekirse adam tutar Collateral'daki Tom Cruise gibi gezdirir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...