Sotto Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Öeh yuh hakikaten..Hani köşe yazarı olsa kabul(meriç tunca olur,ercan saatçi olur) ama gazete maçın analizinde direk bunu yazınca komik oluyor hakikaten koca bir yuh diyorum,ne biçim iştir... Sonra efendim niye herkes hakemleri konuşuyor lol... Edit:Ercan Saatçi bile hakem yazmamış ahah milat bu... Hakemin nesi kötüydü ayrıca... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Abi hakem bayaa kötüydü ama ben yanlı kötü olduğunu düşünmüyorum hani feneri yakıcak kadar...Sonuçta cristianı da atmadı bu adam.Maç için genel kötüydü..Feneri yakmadı bana göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Radiance said: fotomac yardırmış hakem'e Haber Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda hakem Fırat Aydınus'un kurbanı oldu! Kanarya'nın golünü iptal eden Aydınus, Alex'i at tı, Belediye'nin 'ofsayt kokan' golünü verdi ve Fenerbahçe'yi yaktı Sarı Kanarya, dün hakemler tarafından adeta yerle bir edildi. Hakem Fırat Aydınus, Fenerbahçe'nin Deniz Barış'la bulduğu golü 'ofsayt' gerekçesiyle iptal etti. 83'te benzer pozisyonda İstanbul Büyükşehir Belediye gol attı, Fırat Aydınus bunu geçerli saydı. Fırat Aydınus, 79'da Alex'e (birçok hakemimiz böyle bir pozisyon için sarı kart bile çıkarmıyor) direkt kırmızı kart gösterdi ve Fenerbahçe'nin sonunu hazırladı. http://www.fotomac.com.tr/Fenerbahce/2010/03/01/macin_sinemasi oha, ağzım açık kaldı. bu kadar taraflı yazdıklarını bilmiyordum. alex'in de cristian'ın da hareketi çok ağırdı. alex'in ki sakatlamalık, cristian'ın ki direk kemik kırmalıktı. nasıl bunlara kırmızı bile gösterilmez anlamıyorum... yazık böyle insanlarda gazeteciyim diye geçiniyor. biz bu yorumları yaparız, biz taraftarız takımımızı tutuyoruz, bazen bilerek, bazen gözümüz kör olduğundan bu tarz şeyler söyleyebiliyoruz. ama gazetede taraftsız olması gereken bir yazının bu şekilde olması çok üzücü. bir diğer konu da taraflı spikerler. tıpkı gazeteci gibi spikerin de tarafsız olması lazım. ama ne yazıkki tarafsız spikerler bulmak çok zor. bazıları denese de yorumlarından çok rahat anlaşılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 hakem skora etki etti diyebiliriz; 1. baroniyi atmadı, atamadı 2. güzanın düşürülmesi net kırmızı, baroniyi atmadığı için veremedi 3. alex topa vurdu, hakemin ayaklarından rakibe gidince çok sinirlendi, gitti ve rakibe arkadan tekme attı, çok net bir sarı karttı, fakat hakem oyunun içerisinde kaldığı ve oyuna etki ettiği için kart gösteremedi 4. alexin kırmızısı % 1000000 doğru 5. fenerin attığı gol ofsayt 6. İBB nin 2. golü çok temiz sambacı santos denizin çok şık bir golünü sırf artistlik olsun diye engelledi... fenerin bugünleri göreceğini biz çok önceleri söyledik, takım bu, oyuncular bu, başındaki teknik adam bu, isyana gerek yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Şimdi şöyle bişey olur mu Güiza'nın pozisyonunda acaba? Güiza'ya faul yapan adam mesela kayarak faulü yapmadığı için , yani Güiza'ya orda yetişebiliceği için filan sarı verilmiş olabilir mi? Yoksa olay öyle değerlendirilmiyor mu? yani faulü yapan adam haricinde mi yetişebilicek biri filan mı gerekiyor pozisyona? yada bunun belli bir mesafesi filan var mı gerçekten? yani uzakta olduğu için , ne biliyim mesela top sürerken topun üstüne basar düşer filan , bu tip detaylar olabilir mi? yoksa çok mu saçmalıyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 ahanda buldum...7 "tff oyun kuralları 2009" said: Bir Gole Veya Gol Atma Şansına Engel Olmak: Rakibin bariz gol şansını engellemek ile ilgili oyundan ihraç etmeyi gerektiren iki ihlal vardır. İhlalin ceza alanı içinde meydana gelmesi gerekli değildir. Bariz gol şansı sırasında eğer hakem avantaj uygularsa ve gol direkt olarak atılırsa, rakibin el ile oynamasına veya faul yapmasına rağmen, oyuncu oyundan ihraç edilemez fakat halen bir ihtar verilebilir. Bir golü veya bariz bir gol şansını engellemekten dolayı bir oyuncuyu oyundan ihraç etmek için karar verirken; hakemler aşağıdaki durumları göz önüne almalıdırlar: • İşlenen ihlal ile kale arasındaki mesafe • Topun kontrolünü muhafaza etmek veya kazanmak ihtimali • Oyunun yönü • Savunma oyuncularının konumu ve sayısı • Bir rakibin bariz gol şansını engelleyen ihlal, bir direkt serbest vuruş veya bir endirekt serbest vuruş gerektiren bir ihlal olabilir. 121. sayfa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 evette o kadar uzak değildi bence ceza sahasının biraz ilerisiydi ben genede orda kırmızı beklerim yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 subzero, ortasahada falan olsa tamam da, olay direk kaleye yakın. fenerbahçe hakem düzgün davransa 1 puan alırdı belki, ama olsun, bu fenerbahçe için bahane değil. sen bu kadar kötü oynamican önce büyük takımsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Robert_Poche Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 7 mac kazanamadınız her mac sorunu baskalarına atıyorsunuz, cıakrın at gözlüklerinü kötüsünüz hep bunu demek istemistim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
requem Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 hakemin kırmızı değil de sarı kart vermesinin nedeni pozisyonda guiza'nın olması. guiza olduğu için bariz gol şansı yok ve sarı kart doğru orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 ibb'nin 2. golü temiz değeeeel pas atılırken pasın atıldığı oyuncu topun ilersinde. Top ona gelmemiş olabilir ama akrif sonuçta. O adam orda olmasa Volkan topa çıkmaz. Bende değil diyordum ama sonradan dank etti adam topun ilersinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenant Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 ZAAAA LİLİLİLİLİLİLİLİLİ faciyasindan sonra İBB show Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 guiza'ya yapılan hareket bariz kırmızı kart yahu. ben evirdim, çevirdim, sağdan baktım, soldan baktım her türlü kırmızı. bugüne kadar çok yanlış izledim ya da futbolu. benzer durumlarda aslında başka bir sebepten kırmızı veriliyormuş demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 suBzer0 said: Şimdi şöyle bişey olur mu Güiza'nın pozisyonunda acaba? Güiza'ya faul yapan adam mesela kayarak faulü yapmadığı için , yani Güiza'ya orda yetişebiliceği için filan sarı verilmiş olabilir mi? Yoksa olay öyle değerlendirilmiyor mu? yani faulü yapan adam haricinde mi yetişebilicek biri filan mı gerekiyor pozisyona? yada bunun belli bir mesafesi filan var mı gerçekten? yani uzakta olduğu için , ne biliyim mesela top sürerken topun üstüne basar düşer filan , bu tip detaylar olabilir mi? yoksa çok mu saçmalıyorum? "Koşup yetişebilir" olsa koşup yetişir zaten o defans, indirmez. Kayması falan da şart değil, nasıl düşürürse düşürsün, kaleciyle karşı karşıya kalacak adamı tutup indiriyorsun bir şekilde. Başka defans olması gerekiyor yolunu kesebilecek konum ve harekette. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 hakem sanırım güiza topa yetişemicek kadar uzak diye bi acıklama yapms.. topun hızı dusunldgunda kaleciye gider guiza alamaz fln filan diye yorumlams...Hakem takdiri sonucta.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 ben de onu düşündüm geçen sayfalarda, mesafe nedeniyle %100 gol şansı diye düşünmemiş olabilir. Ceza sahası içinde olsa garanti denilebilir de, mesafe olduğu için kaleciye de pozisyon alma süresi tanıyor gibi durum. PES'de de o mesafelerden falan sarı veriyor lan arkadan ayağına kaymadığın sürece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Ceza sahasının yayından kaleciyle karşı karşıya kalmak ne zamandır bariz gol şansı değil arkadaşlar? Faul orta sahada yandan yapılmış gibi ipe sapa gelmez yorumlar yapıyorsunuz pozisyona bok atmak uğruna. Altıpasta falan mı olması lazım sizce bariz gol şansı olması için? Arkadan ayağına yeterince sert kayarsan sahanın herhangi bir yerinde kırmızı kart görebilirsin zaten, bariz gol şansı ise daha üstün bir durumdur, sarı kart bile zor