Kaede Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 şehrinde population artmasını gösteren bir bar var ya isminin yanında yeni pop gelince o bar 40% dan başlıyor. baya op yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 haa e iyiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Ben geldim eğitimden, lethe kaede komutan müsaitseniz bitirelim oyunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 topla adamları ben gelirim sabahki eğitimden sonra akşamki eğitim ağır gelmesin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Sabah eğitim aldım, akşam vereceğim için np ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gizli Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 ya ben bu oyunda başlarda çok güzel fark atıyorum adamlara ama 1500 AC civarında bir bakıyorum eskiden aramızda 200 puan fark olan dandik uygarlık beni geçmiş.şehir sayısını fazla arttıramadığımdan oluyor.1700 AC civarı 6 şehrim vardı mesela adama bakıyorum 20 tane şehre hükmediyor.bende 20 şehir olsa happiness -100 e düşer bir taktiği var mı bunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 tayyip stayla denounce ediyorum bi milleti devamlı. halkım mutlu oluyodur herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Lethe yine kaçtı yine kaçtı =/ Var mı başka bi oyunla devam etmek isteyen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 ne kaçması lan çaktım geçtim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Yemek yedim, oyun atmak istyen olursa haber versin. Yalnız 12 gibi çıkarım heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 oyuna gelen var mı beyler 2 kişiyiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Playbook Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2012 sakalım ve göbeğim adına bu nasıl oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 daha once hic civ oynamadim turn based'den hoslanmadigim icin ama baya iyiymis bu ya prince zorluk seviyesinde oynadim bi iki el ilk basta ingiltere'yi sectim sadece 3 sehir kurdum, hic invasion, city state friendship falan kasmadim, ekonomi abandim ama 2050'de kimse kazanamadi (yine ben kazandim ama puan farkiyla) sonra rusya'yi sectim agresif takildim butun kitayi ele gecirdim, diger kita roma hakimiyetine girdi ama bu sefer uzaya mekik cikardim ve kazandim agresif olmadan nasil kazanabilirim? yani expansionsiz, digerlerine dalmadan falan bi de prince cok kolay geldi bana cunku daha once hic civ oynamadim ama hep kazandim yani bi ara 4 kisi savas acti bana ma puskurttum hep diger zorluk seviyeleri nasil? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 soyle bizans misali kocaman surlarla cevrili tek sehir icinden entrikayla, ekonomiyle kazanmak istiyorum hic savasmadan mumkun mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 tomkat said: ama bu sefer uzaya mekik cikardim ve kazandim agresif olmadan nasil kazanabilirim? yani expansionsiz, digerlerine dalmadan falan e yazmışsın işte, science victory ile kazanmışsın mesela orda bi de cultural victory var bi de diplomatic victory var, anladığım kadarıyla en az 10 kişi yapılan oylamada "çok baba heriftir" diyerek sana oy verirse kazanıyorsun yine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Ekonomiyle değil de, kültürle kazanabilirsin herhalde tek şehir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Saeros said: tomkat said: ama bu sefer uzaya mekik cikardim ve kazandim agresif olmadan nasil kazanabilirim? yani expansionsiz, digerlerine dalmadan falan e yazmışsın işte, science victory ile kazanmışsın mesela orda bi de cultural victory var bi de diplomatic victory var, anladığım kadarıyla en az 10 kişi yapılan oylamada "çok baba heriftir" diyerek sana oy verirse kazanıyorsun yine ya tamam da o megigi cikartmak icin o kadar production savasla ele gecirdigim yerler sayesinde geldi amerika, isvec ve fransa'yi haritadan sildim onu yapmak icin ben savasmadan kazanmak istiyorum bi de kultur puanlari cok az geliyo bana ya oyun bitti daha 3 policy tree'i anca adoptladim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 o savaş için gereken askerleri hedehödeyi yapıcağın zamanda science victory için gereken adımları izleseydin daha çabuk kazanırdın belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 yok olmazdi o dedigin beni tundra icinde