Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir litre benzinle 80KM+ yol gitmek

Halfmumi

Öne çıkan mesajlar

Ciddi tartışma topiğidir.Geyik yapacak yada "olmaz öyle euhe" yazacak arkadaşların bir şey yazmaması RİCA olunur.

Bir düşünün,elinizde BİR[rakamla:1] Litre benzin var.Ve bunu belirli sistemlerle[basit bir düzenek düşünün]
Şöyle diyoruz:

-Araba
-1 Litre benzin
-Gerekli sistem-düzenek-hedeler...

ve motora aktarıp,bununla tamı tamına 160KM yol gitmeyi başardınız...

Böyle bir buluşu dünya üzerine sürermiydiniz?

Bunun yapacağı kaos olmaz mıydı?

Hayatınız tehlikeye girmez miydi?

yada diğer yandan bakalım...

Bir başkan olsaydınız,bir mafyacı,bir motor üreticisi,bir yağ üreticisi...Bir ARABA üreticisi...

Tepkiniz ne olurdu?[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!

[Bu mesaj Marduk tarafından 32 Mayıs 2012 25:61 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

öyle bi bulus bulsam cıdden pıyasaya surmezdım cunku cok kısı pesıme duser.bu pesıme dusmekte yanı hayatım tehlıkeye gırecek sekılde olur.hatta bunu daha proje halınde bırıne sundugumda duyulur ve bıterım.o yuzde ı ıh pıyasaya surmezdım :)
ama araba uretıcı olsam bu arabayı yapar pıyasaya surerdım.cunku bu daha az benzın yakıyor hede sınden dolayı daha cok kısı bnm arabalarımdan alcak dogal olarak :)[signature][hline]|tø lìvê før tø dìê|
Sosyal ağlarda paylaş

direk CIA tarafindan suikaste kurban gidersin =)[signature][hline]Cesaret olmazsa diğer bütün erdemler çürüyen birer erdem müsveddeleri
olarak kalırlar. Aşk, cesaret gerektirir, çünkü kırılmaktan korkmayı bırakarak, gerçekten aşık olursunuz. Sevgi, cesaret gerektirir, çünkü sevgi tümüyle bir karşılıksız verme eylemidir. Dürüstlük, cesaret gerektirir, çünkü doğruluğuna inandığınız şeyler adına risk alırsınız. Bilgi, cesaret gerektirir, çünkü her bir öğrenme eylemi, bilgisizliğinizi kabul etme cesaretinden kaynaklanir.
Sosyal ağlarda paylaş

Halfmumi; bu gerekli hedeler çok pahalımı ? her tür motora oluyormu yoksa sadece bir tek arabanın motorunamı oluyor? patlama riski, güvenlik durumları nasıl ? geliştirilebilir birşeymi?

bu soruların hepsi olumlu yönde ise ilk olarak tübitak ile iletişime geçmek iyi bir fikir olabilirdi.

[Bu mesaj mukus tarafından 27 Temmuz 2004 10:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer açıklarsan yüzde 80 ölüsün. O yüzde 20lik kısımda büyük yerlerin sana acımasından veya zaten öyle bir teknolojinin bulunması şansıdır. Eğer açıkladın; birinci olarak gazeteciler tarafından izdihama uğrarsın. Hemen "Ünlü Türk petrol bilimcisi xxx dünya tarihinde bir ilki gerçekleştirdi" diye bir yazı geçer. Oysa sen petrol bilimcisi değil bir çaycısındır. İkinci olarak daha ismini bile bilmediğin araba markaları dahil tüm araba markaları tarafından izdihama uğrarsın. Ya o da bitti. En fazla para verene patenti tam satcan hatta imzalarken bir anda beyninde 7.26 lık bir kurşun bulursun.
Kısaca açıklamam tıkır tıkır benzinden tasarruf ederim.[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n]
Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki:

Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz?
*casts spell:Summon iyi çırpı*
Tamam cinsiyet konusunda gravityyi kandırdım...Çünkü kız karakterler çok tatlı ^^
Sosyal ağlarda paylaş

eh mesajım silinmiş ne güzel..
o zaman şöyle diyim
tepkim şöyle olurdu: "oha"

mumi bu konu ne onu söylersen sevinirim.
yeni bir şey mi buldun? kendin birşey mi keşfettin?

bilim teknikte felan yeni birşey mi yayınladılar onun hakkında konuşuyorsun?

ya da bizle dalga mı geçiyorsun?

yoksa fantazi mi yapıyorsun? nedir yani olay, anlamadım...[signature][hline]iyi kötü çirkin

