Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun Oynarken Kapanma Sorunu

HolyRaider

Öne çıkan mesajlar

yeni ekran kartı driverı yüklemeyi dene. Bende ati 5870 ekran kartı var fan ayarları otomatikte aa ve af en yüksekte bütün oyunları takılmadan rahatlıkla oynayabiliyorum. Belki psu dandiktir. Eğer 80+ değilse ve sağlam bir marka değilse yeterli güç çekemediğinden patlıyor olabilir. Ayrıca everesti kurup stress test yapmanı öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayar bugün vatandan geri aldım. 2 gün sürdü teknik serviste kontrol edilmesi vs.

abicim büüyk harflerle bold olarak yazıyorum

VATANDAN BİLGİSAYAR ALMAYIN

çünkü
sorun bios tanmış, update edilmesi gerekiyormuş, update etmişler 12 saat test etmişler stress test yapmışlar sorun çıkmamış herşey normalmiş.

şimdi bilgisayarı aldım açtım, pentium II 350 hızında bilgisayar nerdeyse. çok çok yavaş, bilgisayardaki hiçbir fanın kablosu takılı değildi ayrıca aldığımda. aradım küfrettim haliyle, şimdi geri de almıyorlar bilgisayarı. ne yapabilirim bu durumda? getirin parça sorunluysa değiştirelim ama para iadesi yok diyorlar. ne yapmalı?
Sosyal ağlarda paylaş

Vatan bilgisayarda çalışan birilerine tanıyan bir tanıdığın varsa en kolay o yoldan çözebilirsin.

Yeni yasalara göre (tüketici hakları?) elektronik eşyaların 15 gün içinde geri iade edilip paranın geri alınabiliyor olması lazım. Kullanımdan dolayı eskime payı düşebiliyorlar. Tabi Türkiye'de ne kadar ciddiye alınıyor bu bilemem. Adamlarla tartışmanın ya da mahkemelik olmanın ne kadar yararı olur onu da bilmiyorum.

P.s. Bios'tan işlemci cache'lerinin aktif olup olmadığına bak. Öyle abartı yavaşlamalarda ilk aklıma gelen cache'lerin kapatılmış olması. Gerçi çoğu anakartında öyle bir seçenek bile yok. Gıcık olsun diye tanıdıklarının işlemci cache'leriini kapatan bir arkadaşım vardı. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

3. kez verdim teknik servise
toplama bilgisayar olduğu için para iadesi yapamıyorlarmış. son kez denedim olmazsa dava mava açıcam oyun oynuo adamlar şaka gibi
bağırdım çağırdım müdürleri geldi laf dinlediler biraz
işin garip tarafı

veriyorum sorun oyk diip geri veriolar.

ilkinde bios update ettiler, ikincisinde ramin voltajını mı ne arttırmışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Güç kaynağın dandikse olabilir böyle şeyler. Bilgisayarı toplarken sen seçtiysen yetersiz bir güç kaynağı adamların bir suçu yok. Yok adamlar seçtiyse yedikleri haltı düzeltsinler.

Biosta falan "işlemci x dereceye ısınırsa kapat" gibi seçenekler varsa hepsini kaldır.

Bu tip sorunların sebebi %90 güç kaynağıdır, 3 sayfa boyunca kimse dememiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Toledor said:

İşlemcide ısınmış olabilir. ve Prudent maalesf işlemcide restartlatıyor pc yi

şu doğru. önceki bilgisayarımda yaşadım ben bunu. Biran bakıyorum diabloda questteyim biran bakıyorum bilgisayar ram sayıyor.

Onun sebebi ısınma falan değil. Büyük ihtimalle güç kaynağın oyun içinde birden aşırı akım çekmeye çalışan gpu, cpu vs bileşenleri besleyemiyor.

Dark_Soul said:

PrudenT said:

işlemci restart yapmaz o da dondurur pcyi. ram veya hdd büyük ihtimal.

cok ısınırsa güncel anakartlarda "cpu xx sıcaklıgı gecerse reset-kapat" gibi bir ayar var.bu yüzden res olabilir.

Dilimde tüğ bitti şunu anlatmaktan.

Güncel anakartlardaki o ayar bilgisayarı kapatmak üzeredir. Bu şekilde aşırı ısınmadan korunmuş olur.

Saniyenin 10da biri kadar bir süreyi kendinize ayırıp düşünürseniz restart atmanın işlemciyi yada başka bir komponenti soğutmayacağını kendiniz de bulursunuz. Dolayısıyla böyle bir ayar olmaz bilgisayarlarda.
Sosyal ağlarda paylaş

.
aktiftablet said:

Myshkin said:

Toledor said:

şu doğru. önceki bilgisayarımda yaşadım ben bunu. Biran bakıyorum diabloda questteyim biran bakıyorum bilgisayar ram sayıyor.