verimsiz topraklarda baslatti oyun, expansion sartti ilk 30 turn aclik sinirinda gezdi moskova bi de ne kadar happiness gerekiyo verimli calismasi icin ordunun ve halkin? benim hep 10-20 civardindaydi butun kitayi ele gecirdigim icin yani ekside olmasin da 1 bile olsa iyi mi yoksa extra happiness mi kascam 60-70 gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 paso kolezyum dikiyorum, tiyatro yapiyorum, happiness policy kasiyorum hala mutsuz bu hiyarlar ya anlamadim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darklight1903 Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 ele gecirdigin sehirler cok onemli yerlerde degilse, farkli luxury resource'lar yoksa sinirlarinda direkt yik sehri. ama durum tam tersiyse, puppet yap. sadece baskentleri kendi kontrolune al. dusen mutsuzlugu bayagi toparlarsin boyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 -10 happiness a kadar production hızına etki yok 0 hapiness a kadar da growth rate e etkisi yok + happiness sadece golden age e girmeyi saglıyo bi de eger policy aldıysan culture a etki ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Darklight1903 said: ele gecirdigin sehirler cok onemli yerlerde degilse, farkli luxury resource'lar yoksa sinirlarinda direkt yik sehri. ama durum tam tersiyse, puppet yap. sadece baskentleri kendi kontrolune al. dusen mutsuzlugu bayagi toparlarsin boyle. ha ben hepsini annexledim sonra parayla courthouse diktim 10 sehir falan annexledim gecen el Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tomkat Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 screwy said: -10 happiness a kadar production hızına etki yok 0 hapiness a kadar da growth rate e etkisi yok + happiness sadece golden age e girmeyi saglıyo bi de eger policy aldıysan culture a etki ediyo. tahmin etmistim de benim anlamadigim olay bende 15 happiness varken ordan bi popup cikti HALK COK MUTSUZ dedi ikide bir ben de sandim 90-100 happiness gerekiyo diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 20, 2012 şimdi bi de seyi konusmak lazım yani her civ i actıgında ben soyle kazanacagım diyerek kazanamıyorsun. start noktan ırkın etrafındaki ırklara gore oyun sistematiginin degismesi gerekiyo. mesela yanında roma, greece ya da montezuma varken hic asker basmadan oturursan turn 40-50 aralıgında dow u yiyosun. eger jungle a yakın degilsen full + full science giderken yavaslıyosun. universitylerden gerekli bonusları almamıs oluyosun. research agreement yapıcak dostlara ihtiyacın var. pc birbiri ile yapıyo. vs vs. yani ben bu civ i aldım ve science victory alabilmek icin milletle savastım cok sıg bi sebepleme basladıgın sehri goster digerlerini goster ne bileyim bi suru degisken var oyunda onları anlat ona gore abi sunu yap falan diyelim. Ben de culture victory alamıyodum hep science victory daha hızlı geliyo diyodum hatta culture icin savasmıycam dedim. mısır aldım wonder spam yapıyım ve stonehedge ile din i kullarak culture zorliyim dedim. bi komsum roma bi komsum montezuma cıktı. neyse dedim trade yaptım falan kankayız dedim rahatım savas cıkmaz bi sure bi baktım 8 9 kisiyle roma geliyo turn 45-50 falan. tum planı kenara attım sehri savundum saldırdım romayı yıktım baskent dısındakileri puppetladım(puppetlayınca culture a etkisi yok galiba emin olamadım) ordan devam ettim culture a. ve 1945 civarında culture victory mi aldım. hea ama culture victory i almamı ne sagladı. dinimi takip eden 5 pop basına + culture veren sey vardı ve 43 sehir benim dinimi takip ediyodu. tum maritime city stateleri parayla satın almıstım(hatta bu yuzden greece savas actı direk) happiness bonusları culture veriyodu falan filan. yani science kazancam ya da culture kazancam diyince oyunun geri kalan kısımlarını salamıyosun. mesela ilk pisa ve louvre u yapmak cok onemli. her great artist i almak cok onemli improvement ı dandik yerlere landmark basmak cok onemli. onun bonusu almak cok onemli. vs vs diye gder yani bu. oyunda civler sadece puanda onde oldugun icin bile seni sevmeyebiliyor. savas acabiliyor. kazanıcagını farkedip o yuzden savas acabiliyor. utopia projectin bitmesine 5 turn kala 2 3 civ savas acmıstı bana mesela. yıllarca kankalıgımızı korumamıza ragmen. neyse cok uzun oldu yine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar