Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

100 ODTÜ, 57 Hacettepe öğrencisi gözaltına alındı.

fastreloader

Öne çıkan mesajlar

Werewolf said:

hakkı gaspedenin organizasyonunu hak için medenice yapılmış mücadeleye örnek gösterebilmek nasıl bi şuursuzluğun ürünü ben anlamıyorum

dur tamam ben sıçmışım..

söyle düşün.. bir organizasyıon yapısından çok küçük bir kuple örnek vereyim; öyle bir organizasyon ki tek tek kapı kapı dolaşarak tanıtım yapıyor oy istiyor vs ki bu daha çok gönüllülüğe bağlı bir çalışma şekli hani yeteri kadar idealist ve bazı şeylere inancı olan umudu olan bu işi gönüllü yapar

hani bunu kim yaptı? ben bir gün başka partiden birinin gelip de bizimle bu tarz bir diyaloğa girdiğini görmedim sadece meydanlarda toplayıp konuşma yapmalar vs

benim bahsettiğim organizasyon yapısı bu finansman sağlamakla igli bir şey değil hani "gidleim işçi karşıtı gruplardan finansman bulalım sonra onlardan aldığımız finansmanı işçileri köleleştireceğimiz siyasal iktidarı yartmak için kullanalım"

sadece seçmene ulaşma yöntemidnen bahsediyorum

adamlar iyi çalıştı seçmen ulaştılar mesela chp bu heriflerin ulaştığı gruba "bundan nasıl olsa bana oy çıkmaz" diyerek bulaşmadı ya da hor gördükleri için bulaşmadılar herhalde

geç saatte anlatmak istediğimi izah edemiyorum kafam durdu resmen
Sosyal ağlarda paylaş

bir de güney amerikadan dan güzel bir örnekle geleyim

venezuella ya da şili hangisi hatırlamıyoprum (belki ikisi de değil) bir ülkede adamlar grup grup insanlarla görşüyor (siyasi grup falan değil halkdan rastgele 5 er 6 şar kişi den oluşan bir grup bu) "derdiniz skıntınız nedir?" diye soruyorlar bu sırada ayna camın arkasında bir kamera görüşmeyi kayda alıyor içeride de ses kayıt cihazı var grupda soru yönlendirilenler mikrofona konuşuyor vs. grubu oluşturan halkdan isnanlşar "şöyle sıkıntımı böyle sıkıntımız var" diye anlatıyor sonra ikinci soru olarak "peki sizce bu sorun ya da sorunlar nasıl çözümlenebilir?" diye soruyorlar be grupdakiler kendşi kafalarındaki çözüm yolalrını anlatıyorlar eğer bir çözüm yoksa kaflarında "yok" diyorlar vs.

şimdi bu çalılşma bile oy arttırabilecek bir çalışamdır çünkü o o daya giren grubun içinde muhalif/karşıt/aksi görüşte olan partiye oy veren de var, ve bunu hergün farklı isnanlarla bir çok şehirde yapıyorlar e ne oluyor bu uygulamayı yapan partiye bir güven duyuluyor

herhangi bir parti kalkıp böyle bir çalışma yapsa insan kazanmaz mı? sandık başında oylarını arttırmaz mı? iktiddara geldiğinde de artık bu araştırmalarda ortaya çıkan dertlere çözüm bulmaya çalışsa iktisarı elidne tutamaz mı?

ve bizim derdimiz bazı hakları elde etmekse bu şekilde elde edemez miyiz?
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

habni şiddeti savunuyorsunuz ya.. medeni olamk diye bir kavramdan mı haberiniz yok?

çiftleşme hakkına tarih öncesi dönemde kadına şiddet uygulayarak elde ediyorsak bugün de aynısını yapalım o zaman? darp edelim ezelim kadınları böylece çiftleşme hakkına sahip olalım öyle kur yapmakla naz çekmekle uğraşmayalım? free for all olsun hatta tuttuğumuzu çökertelim ıssıza.

şiddeti savunduğum yok, yazdığım yazıda dediğim gibi ilk şiddeti orda polisler uygulamış.

yav said:

babacum öyle bi konuşuyosun ki duyan da öğrenciler otobüs şoförünün kafasını kesmiş sanacaklar
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:
ulan sscb döneminde bile çalışanlar öğlen paydosuna 15 dakika fazla süre istiyorlar ve sebebi "biraz daha kitap okumak" diyorlar ve bu hakkı elde ediyorlar.. ulan sscb de oluyor bu.. olabilecek en ağır yönetim şeklinde

diyorum ki bir hakkı elde etmenin yolu önce taleple sonra sosyal tepkiyle olmalı ve biz buna medeniyet diyoruz..

babacum sana uzun uzun olayı anlattım, neyin ne olduğunu, sen hala "bir hakkı elde etmenin yolu sosyal tepkidir, biz buna medeniyet diyoruz" diyorsun.

hele ankara'da olan olayları öğlen 15 dakika okuma süresi isteyen işçilerle kıyaslaman epic fail olmuş direk.

BabacumMostors said:
derebeyliğinde miyiz? insanca yaşayıp gidelim istiyorum çok mu şey istiyorum?

öyle bir şey için önce Melih Gökçek'in defolup gitmesi lazım.
Hiç gelip gördün mü buraları bilmiyorum ama şantiye'de yaşıyoruz Ankara'da. durumu izah ettim ama okumamışsın onları.
Sosyal ağlarda paylaş

pascalnouman said:

aquila said:

polisin gorevi siddet uygulamak.

peki neden sadece belirli bir gruba uyguluyor ?

Bu her zaman böyleydi zaten. Polisin iktidar(ister akp, ister cunta 80, isterse milliyetçiler} karşıtlarına(genellikel sol görüşlülere, şuanki zaman dilimindeyse sevgili light faşistlerimiz ulusalcılara) özel muamele uygulaması yeni bir durum değil. Sadece bunu sormak o belirli grubun aklına sopayı yedikten sonra geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

Bu her zaman böyleydi zaten. Polisin iktidar(ister akp, ister cunta 80, isterse milliyetçiler} karşıtlarına(genellikel sol görüşlülere, şuanki zaman dilimindeyse sevgili light faşistlerimiz ulusalcılara) özel muamele uygulaması yeni bir durum değil. Sadece bunu sormak o belirli grubun aklına sopayı yedikten sonra geldi.

Rock said:

Bunu dağılmanız için değil sempati beklememeniz için söyledim ;)

klasik akp ağzı olmuş bu.
işine gelince "demokratikleşeceğiz, çağdaşlaşıcağız, insan haklarını üstün tutacağız, bunun için gerekli düzenlemelere başladık" denilir,
ama işine gelmeyen yerde "e bu her zaman böyleydi ki zaten, sen bilmiyorsun ama polisler eskiden de öğrencilere saldırırdı, eskiden cunta darbeciler vardı" gibi laflarla işten sıyrılmaya çalışır.

eskiden de böyle olduğu için böyle devam etmeyi gerektiriyorsa,
"o halde sen neden iktidar oluyorsun" diye sorarlar adama.

bir şeylerin gelişmesini istiyoruz, daha modern metodların, daha yeni tekniklerin, daha uygar çözümlerin uygulanmasını istiyoruz.
kendi halkına zulm eden bir belediye başkanı istemiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bakıyorum işinize gelmeyen yada cevap veremeyeceğiniz her yazıya hala "akp'li, akp sempatizanı" gibi sözlerle sıyrılmaya çalışıyorsunuz.

Ben burda "Polis zaten hep böyleydi" diye bir savunmam yok. Arkadaş bir soru sormuş ben de cevapladım. Ayrıca işten sıyrılmak gibi bir derdim de yok. Ne Ankara'da yaşıyorum, ne de polis copu şuan benim bulunduğum gruplara özel bir yakınlık duyuyor, ne de şuanki cobu yiyenler için bir suçluluk hissediyorum. Kısacası benim birşeylerden sıyrılıp kaçmaya ihtiyacım yok.

said:
bir şeylerin gelişmesini istiyoruz, daha modern metodların, daha yeni tekniklerin, daha uygar çözümlerin uygulanmasını istiyoruz.

Kimi istiyorsun buarada cidden merak ettim? İMG'in ne olduğu belli ama sonuçta belli bir gerçek varki bu adam akp'li yada akp'siz güçlü. Bu adamı yerinden edebilece ve istediklerini verebilecek kim var?

NoT: Yav'a sorduğun sorunun cevabı 1. paragrafta gizli ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...