Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

benim yüksek yapma şansım var mı?

senko

Öne çıkan mesajlar

yok ben proje için ne yapılabilir demediydim, çok şükür bir hoca max 4 tane proje ile fln ilgileniyor, çokta ilgililer bu konuda. istediğin zaman gidip danışabiliyorsun, başka hocalarda yardım ediyor vs, devlet okulu gibi değil pek burdaki sistem.

geçen sayfalarda son sınıfta tez yaz fln demişlerdi ya, ona dediydim ben son sınıfta nasıl tez yazayım diye... yani başarılabilir mi onu bilmiyorum, boru değil sonuçta tez yazmak.

ama işte ne kadar afilli bir proje yapcakta olsam, toefl'ım fln da yüksek olsa not ortalamam düşük olcak hep, 2.5 belki diyorum işte en iyi tahminle.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Türkiye'de yaparsın. Şöyle bir durum var, genelde TR'de lisans ardından yurtdışına mastıra gidiyo başarılı öğrenciler. Okullarınsa belli bir kontenjan mastır öğrencisini doldurması lazım, yoksa az öğrenci olduğu için yönetmelik gereği yüksek lisans programları kapatılıyor o bölümün ki bir okul için büyük prestij ve kaynak kaybı oluyor bu. Haliyle düşük ortalamaları bile alıyorlar.

Ha ama genelde çok iyi okullarda minimum 2.5 ortalama ve Ales'ten belli bir puan (genelde 75) zorunluluğu, üzerine de ingilizce için TOEFL vs sınav belgesi isteniyor. Haliyle son senende bayağı bir uğraşman lazım. Çok iyi olmayan okullar ise zaten mastır yapmaya değmeyecek hem altyapı ve bilgi olarak hem de prestij ve isim olarak sana bir şey katmayacak okullar olduğu için onun yerine işe gir çalış daha iyi.

Yurtdışında mastır istiyorsan ABD falan zor gibi, Avrupa'da da ortalama okullarda yaparsın, ancak herhangi bir vasfın olmadığı için bayağı sağlam para ödersin okula. Ayrıca 10ar 20şer başvurman lazım okullara, bir nevi ortaya ağı atacaksın artık kim takılırsa ona yanaşacan. Başka türlü zor. Amacın Türkiye'ye dönüp çalışmaksa çoğu küçük-orta şirket zaten "yurtdışı mastırı" diyince hepsini bir sayıyor haliyle nerede yapmış olduğun çok farketmiyor.

Tek başına 1 sene uzatmış olmanın hiçbir önemi yok. Ancak kaç dersten kaldın (mesela 1-2 dersten kalıp dersler birbirini bağladı diye uzattıysan ya da ek bir durum varsa hastalık vs gibi önemli değil ama tutup 10 tane dersten kalıp tekrar aldıysan senin ne işin var mastırda diyolar genelde Almanya'ya falan değilse başvurun), ortalaman ne durumda vs onlara çok bakıyorlar hem içerde hem dışarda. Bir de tabii okulun önemli. Tutup da ODTÜ'den falan düşük ortalamayla bile mezun olsan abidik gubidik üni.lerin önüne geçiyorsun. Ama tutup öyle bi okuldan düşük ortalamayla uzatarak mezun oluyosan hiç mastıra falan bulaşma. Kendine yazık. Bunun dışında mülakatlarda iyice didik didik edecekler zaten bunları da eğer o seviyeye gelirsen.