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 27 Temmuz 2004 12:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sage, 27 Temmuz 2004 12:01 tarihinde demiş ki:
Eğer açıklarsan yüzde 80 ölüsün. O yüzde 20lik kısımda büyük yerlerin sana acımasından veya zaten öyle bir teknolojinin bulunması şansıdır. Eğer açıkladın; birinci olarak gazeteciler tarafından izdihama uğrarsın. Hemen "Ünlü Türk petrol bilimcisi xxx dünya tarihinde bir ilki gerçekleştirdi" diye bir yazı geçer. Oysa sen petrol bilimcisi değil bir çaycısındır. İkinci olarak daha ismini bile bilmediğin araba markaları dahil tüm araba markaları tarafından izdihama uğrarsın. Ya o da bitti. En fazla para verene patenti tam satcan hatta imzalarken bir anda beyninde 7.26 lık bir kurşun bulursun.
Kısaca açıklamam tıkır tıkır benzinden tasarruf ederim.

o 7.62 olmayacak mı:)

ya bir ara diyorlardır suyla çalışan arabayı bulanı tehdit etmiş büyük petrol şirketleri falan.iben olsam fake bi kimlikle piyasaya sürerdim.
Sosyal ağlarda paylaş

önce acayip dumurlardım:D
sonra patentini alırdım çaktırmadan (başkası görür tekrar yapar sonra ben yaptım diye çıkmasın dimi yani?)
sonra sağlam bir yere saklardım
sonra birkaç yıl beklerdim bakalım benimkine yaklaşabiliceklermi diye
1 litre benzin ile 100km gitmeye başlayınca başkalarının yaptığı araçlar rahatca piyasaya sürerdim kimse birşey diyemezdi

Yada gider kendime sahte kimlik çıkarıp ismimi vermeden piyasaya sürerdim hiç reklam yapmadan önce müşteriler görürdü mafya falan bulamadan fıyardım ortamdan sonra gastelerde çıkardı bu olay bana ulaşması için insanlara çok az yol verirdim (mail uin msn falan) oradan üstü kapalı satış yapardım hatta yakın bir yerde güvendiğim bir dostuma yollardım önce motoru sonra satışını o yapardı

Bu arada patentini ve planını satmak çok aptalca birşey cocacolanın formülünü adam bulduktan sonra kimse sevmemiş gitmiş günümüzün 1 milyonu civarında bi adama satmış.[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical
All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...

[Bu mesaj Chemical tarafından 27 Temmuz 2004 15:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

1 litre benzinle 25km giden arabalar var.
1 litre benzinle 50-60km giden motorlar var 20-30km için kimse kaos yaratmaz bence.
asıl kaos benzin kullanmayan araçlarda olabilir.
elektrikli vs bahsetmiyom havayla çalışan suyla çalışan arabalarda falan..[signature][hline]i love this game!
tractor pulling

ZBD.

[Bu mesaj Fistan tarafından 27 Temmuz 2004 16:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

esası her aracın içine kendini götürücek motorlar koymakla bu iş olmaz öyle bişey yapmalılarki mesela yola döşiceksin çok yüksek manyetik alan olucak araçlar yola girince yerden hafifce yükselicek bütün araçlar çok hızlı şekilde yolda ilerliyecek senin yapıcağın tek şey şerit değiştirip yoldan ayrılacağın kısımlara doğru gitmek[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical
All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...
Sosyal ağlarda paylaş

Araba üzerinden %1 hatta düşmem gerekiyosa %0.05 komisyon talep ederek bütün şirketlere satardım. Bakınca eöeh çok düşük gibi gelse de bi ayda köşeyi dönersiniz. Rakam küçük gözüktüğü için herkes bunu rahatlıkla kabul eder (gibime geliyo olayın teknik yonunu cok da bilmiyorum acıkcası).

Tabii bikac ay sonra adamlar kazıklandıklarını fark ediyolar ama o sırada is isten gecmis olur :)[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chemical, 27 Temmuz 2004 16:40 tarihinde demiş ki:
esası her aracın içine kendini götürücek motorlar koymakla bu iş olmaz öyle bişey yapmalılarki mesela yola döşiceksin çok yüksek manyetik alan olucak araçlar yola girince yerden hafifce yükselicek bütün araçlar çok hızlı şekilde yolda ilerliyecek senin yapıcağın tek şey şerit değiştirip yoldan ayrılacağın kısımlara doğru gitmek

Benim bildiğim bu teknoloji düşük hızlarda japonya'da trenlerde uygulanıyo. Ama çok elektrik harcar ya ödemesi zor olur.[signature][hline] Experience is the worst teacher; it always gives the test first and the instruction afterwards.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...