Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acer Aspire 5739G Serisi

Akhlaur

Öne çıkan mesajlar

Alan almak isteyen var mı bilmiyorum ama ben aldım ve şikayetlerimi yazayım.Laptop un görünüşü diğer acer lara nazaran çok daha şık ve güzel.Numpad olmasına rağmen klavyesi çok rahat kullanımı güzel.Kendi movie player ında ses sistemi çok daha farkedilir derece de güzel çıkıyor zaten dolby home theater virtual surround sound yazıları her yerde var.Şarjı oldukça iyi gidiyor.Özelliklerini yazmıyorum uzun uzun daha çok pratikte kullanırken yaşayacağınız şeylerden bahsedeyim dedim.Kısaca 2.8 çift çekirdek intel işlemci nvidia geforce gt 240m ekran kartı 15.6 inç ekran 4gb ddr3 ram 320gb hdd.Fiyatı da 2000 lira idi sanırım en fazla olduğu durumda ki bu da 12 ay taksit te oluyor galiba.Vatan dan alırsanız tabi.Başka yerden almayın zaten.

Şimdi asıl bu başlığı açmamın sebebine gelelim.Bu bahsettiğim özellikleri ile çok güzel ve mantıklı görünüyor ama bilmediğiniz birşey daha var.Bu laptoplarda ısınma problemi var.Satın alırken konuştuğunuz satıcı da muhtemelen bahsedecek ama bu ısınma problemi bildiğiniz gibi birşey değil.Ben alırken özellikle sordum ne kadar var diye.Dedim ki eski laptop um hp idi hp lerde ısınma bilinen bir problem olduğunu düşünürek söyledim ve adam o kadar olmasa da bunun da var dedi.Canıma minnet diyip aldım.3 ay oldu ya da olmadı lap top garantiden geldi ve 1 2 haftaya tekrar göndereceğim aynı sorundan.Oyun oynarken 15dk da kapanıyor.Şu anda dota ve pes te bir sıkıntı yok ama göndermeden önce 1 dota bitmiyordu.Prototype ı 10 dk oynayabiliyorum.Painkiller ı bile 15dk max.Dragon age de karakteri yapıp kızkardeşle ilk konuşmayı yaparken kapanıyor.Karakteri bu arada ezbere yapıyorum.Üzerinde düşünmeye kalkınca karakter bitmeden kapanıyor.

Evet acer ın bu serisinde böyle bir problem var.Seride olduğunu nereden biliyorum ? Kız arkadaşım aynı laptop tan aldı bütün alma ısrarlarıma rağmen.Aynı problem onun laptop unda da var.Laptop un her yeri soğuk sadece nesi var orada bilmiyorum ama bir noktası çok ısınıyor ve kapanıyor.Garantiden geldiğinde uyumsuz driver yüklemişiz düzelttik dediler.3 hafta civarı bir süre sürdü.Mühim değil beklenir.Hatta format bile atmamışlardı sevinmiştim ama geldikten sonra hala aynı problemin devam etmesi ve borderlands in 15. dk sında kapanması beni bu yazıyı yazmaya itti.Acer aspire 5739g almayın aldırmayın.Her ne kadar makul ve uygun gözükse de yapmayın.Seri hatalı.

Dipnot : Bahsettiğim zaman aralıkları aşağı yukarıdır tam olarak 15 te kapanmasa bile 20 ye de ulaşmamıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

acer aspire 6930 var ben de.
bu hacerler ateşli kadın olduundan mıdır nedir dokunduğumuzda tahrik oluyor herhalde direk sıcaklaşıyor.
bi kere öyle yatakta ya da dizinizin üstünde falan keyfi çıkmıyor bu sıcaklıktan.
ben açtım baktım aga. o fanın yeri ters. bi de hp ve sony e göre çok kuvvetli çalışmıyor herhalde bilmiyorum ama bu sorunu acer forumlarına girersen bütün modellerinde neredeyse var.
şikayetçi insanlar çok.
Sosyal ağlarda paylaş

Acer 5740G aldım i3 işlemci HD5650 ekran kartlı

dh forumlarında çok tavsiye edildi çok alan var ve herkes memnun.

15 gündür kullanıyorum. Bütün gün açık kalmasına en hard oyunları oynamama rağmen hiç ısınmadı ve fan sesi çıkmadı.

callofduty mw 2 ve tropico 3 açtım aynı anda ikisininde grafikler fulldeydi sadece MW2 de çok hard sahnelerde hafif kasılmalar oldu. İşlemci derecesine falan bakmadım ama çok az bir sıcaklık vardı.

tek derdim klavye aralarına çok toz giriyor. Aralar boşluk olduğu için rahat temizleniyor. Ama kim temizleyecek =)

5739 almayı düşünmüştüm ama i3 olduğu için bunu tercih ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de yeni alıcam ama acer in yine o muhteşem kampanyasını bekliyorum.
aslında bi yerleşik hayatım olsa desktop alıcam bitane yanına da ucuz bi netbook tamam ama yok işte anasını satim.
kaça aldın onu sinad ben de son oynanabilecek oyunlar için grafikleri falan sağlam makine araştırıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemci performansı farketmiyor T8700 ayarlarında sanırım.
i3'lerde hyper olayı var 2 çekirdek sanalda 4 çekirdek olarak gözüküyor. Zaten görevyöneticisinde 4 çekirdek gözüküyor.