Referans mektubu şart, mutlaka gerekiyor. Hocaların iyi bir şey yazmasa da en azından bir şeyler karalamaları şart. O bakımdan en kötü danışmanına falan git. En az 2-3 tane referans mektubu (zaten çoğu yerde minimumu 2'dir) olmadıkça bakmazlar bile.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

bitirme projesinde napabilir ki bi lisans ogrencisi
cok dogru bi kafa obur turlu bitmez lisans
senede 30 tane ogrencinin danismanligini yapan bi hocayla ole bilim tarihine adini yazicak bi proje gelistirilmez
ha yuksek lisans doktoro yaparsin
hocayla gun asiri gorusursun felan
o zaman olur

Valla biz lisansta makine müh. olarak programlanabilir, yukarı aşağı inip kalkıp servis ya da normal vuruş tarzı top atabilen, topa falso verdiren, topun hızı, kaç saniyede bir atılacağı vs belli olan, top atmadan önce haber veren tenis topu fırlatma cihazı yapmıştık. Ha her özelliği tam oturacak kadar yetişmedi (bi aylık daha bi işi vardı) ama gayet işlevsel projeydi.

Bilim tarihine adını yazmasa bile işe yarayan piyasa değeri olan proje işte.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben araştırıyorum bakıyorum yapabilcek miyim nerde yapabilirim diye pek bi umutsuzum ama herkes çok umutlu, olurmuş gibi konuşmuş ( ikt, 2.9 - 3.0 olur ort, ales 87 (tekrar girccem gerçi), toefl ibt war 74 ona da gircem )

bakıyorum, düşünüyorum adam sütçü imam'dan 3 küsür ortalamayla gelince pıt benim önüme geçmiycek mi? Bu ales denen dandik sınavı zaten 1 hafta çalışan herkes yapamıyor mu? Beni kim nie alsın demekten kendimi alamıyorum

yükseğe girişte puan hesaplaması %50 ales, %25 ort, %25 mülakat fln gibi yapılıyor. Okula göre değişiyor tabi.. Yani bu hesaplamaya göre benim saçma sapan bir okul mezunundan tek farkım mülakat olmuyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar bende Hacettepede mak. muh. y.lisansindayim, calismak icin onume firsatlar cikiyor acaba bunlari degerlendirsem mi? Korkuyorum calismaya baslayinca yuksegi birakmak zorunda kalicam die. Cunku calisan arkadaslar var gercekten onlar icin hem cok yorucu oldugunu gozlemliyorum hemde odevlerini falan yapmiyolar dogru duzgun. Bi de tez asamasina gecince iyice kascak,86 dogumluyum yuksegi bitirip askere gidip gelince de yas 26 olcak. Hic tecrubesiz 26 yasinda birisi is bulmak acisindan sorun yasamaz mi?
Sosyal ağlarda paylaş

noddle said:

Arkadaslar bende Hacettepede mak. muh. y.lisansindayim, calismak icin onume firsatlar cikiyor acaba bunlari degerlendirsem mi? Korkuyorum calismaya baslayinca yuksegi birakmak zorunda kalicam die. Cunku calisan arkadaslar var gercekten onlar icin hem cok yorucu oldugunu gozlemliyorum hemde odevlerini falan yapmiyolar dogru duzgun. Bi de tez asamasina gecince iyice kascak,86 dogumluyum yuksegi bitirip askere gidip gelince de yas 26 olcak. Hic tecrubesiz 26 yasinda birisi is bulmak acisindan sorun yasamaz mi?

Yuksek lisans ile birlikte ozel sektor isi goturmek cok zor, ozellikle orta-buyuk bir sirkete girersen cok fazla zaman kaybettirir sana cunku yeni mezun ise girenleri esek gibi calistiriyorlar affedersin. Para yonunden sikintin yoksa ise girme bence, varsa part-time tarzi islere yonel - ise girdigin ciktigin saati bilecegin, mesaisi olmayan rutin tarz bir is yani.
Sosyal ağlarda paylaş

noddle said:

Hacettepe'de makina mühendisliği mi var?
Sosyal ağlarda paylaş

şu an amaçladığım 2.5'a oldukça yaklaşabilmek, 1.95 yaptım bile 1.54'ten :) İşte 2.5 olursa o zaman elimden geldiğince zorlarım yükseği, yok olmadı deli gibi iş ararım o zaman da çalışırken yüksek yapmaya bakarım, ama çalışırkende yükseği çok zorlamam sanırsam.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...