Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3. Dil (Arapça mı Japonca mı)

Khelben

Öne çıkan mesajlar

Sylian said:

Tamamen bünyene bağlı, arabistan ya da dubai gibi yerlerde zevkle yaşayabileceğini düşünüyorsa arapça öğren tabii ama o tür yerlerde yaşayamam diyorsan japonca öğrenmen daha mantıklı. En azından alt yazısız anime izlerşin işte daha ne.

illa tasinmana gerek yok, onu diyorum... bir cok firma var turkiyede su an burayla ticaret yapan, burayla proje yuruten, cok cok cok buyuk paralar donuyor, ve araplar Turkiyeye karsi feci sempatik bu aralar (van minut sagolsun), iyi bir imkan arapca bilmek, ve adamlar hizla cogaliyor ve paralari da hizla artiyor, ister begenin ister begenmeyin, o gotu boklu araplarda cok para var, o paralari da ulkemizde yatirmak istiyorlar, biz de onlara yatirmalari icin kolaylik saglayacaz ki guzel guzel yasayalim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:

gecko said:

petrol ile bir işiniz yoksa japonca olsun, naapcaksınız çölde allasen.

ülkede seks oranı %0 falan zaten, yazık olur bence

Gercek hayatta para kazanmak icin insanlar bir cok seye katlaniyor. Ben de keyfimden gelmedim buralara, ama para kazanmak laizm, kariyer yapmak lazim, kendi ulkemde bu imkanlar oldukca sinirliydi, sanssiz oldugum icin de maalesef istedigim gibi gelismedi.

Kaldi ki dediginiz gibi, arapcayi araplari cok sevdiginiz icin ogrenmiceksiniz, kendi kariyeriniz icin ogreneceksiniz, ve garanti ederim ki size bir cok ticaret ve insaat firmasinda ingilizce disinda arapca , rusca gibi diller bilmeniz cok cok cok buyuk + olacaktir

kolay gelsin abi ne diyim
o değilde niye iki dilide öğrenme seçeneği yok
Sosyal ağlarda paylaş

sırf iş/ticaret düşünsem çince filan öğrenirdim herhalde ingilizce'ye ek olarak bugünlerde. ama illa ikisinden biri lazımsa arapça iş açısından daha avantajlı. japonca daha ziyade onların kültürüne merakı olanlara yarar sanırım, özellikle japonlarla iş imkanı yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle arapca eger kariyer ve olanaklarini acik tutmak istiyorsan. Araplarla calismak kolay degildir acikcasi ama onlardaki para malesef kimsede yok.Sadece arapca bilmen bile bransinin disinda olan islere girmene yardimci olur.Japonca sadece Japonyada isine yarar, Cince vs zaten saka. adamlar her yerde, her dili konusuyorlar artik.
Sosyal ağlarda paylaş

Japonca aşırı geçersiz bir dil, pati'de bu kadar saygınlığa sahip olmasının sebebi alternatif ve ilginç hobilere sahip olan ilginç gençliğimiz =p

Daha dün seminer vardı okulda, Japonya'da doktora yapmış sonra Çin'de bir sürü iş kovalamış sağlam bir iş kadından duydum bu lafı, Japonca çok geçersiz bir dil nerdeyse Japonlar bile kullanmayacak deyü.

Hatta öncesinde dille ilgili soru sormuştum seminere katılan diğer adama (dış ticaretle ilgili bi seminerdi) gözlemlerinize göre ingilizceden sonra iş yapacak dil nedir gibi bişey sormuştum.

Çince (çinceyi epey vurgulayarak söyledi), Arapça... Rusça da olabilir; bana kalsa gençlere İspanyolca, İtalyanca, Franıszca vs. öğrenin demem dedi.

Çince kursuna başlayacam önümüzdeki eğitim-öğretim yılında :D

Beynimi güzel yıkadılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mühendis adam japonca öğrenince nolcak peki adamı japonya'da işe mi alacaklar hemen sdf

aydınlatın madem, valla aklım ermiyor japonca ne işe yarar?..

mühendis adam dediğiniz de laboratuar faresi değildir ama di mi işin ucu bir yerde ticarete dayanıyor illa ki..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...