Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rusya ve Çin....

Misafir Guest

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Komunist duzen işcilerine veya doktorların yada devlet adına calısan herhangi bir kişiye vefasızlık etmez[signature][hline]intikam yüzümüzde gülümseme ile servis edilmesi gereken soğuk bir yemektir
Mesaj tarihi:
said:
Tralier, 26 Temmuz 2004 01:23 tarihinde demiş ki:
Ben sana bunların Kapitalizm le olmadıgını ve kapitalizm deki bu olguların işçi ayaklanmasına karsı mecburi olarak konuldugunu soyluyorum.

Yani kapitalizm in ozunde boyle bir olgu soz konusu degil.

Su anki duruma bakarsak artık emeklilik de kalmadı. Turkiye'de artık herkes sozlesmeli olarak calısacak. Kimse devlet guvencesı altında olmayacak,emeklili,sosyal sigorta kalkacak...

Bunların hepsi kapitalist duzenın bıze getırdıklerı

guzel arkadasim sen viktoryen dunya anlayisindan bahseden birisinin sanayi devriminin tarihinden habersiz olabilecegini mi dusunuyorsun.

elbette ki 48 olaylarindan sonra oldu bunlarin sisteme girmesi.

elbette ki kapitalizmin ozunde boyle bir olgu soz konusu degil.

cunku kapitalizmde boyle bir olgu yok.

ben de diyorum ki bunlar girdikten sonra ortadaki sisteme artik kapitalizm demek maymunluktur.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
komunist duzen "iyi bir komunist " olduguna inandigi kimseyi yolda birakmaz . yoksa komunizme laf soyle bak yolu sana nasil gosteriyorlar .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
İyi bir komunistlikle alakası yok.Sen orda devlet adına calısıosan bazı hakların vardır. En azından devler senı adamdan sayar. Ama kapitalist duzende bu yok ama unity arkadasımız bunu savunuyor[signature][hline]intikam yüzümüzde gülümseme ile servis edilmesi gereken soğuk bir yemektir

[Bu mesaj Tralier tarafından 26 Temmuz 2004 01:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
tekrarliyorum, bu bir temenni mi, istatistiksel bir gercek mi.

hangi ulkede kac kisinin hakki ne kadar korunmus ?

kagit uzerinde hersey cok guzel.

ama sscbde milyonlarca insan sibiryaya gitti. ne hakki ne hukuku. cinde simdi bile demir yumruk yiyorsun tepene.

bbc world izle madem. orada gorbacov glastnosta basladiginda sscb devlet televizyonlari tarafindan yapilan sscb tarihinde ilk kez halkin serbestce konustugu roportajlar yayinlaniyor. 1986 yilinda halk nasil 1950 lerin standardinda yasamaktan yakiniyor rusca dinle.

neyse siz yiyin birbirinizi ben dogaustu alemlere kacayim.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Komunizmin eksik yanı da o ama bu tamamen kendilerini korumak icin sonucta karsılarından Amerika gibi kapitalist bir super guc var.

Sovyetler daha dogu blogunu olusturmaya calısırken kendı ıclerınde bır patlak verilmemesi icin degisik fikirleri yasaklamıstı.[signature][hline]intikam yüzümüzde gülümseme ile servis edilmesi gereken soğuk bir yemektir
Mesaj tarihi:
kendim için çok önemli olan birkaç noktadan birini sormuştum. cevap, olmasını arzu ettiğim şekilde olsaydı kendim için incelemeye devam edecektim.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 26 Temmuz 2004 01:52 tarihinde demiş ki:

ama sscbde milyonlarca insan sibiryaya gitti. ne hakki ne hukuku. cinde simdi bile demir yumruk yiyorsun tepene.

bbc world izle madem. orada gorbacov glastnosta basladiginda sscb devlet televizyonlari tarafindan yapilan sscb tarihinde ilk kez halkin serbestce konustugu roportajlar yayinlaniyor. 1986 yilinda halk nasil 1950 lerin standardinda yasamaktan yakiniyor rusca dinle.

neyse siz yiyin birbirinizi ben dogaustu alemlere kacayim.