Onun sebebi ısınma falan değil. Büyük ihtimalle güç kaynağın oyun içinde birden aşırı akım çekmeye çalışan gpu, cpu vs bileşenleri besleyemiyor.

hayır işlemci ısısıydı. termal macunun yenilenmesiyle çözüldü problem.

ayrıca aktiftablet kendinden pek emin ve pek bilmiş konuşuyorsun ama biz de yıllardır bilgisayar kullanan insanlarız. problem yaşamışım, çözmüşüm; ısıdan diyorum hayır ondan değil güç kaynağı diyorsun, komik oluyor.

işlemcinin bilgisayara res atması da mantıksız değil. cpu kullanımı üst seviyelere çıktığında %90 ı %80 i geçtiğinde kritik sınıra geliyorsa bilgisayar res atar, işlemci kullanımı azaldığından ısı sınırlar içine döner. Normal kullanıma devam edersin.

bak tekrar yazıyorum bende bu sorun vardı. işlemci, bilgisayarı normal kullanırken çok ısınmıyordu. convert-oyun işlerinde ısındığı için bilgisayar kendine res atıyordu, termal macunu değiştirdim, ısı düştü, sorun çözüldü.

hadi gel yine sorun o falan değil diye mesaj at.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

.
aktiftablet said:

Myshkin said:

Toledor said:

hayır işlemci ısısıydı. termal macunun yenilenmesiyle çözüldü problem.

ayrıca aktiftablet kendinden pek emin ve pek bilmiş konuşuyorsun ama biz de yıllardır bilgisayar kullanan insanlarız. problem yaşamışım, çözmüşüm; ısıdan diyorum hayır ondan değil güç kaynağı diyorsun, komik oluyor.

işlemcinin bilgisayara res atması da mantıksız değil. cpu kullanımı üst seviyelere çıktığında %90 ı %80 i geçtiğinde kritik sınıra geliyorsa bilgisayar res atar, işlemci kullanımı azaldığından ısı sınırlar içine döner. Normal kullanıma devam edersin.

bak tekrar yazıyorum bende bu sorun vardı. işlemci, bilgisayarı normal kullanırken çok ısınmıyordu. convert-oyun işlerinde ısındığı için bilgisayar kendine res atıyordu, termal macunu değiştirdim, ısı düştü, sorun çözüldü.

hadi gel yine sorun o falan değil diye mesaj at.

1. kapanma/restelenme olayıyla ilgili olarak: Bilgisayarı restlediğin zaman işlemci kullanımı düşmez. bios ekranında işlemci ısınmaya devam eder, (denemek istersen bios ekranını aç vi 5dk işlemci sıcaklığını izle, %100 yük altındaki kadar değilse bile, yüksüz haldeki sıcaklığından daha yukarılara çıkacaktır) daha sonra işletim sistemi yüklenirken yine işlemci kullanımı had safhada olduğundan ısınma devam eder. Gördüğüm bütün anakartlarda bu ayar bilgisayarı kapatmak şeklindeydi, resetlemesi mantıksız olacağından bu şekilde bi biosu görmeden inanmam.

2. Bilgisayarın stabilite sorunları n tane sebepten kaynaklanabilir, hiç açılmayan bilgisayar sadece uzay montajla açılabilir örneğin. Türkiye'de satılan güç kaynaklarının büyük çoğunluğu çin malı dandik aletler olduğundan "gidin güç kaynağına bakın önce" diyorum. Senin durumunda farklı bi sebep olduğu belli, ilk aklıma gelen ihtimal termal macunla birlikte işlemcide birikebilecek statik eletriğin ortadan kalkması olabilir. Modern işlemciler (intel p3'ten amd de athlon xpden itibaren buteknolojileri kullanmaya başladı) düzgün çalışmalarını engelleyecek sıcaklıklara kadar ısınmazlar zaten. Bir şekilde kendi hızlarını düşürerek bunu engellerler.
Sosyal ağlarda paylaş

update

yaklaşık 2 saat cod oynadım
eskiden bu oyunu açar açmaz ilk loading ekranında kapanırdı bilgisayar
2 saat oynayabildim, bir bölüme geçtim gene kapandı
şimdi açar açmaz kapanıyor bilgisayar
krediyi doldurduk sanırım...
napmalı anlamıyorum ki hergün teknik servise mi gidiym arkadaş
Sosyal ağlarda paylaş

Psunun markası modeli nedir? Kasanın kapağını açıp söyleyebilirsin bilmiyorsan. Onun dışında.

1-Bios güncelle
2-Bios ayarlarını default yap
3-Herşeye rağmen elle girilmiş voltaj ve frequency değeri olup olmadığı kontrol et, herşey otomatikte olsun.
5-Ati Catalystin son sürümünü indir yükle. Windows kendisi ekran kartı driver güncelleme uyarısı verirse "YAPMA"
4- Şu programları indir
Real Temp
Prime95
5- Real Temp i aç, sonra da prime95i aç ve Blend testi seç.(ekran gelmezse optionsdan torture testi seçince gelir)
testi başlattıktan sonra ekrana bi de real temp i getir sıcaklıkları izle. bilgisayar kapanırsa sıcaklıkları yaz buraya, kapanmazsa da Lucas-Lehmer iterations yazan kısımlarda bir error alıyormusun ona bak.

Eğer burdan ne bilgisayar kapanması, ne yüksek ısı ne de hata almazsan işlemci ve ram i çok büyük ihtimalle elemiş olursun. Geriye ekran kartı ve harddisk kalır. harddiskin sata portunu ve kablosunu değiştir, anakartın yanında başka kablo çıkmıştır. Bi de öle dene.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...