Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yabanciya yedirilecek turk yemek menusu


reyou

Öne çıkan mesajlar

cevaplar icin saolun :)

sanirim tarhana yada ezogelin corba ile baslicam ama ben tarhanayi sevmiyorum mesela ama bazi kisilerde bayilir,

o yuzden ezogelin tarifi alirsam birinden tabiki ev yapimi cok ii olur

bunun disinda karniyarik/imambayildi + tereyagli pilav + cacik kombosu cok ii duruyo. bunlarinda bilen tarifini verirse cok iyi olur valla ama detaylari atlamayalim sonra rezil olurum :)

baklavayida karisik gulluoglundan yaptiririm artik.

varsa tabi alternatifleri soleyebilirsiniz ama su yukaridakilerin tarifleri cok makbule gecer.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ciddi bişey yazayım bak
çorba olarak tarhana, ezogelin gibi çok baharatlı çok doğuya ait lezzetler yerine yoğurt çorbası dene onların damak tadına daha uygun olur.

bi de sadece imam bayıldı ana yemek olarak çooook hafif kaçar. yanına aperatif olarak içli köfte yapan bi yerde içli köfte iste mutlaka.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sana bi tek imambayıldı tarifi lazım gerisi kolay
bak önce patlıcanları soyucaksın. içini yarıp uzunlamasına çekirdeklerini çıkart bence ben sevmiyom çünki. sonra bi tuzlu suya koy 5 10 dk beklet.
sonra patlıcanları biraz kızart kızgın yağda.
ardından ince ufak doğradığımız soğanı, kıymayı, biberi artık içine ne koymak istersen domatesde koyabilirsin bi tavada pişir. çok yağlı veya yazğsız sana kalmış bu.
daha sonra içini yardığımız patlıcanların içine doldur bi tencereye koy.
tabi üst üste koymıycaksın.
üstüne su ekleyeceksin abartma bu suyu patlıcanların bu içini doldurduğumuz yerine pek gelmesin. pişireceksin bu kadar.
afiyet olsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

asinanyavuz said:

çorba ezogelindir, ne biliyim tarhana falan da otantik biraz, domates, mercimek falan da olur direk.

ana yemek imam bayıldı yapın. üstüne bi de pilav yaptın mı tamam işte. yaprak sarma, mantı da olabilir falan. zeytinyağlı enginar dolma yapın, bi an canım istedi.

tatlı evde yapabileceğin çok bişey yok bence bi yerden fıstıklı baklava, künefe, vesaire temin etmeye çalışsan daha iyi olur. evde aşure yaparsın, muhallebi falan olur aklıma başka bişey gelmedi benim.

üstüne bi türk kahvesi + lokumla geceyi sona erdirirsin. tabi o sırada türk sanat musikisinin nadide eserlerinin de eşlik etmesini tavsiye ediyorum ben.


sen türk sanat müziği eşliğinde bi ara bana fajita yapsan falan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

sana bi tek imambayıldı tarifi lazım gerisi kolay
bak önce patlıcanları soyucaksın. içini yarıp uzunlamasına çekirdeklerini çıkart bence ben sevmiyom çünki. sonra bi tuzlu suya koy 5 10 dk beklet.
sonra patlıcanları biraz kızart kızgın yağda.
ardından ince ufak doğradığımız soğanı, kıymayı, biberi artık içine ne koymak istersen domatesde koyabilirsin bi tavada pişir. çok yağlı veya yazğsız sana kalmış bu.
daha sonra içini yardığımız patlıcanların içine doldur bi tencereye koy.
tabi üst üste koymıycaksın.
üstüne su ekleyeceksin abartma bu suyu patlıcanların bu içini doldurduğumuz yerine pek gelmesin. pişireceksin bu kadar.
afiyet olsun


bu cok ii oldu valla,

eh bide lapa olmadan tereyagli pilavin inceliklerini alirsak
misafirler god damn! diceklerdir :)

ha bide ezogelin icin arastirmalara basladim ama varsa nasi yapildigina dair tavsiyeler alabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla pilav içinde
önce pirinci bi yıka. biraz suda beklet
sonra suyunu süzdür.
tereyağı ile şehriyeleri biraz kızart bu pembeleşinceye kadar hikayesi işte.
sonra üzerine suyunu süzdüğün pirinçleri ekle
biraz karıştır kavururmuş gibi
üzerine su ekle yeterli miktarda.
pişerkende kapağını açma sakın suyunu çekene kadar.
önceki sayfalarda yazdığım havlu taktiğinide uygula.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu pilav resmen tombala yaw,
yani 100% randiman ilen pisirebilen cok azdir (heralde)
benimkide sans olacak sanirim birazda ama tavsiyelere uyucam.
ha bide pilavin icine garnitur bezelye havuc fln seviyorum ben ama turkish orjinalligi bozulurmu? yada baska bi pilavmi o.
lan valla kadin topigi gibi oldu ama, olsun kizlarda kapar belki bisiyler :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...