Konuyu degistirip kacan sensin :D[signature][hline]intikam yüzümüzde gülümseme ile servis edilmesi gereken soğuk bir yemektir
Mesaj tarihi:
said:
Tralier, 26 Temmuz 2004 02:21 tarihinde demiş ki:
Arzu ettigin neydi ki?
sosyal konumumu ve güvenliğimi kaybetmeden sistemin istediği insan olmama özgürlüğü.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 26 Temmuz 2004 01:52 tarihinde demiş ki:

neyse siz yiyin birbirinizi ben dogaustu alemlere kacayim.

86 yılınad hala komunizm uygulanabiliyor olsaydı neden komunizm yıkıldı gorboçov o gün içinde bügün içinde komünizm tarihinin en büyük hainlerinden biridir. Kapitalist olursun olmazsın ayrı mevzu ama bbc gibi antikomunist çalışmanın ana aygıtlarından biri olan bi tv'nin heralde kasıtsız bi yayın yaptığını düşünmek... artık ne anlarsan.
Sovyetler 80'lerde kimseyi aç bırakmamak içn standartları düşürüp lükse engel oluo olabilir ama rusya bugün yüksek tahsilli bilimkadınlarını türkiyede fuhuş yapmak zorunda bırakıo çelişki bunun neresinde...[signature][hline]Fight Until We Die!!!
Mesaj tarihi:
ne komünizmi yahu? komünizmi uygulayan israil içinde bir takım köyler var, o kadar sanırım. [kibbutz ve moshav diye iki ayrı köy grubu var böyle sanırım. tam ayrıntılı olarak bilmiyorum. tam köy mü, kamp şeklinde şeyler mi diye.. ancak her şey komünizmde öngörülene çok yakın. tabii komünizmin olması için, tüm dünyayı kapsaması koşulu vardır ama bu oluşumlar da kendi çaplarında, dışarıya kapalı, şirinler köyü gibi şeyler yapmaktadırlar. başta kimse yoktur, mülkiyet kavramı yoktur, para kavramı yoktur, herkesin yapması gereken belli bir miktar işi vardır, vs.. film gibi anlayacağınız ehe]

zaten bırakın komünizmi, sizin kullanmaya çalıştığınız ama inatla adına komünizm dediğiniz, sosyalizm bile uygulanmamıştır dünya üzerinde.

kağıt üzerinde, tüm ideolojiler, sistemler, insanların iyiliği içindir. ne kapitalizm, ne de sosyalizm özünde farklı bir amaç gütmez; mükemmeli oluşturmaya çalışırlar.

ancak, ne şu andaki kapitalizm, gerçek manasında, teorideki kapitalizmdir; ne de uygulanmış ve halen çeşitli ülkelerde uygulandığı söylenen sosyalizm, gerçek sosyalizmdir.

biri ereğe ulaşmak için özgürlük, diğeri ise eşitlik sunar insanın karşısına. ama pratikte, birinde paran kadar özgür, diğerinde ise yönetenlerin istediği kadar eşitsindir.

devlet bazında karşılaştıracaksak, ne abd, ne de sscb bir halttır. ikisi de aynı tezekten çıkmadır. ancak tabii bunların tarihe ve bilinçlenmeye olan katkıları yadsınamaz. insanoğlu, giderek dengelemeye çalışıyor işleri. ve giderek, idealizmden kopup, realizme geçiyor. olması gerekenle değil, olanla uğraşıyor ve bir sonraki adımda ne yapması gerektiğini biliyor. biz hep kendi dönemimizi gördüğümüz, yaşadığımız için bir türlü sevdiremiyoruz, yediremiyoruz bunları kendimize. halbuki tüm tarihi şöyle ana hatlarıyla bir görsek, gelişimi ve mükemmele doğru kat edilen yolu fark etsek, daha bir iyimser olacağız.

bana sorarsanız, hemen komünizme geçelim(dikkat sosyalizm değil); tabii ki tüm dünya olarak. tüm sınırları kaldıralım. sosyal ayrışmayı oluşturan, din, kültür, milliyet, dil gibi tüm kavramları birinci sıradaki yerlerinden alıp, oraya "önce insan" kavramını sokuşturalım. hayat ne güzel, vapurlar felan değil mi?

[Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 26 Temmuz 2004 03:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
glamdring_S, 26 Temmuz 2004 02:32 tarihinde demiş ki:
86 yılınad hala komunizm uygulanabiliyor olsaydı neden komunizm yıkıldı gorboçov o gün içinde bügün içinde komünizm tarihinin en büyük hainlerinden biridir. Kapitalist olursun olmazsın ayrı mevzu ama bbc gibi antikomunist çalışmanın ana aygıtlarından biri olan bi tv'nin heralde kasıtsız bi yayın yaptığını düşünmek... artık ne anlarsan.
Sovyetler 80'lerde kimseyi aç bırakmamak içn standartları düşürüp lükse engel oluo olabilir ama rusya bugün yüksek tahsilli bilimkadınlarını türkiyede fuhuş yapmak zorunda bırakıo çelişki bunun neresinde...

bu uygulanabiliyor olsaydi safsatasi kabul edilirse o zaman krallik da pek muhtesem bir yonetimdi.

1648 de ve 1789 da uygulanabiliyor olsaydi hic sorun olmayacakti herkes mutlu yasayacakti.

ama charles i ve louis xvi uygulayamadilar monarsiyi o yuzden boyle oldu.

aslinda krallik ve feodal duzen super.

iste oyle dersen boyle olur. uygulanabilitesi yokmus ki uygulanamamis.

86 yilinda eger herkesi belirli bir refah duzeyinde tutmak icin refah kisiliyor da halkin cogunlugu abdde zenci mahallesinde yasayan zencilerin refah seviyesinde olabiliyorsa o politika basarisiz olmus demektir.

yuksek tahsilli rus bilim kadinlarinin fuhus yapmak zorunda oldugu zimbirtisi da saibeli bir polemik. yuzde kaci geliyor burada fuhus yapiyor, bizim de sittin tane cemiskezek universitemiz var turkiyede ve bunlardan mezun olan herkes yuksek tahsilli olmus oluyor.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
bir yattık kalktık konu coşmuş :) Akşam sakin kafayla okuyup cevaplarım yazıları.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Simdi anarsi dicem iice coshucak ortam faso maso hede o yuzden en iisi ben bi uyiim uyaninca duruma gore bishiler yazariz. Bu arada unityuz ne ish doa ustu falan yakinda kanatlanican galiba.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Mesaj tarihi:
said:
huun, 25 Temmuz 2004 21:52 tarihinde demiş ki:
abi abd de kesinlikle dedigin gibi ac insanlar var. dunyanin her yerinde oldugu gibi hayatlarini dilenerek ya da copten sagliyorlar . bunun olmadigi bir ulke goster disimi kirayim

danimarka,finlandiya,norveç,isviçre,isveç.

said:
adam afganistan dedi 1 ayda ele gecirdiler irak dediler 1 ayda ele gecirdiler . tutupta bu adamlarin sistemini sorgularken biraz dikkatli olmak lazim . bence dunyadaki en ileri sistem . konusacak tartisacak bir sey yok bence .