verilecek şeye direk kırmızı çıkabilir. Atıyorum kontrolsüz omuz omuza mücadele ile bile indirsen, son adamı bariz gol şansında engellemek kırmızı kart sebebi haline gelir. "PES'te sarı veriyolar" ne ya lol. Top kalecinin mutlaka önce alacağı kadar yüksek ve hızlı değildi orada (bana göre), hakem öyle olduğuna hükmetmiş. Olan oldu, istediğiniz şekilde de oldu zaten, kasmayın artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Olan oldu da siz hala akıllanmamışsınız belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Zeka dolu yorumların için teşekkürler, akıllanamadık yav sorma :p Konu hakkında yorum yapamayacağı halde sırf çıkıntılık olsun diye cevap verenlere bayılıyorum. Hoşgeldin Çeliktepe gençliği. ps: Neye kasıyorum lan ben, aman. Şu pozisyona kırmızı kart değil diyen adam, Luciano'nun zamanında oynadığı voleybola da kırmızı kart dememiştir heralde. Ben mi düzelteceğim? :p Kolay gele size. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Çeliktepe'den falan anlamam ben, kusura bakma. Ama şurada 1 pozisyon için ağlıyorsun. Bakıyorum Fenerbahçe takımı 7 maçtır kazanamıyor. Gerçekten federasyon ve hakemlerin kuyunuzu kazdığına mı inanıyorsun? İnşallah öyle zannediyorsundur. Öyle zannetmeye de devam edersin. Sene sonu ilk 3'ün dışında kalınca, TK'yı da yine alamayınca Güiza bakışıyla dolaşırsınız buralarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 İşte lapin gibi son mesaja atlayıp saçma sapan cevaplar yazınca böyle oluyor, 5-10 sayfa önce "sadece hakem yüzünden kaybetmedik, kaybettiysek bile önceki 6 maçı da mı Aydınus yönetti sanki" dediğimi falan kaçırıyorsun. Olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 İyi de, madem öyle bu pozisyonu bu kadar tartışmanın manası ne? Neye itiraz ettiğini çözemedim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Okumadığın için ya da işine gelmediği için çözemiyorsundur o zaman. Hakemin sunduğu, ben aynı fikirde olmasam da nispeten geçerli bir argüman varken bir tanesi kalkıp ceza sahası yayında bomboş koşan forvet için "ama kaleye çok uzak abi, PESTE DE VERMİYOR ZATEN" diyor. Öteki "ya kırılırdı bacağı ama işte adamın tamamen şansa ayağı havadaymış Alex de heralde acımış fazla basmamış" falan diyor böyle, sırf "kazara basmış lan adam işte hava topunda" dememek adına. Bir tanesi "ortada hiç top yokken baldıra tabanla kasten bastı üff" diyor falan. Koskoca FB, zaten dandik olmasının üstüne yarısı eksik olan bir takıma, hakemin 2 hatalı kararıyla yeniliyorsa bu tamamen hakemin hatası değildir, kaldı ki 7 maçtır galibiyet yok takımda yani, sırf bu olsa neyse. Azıcık dürüst olun, merak etmeyin siz dürüst oldunuz diye hakemin kararı değişmiyor zaten. Benim derdim bundan ibaret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Sen şimdi Alex'in kırmızısının kırmızı olmadığını mı iddia ettin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chagy Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Valla ben katılmıyorum size, tamam 7 maç yenilen takım hakeme bahane bulmamalı ama, artık 1 puanın bile önemli olduğu haftalara gelirken, böyle hatalar bence olmamalı, daha bir hafta önce derbide penaltı ve kırmızıları veremeyen hakem, bir hafta sonra aslında gene başka bir istanbul derbisinde, 2 kırmızı kart es geçiyor, gol-ofsayt muhabbeti hadi yoruma kalsın. ben katılmıyorum yok 7 maçıda mı hakem yüzünden kaybettik, A.Madrid'e penaltı verilmediği için elendik? hakem bile hata yaptığını kabul etmiş bahane uydurmuş kulaklık çalışmadı falan diye. Bazen en kritik doğru veya yanlış kararlar çok şey değiştirir, bakınız : GS 3 - 2 Milan , ya hakem rakip milan diye o son dakikadaki penaltıyı çalmasaydı korksaydı? Bence maçın hakkı beraberlikti. ama Futbol bu işte oluyor böyle şeyler, şimdi haftaya Fener maçında ki hakem biraz baskı hissetcek aman hata yapmiyim diyecek, belki de hata yapacak. işte bir hakemin itneliği yüzünden neler neler olabiliyor. Kelebek etkisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar