Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows phone 7 series


Buyse

Öne çıkan mesajlar

http://www.windowsphone7series.com/


böhöhöyt harika olmuş. tabi hiç birimiz kullanamayacağız elimizdeki aletlerle o başka.
ekşi said:

wp7 çalışacak cihaz için minimum gereksinimler ortaya çıktı. buna göre bu seriden hd2'ye benzer (klavyesiz touchscreen smartphone) platformlarına üretilecek wp7 versiyonu için aşağıdaki özellikler gerekmekteymiş,

- minimum (bkz: oha) 1 ghz mikroişlemci hızı,
- gpu donanımı,
- 3.6 inch wvga ekran (önerilen ama buna da oha diyelim),

ikinci versiyonun qwerty klavyeli bar tipi cihazlar için olacağı (bkz: treo),
üçüncü versiyonun da kayar klavyeli cihazlar için olacağı (bkz: sony ericsson xperia x2) söyleniyor. versiyon 1'in bu yaz çıkacağı ifade edilirken, versiyon 2 ve 3'ün ne zaman çıkacağı henüz belli değil.

yorum: la htc hd2'de bile zor çalışacak gibi görünüyor. mobil işletim sistemini pc'ye kurmamızı mı bekliyorsun ey microsoft?

edit 2: mix 2010 sabırsızlıkla bekleniyor... şu ana kadar yapılan açıklamalara göre bundan önceki windows mobile işletim sistemleri ile hiçbir ilişkisi olmayacak (onlarda çalışan uygulamalar wp7'de çalışmayacak, vb.) ve onların çalıştığı hiçbir cihazda da çalışmayacak bu züppe.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

min 1ghz olsa bence sorun degil. adamlarin demo yaptigi telefon bile kasiliyor, tepkisiz kaliyor. oeh artik..

ayrica, bu teknolojik gelisimse, 3-4ghz islemciyle calisacak isletim sistemini otursak paticik olarak biz de duzenleriz linux kernellerinden. onemli olan dusuk islemci gucu ve pil omruyle calisabilmek. asil teknolojik gelisim o
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Android su an o rehber sosyal aglar arasi iliskiyi sagliyor, hatta fazla yuzgoz oluyor mesajlar notificationlarla doluyor, fotolari rehbere ekliyor, gps yi acayim yerini gostereyim diyor vb vb bilumum gereksiZ kaynasmalar sakalasmalar sarlatanliklar ;p

Ama winmo7 nin olayi program destegi olacaktir, o gun iphone yenisi cikar kapisirlar, android daha yerinde sayar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bunların işlemcileri için, chipleri için karşılaştırma tabloları mevcut değil sanırım. ben ona yanarım.. demek istediğim şu "flash'ı biz performans sorunları ve stabilite yüzünden desteklemiyoruz" diyenlerin kullandıkları işlemciler ve diğer mediaplayer/mid hybridi araçların video decode için kullanılan çipler (sochip, telechip , rockchip vs.) için cpu'larda olduğu gibi bir karşılaştırma imkanı olsa "lan tegra kullansalar böle olmaz ama!" falan diyebileceğiz belki ama çok karanlık duruyor uzaktan.

işin içine girince ne kadar bilgi toplayabiliriz emin değilim.

şimdlik ne derlerse yutuyoruz..

-flash sorunlu!
+eyvallah abi
-sıkıntı yaratıyor
+doğrudur abi
-koymayacağız biz!
+kralsın abi..


den öteye gidemedi dialogumuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu sadece islemci performansi meselesi degil ki dasaaa, bunun pil omru ve bellek tuketimi de var onemli basliklar olarak. kaldi ki elli tane de alt baslik vardir.

flash'in en buyuk sorunu, kendisi optimizasyon yapmamasi. onu gelistiricinin kendisinin yapacagini varsayiyor. ona ragmen, youtube player cok iyi optimize edilmis olmasina ragmen onda dahi %10'a varan pil omru dususu oluyordu yanlis hatirlamiyorsam. e hic etkilesimin olmadigi bir video player'da %10 daha fazla guc istiyorsa, devamli hesaplamalarin ve dinamik hareketlerin oldugu, kullanicinin devamli ekranla etkilestigi bir oyunu sen dusun.

onun ustune, adam gibi optimize edilmemis bir oyundaki performansi hic dusunme.. takma kafana, birak adobe dertlensin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sıkıntı olan bu gibi aptal sorunlar yüzünden gelişmemiş aletlere bir süre daha bel bağlamak durumunda kalıyor olmamız. hani bakıyorum mesela ipad sınıfında joojoo mudur nedir onun dışında fiyat/performans/işletim sistemi/pil süresi oranlarında öne çıkan, görevini tam anlamı ile yerine getiren tek bir alet yok henüz. diğer dallar için de durum çok farksız değil. öne çıkan firma sayısı çok az ve rekabet garip derece aynılaşmış ürünlerle veriliyor..

sanırım umpc, smart phone, mid, tablet ayaklarında en azından bir sene daha beklememiz gerekecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...