afgasnıitanda tekbaşlarındamıydı aadamlar,afganistanda afganlara karşı değil talibana karşı savaştılar çünkü afganistan halkının çoğu batı ve kuzey ayaklanmalarıyla amerikan saflarıbnda savaştı.
ırakta saddamın özel kuvvetleri çatışmadısadece bağdada hava limanında cuma fedayilernerine bağlı bir grup fedai amerikalılarla çarpıştı,sonuç 4 günlük kırılamayanbir direniş ve 6m1,4bradley ve çok sayıda amerikan piyadasinin kaybı oldu.
bak nejefte kerbalada şiiler ayaklanınca nasıl şehre girememeye başladı amerikalılar ya aynısı savaş sırasında olsaydı?ıraktada afganistandada amerika toplu bir orduya karşı savaşmadı.ayrıca 1 ayda savaş kazandılar diye süper doğru,önünde eğilesi bir ülke olmuyolar,e almanlar 6 ayda sscb'nin devasa topraklarını,,4 günde belçka ve hollnadayı,22 günde polonyayı aldı hail hitler dieyerek gezmiyorsun etrafta.[signature][hline]HitPoints-50
Skill-Unarmed
Location-Junktown
Weapons-n/a
Mesaj tarihi:
nedir bu ya,ben olmuşum gominist ben oımuşum kapitalist,ben olmuşum sosyalist,hepsine toptan my head enter!
bayraklara ülkekere,dillere,ırklara,ayrımcılığa my head enter!
anarşist değilim oda değilim bu da değilim milletlere vatanlara my head....
nedir bu ya genç insanlar bir bayrak altında toplanıp diper bvayraklıları kesio,olacakmı bu iş,hepsine my head enter!

böyle şeyler için biririmizi kırmayalım sevişelim öpüşelim :)

çok ciddiyim ya ne idoolojilerden ne bayraklardan bir hyayır gördük bea.my head enter

kapitalist kominist değil vur patlasın çay oynasıncıyım şahsen,yada ye iç sıççcıyım ne bilim.[signature][hline]HitPoints-50
Skill-Unarmed
Location-Junktown
Weapons-n/a
Mesaj tarihi:
biraz daha düşün bence herşeye ''my head enter'' diyerek sıyrılamassın olaylardan.bak o dinlediğin pink floyd'un sözlerini incele ne diyo my head enter mı dio?biraz araştır bilgi edin yorum yapıcaksan,yapmicaksan bişey söyleme.bence herkezin bi şekilde bi görüşü olmalıdır bi insan faşistse ''faşistim'',araşistse anarşisttim vs...vs...vs...diiyebilmelidir.

sscb ye karşı söylenen''hiç bişey değişmedi'',''komünizm de aynı farklı bişey yok'' gibi laflar tamamen taraflı organlar tarafından söylenen laflardır.tabiki işlerine gelmeyenler bu tarz laflar ediceklerdir.her hangbi bir devrim tehlikesine karşı her türlü gücünü kullanıcaktır.(bkz:türkiyede polisin yaptıkları)
haa bide şöyle bi mantıkta yok yani''şimdiye kadar olmadı bundan sonrada olamaz'' bunu kabul edemem.
kapitalizm bir kader olarak görülmemelidir.
burjuvazi nin emekçileri yanıltmak için yapığı şeylerin haddi hesabı yoktur.gül bahçivanın sonsuzluğuna niçin inanaır?çünkü gül bahçede hiçbir zaman başka bir bahçivan görmemiştir.at gözlüğüyle bakanlarda aynı bu şekildedir değişmeyi yadsır.[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
:horace::hmm::lol::rock::hrr::yapma::-P:utaniem::-?:-):):D:-O;)8-):(:|
Mesaj tarihi:
zamanında bu karşıklardan trmizin çok çekmiş olması göz önüne alınarak bunun tehlike olarak görülmesi bence haklı olarak görülebilir..
O zamanlarda yılmaz erdoğan'ın dediği gibi..

"...daha sümüğümüz kurumadan pantalonumuzda
yol kesiyorduk..;
-op bilader nerdensin sağcımısın solcu musun?
-ben birşeye karışmam abi..
-yıkın bu ..neyi ot bu!.."

yani zamanında bu işlerle alakası bileolmayuan insanlar bile hayat kaybettiler..Ve hiç bir insan o anları tkrar yaşamak istemez..Bu nedenle tehlike olarak bakılması yadırganacak bir drum değildir..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE)
when a man lies he murders some part of the world
Üstüne Şehir Örten Şehir

Eğer Metalciysen Burası tam senlik!!/burası da var tabikine..
  • Yeni Oluştur...