Olayı bu i5'lerde ek olarak turboboost özelliği var ama işte pek fazla performans farkettirmiyor.

Ben çok araştırdım zaten bu modeli sırf ekran kartı için aldım yoksa i7 i5 falan alırdım.
Ekran kartı şu an hiçbir laptopta yok en iyisi. GT240M den daha iyi HD5650 dx11 destekli falan.

markaya pek takılmamak lazım. Özelliklerine göre seçtim 3 yıl idare etsin beni yeter 1300 e aldım hızlıal.com dan

Aynı modelin i5 lisi falan var PackardBell in TJ75 serisi var 6gb ram hd5650 o da 1600 civarı.
Acer geçmişte kötü olabilir ama bana göre şuan piyasayı domine etti çıkardığı laptoplarla.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben geçen ay sipariş vermiştim o zaman hem indirim varda hemde dolar biraz daha düşüktü. 1320 lira falandı işte. Sonra kredi kartından problem çıktı yaklaşık 1.5 hafta falan onunla uğraştık sonra tekrar sipariş etmek istediğimde indirim fırsatı bitmiş kurda biraz yükselmişti 1420 lira civarıydı mail attım saolsunlar eski fiyattan verdi.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.hizlial.com/bilgisayar/tasinabilir-bilgisayarlar/acer-as5740g-intel-core-i3-330m-2-13ghz-3gb-320gb-15-6-notebook-lx-pmb01-002_30.001.1177.0339.htm

bunu aldım ben fiyatı gerçektende çok artmış ama fiyatları kurlara göre herhalde dolar arttığı için. Birde yanına hediye eklemişler baş masaj aleti =)

Ben hereyrde bakmıştım en uygun burda buldum i5 alacaktım ama bekleme şansım yoktu. Eğer bütçenede uyarsa i5'li olan modeli al. Ama kesinlikle HD 5650 ekran kartlı olanı al.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten acer a genel olarak birşey demiyorum benim bahsettiğim seri hatalı.İki laptop unda aynı probleminin olması ve garantiye gittiğinde düzeltememeleri beni kızdırdı ve serinin hatalı olduğunu düşünmeme sebep oldu.Bu modelden almayın demek istiyorum.

Biraz geç oldu ama cevap vereyim şarj sorusuna da.2.5 saat gidiyor film izlerken.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
oncelikle selamlar bende acer 5739G sahibiyim...laptopu alalı 3 ay kadar oldu ve aynı sorun bende de oluyo yani kapanma sorunu.left for dead 2 oynarken en fazla yarım saat oynayabiliyorum ve bilgisayar aniden kapanıyo!! acayip sinir bi durum..servise goturmedim daha,cozebileceklerini de zannetmiyorum.bu sorunun bi cozumu olmalı ! :S
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Selamlar,

Ben de 5738g sahibiyim, bende pek fazla ısınma problemi yok hatta yok denecek kadar az. Sitede aldığım günlerde bi açıklama görmüştüm, 5739gleri geri çağırıyolardı. Hatta seri numarasını giriyordun, bakıyordu seninki sorunlu olanlardan ise şu şu adrese yolayın diyorlardı. Bi araştırın derim: Onun dışında ben memnunum, ihtiyaçlarımı, oyunları vs fazlası ile karşılıyor. Tek kötü tarafı, hava deliğini çok yanlış yere koymuş olmaları.
Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
arkadaslar bu sorundan herkes şikayetçi.aspire 5739g serisi hatalı.bu konuda bircok arkadas aynı sorundan 3kre garantiye verip daha sonra mahkemeye verip dava acıyor.davası sonuclananlar kazandı ve paralarını alacaklar.bu konuda facebookta grup kuruldu. http://www.facebook.com/group.php?gid=148585588507400
incelemek isteyenler baksın herturlu sorunuzada cevap alabilirsiniz.hakkınızı arayın paranız bosa gitmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

5741g aldım 4-5 ay oldu, wow, hon, cod, nfs, alayını oynuyorum, biraz ısınma problemi oluyodu, çektim altına bi soğutucu, şimdi dizimin üstüne bile koysam soğutucuyl beraber, mis gibi kullanıyorum.

i5 işlemci, gt-320m ekran kartı, çogzel götürüyor şimdilik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...