Pluton Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Oyun paralı mı? Oyun şuan "open beta (açık test)" aşamasında olduğu için ücretsiz olarak oynanabiliniyor. Ancak test süreci bittiğinde tabi ki paralı olacak. Oyuna nasıl başlarım? Hemen https://account.mortalonline.com/account/new.php bu adresten kayıt oluyorsunuz ve http://forum.paticik.com/read.php?88,4672064 şu başlıkta anlatılanlara göre kurulumu yaptıktan sonra oyuna başlayabilirsiniz. Karakterimi nasıl yaratmalıyım, hangi ırkı seçmeliyim? Bunun için ayrıntılı bir döküman hazırlıyorum. NPC'ler ile Trade olayını anlamadım? Bu çok önemli, siz NPC'ye satış yapıyorken NPC'nin çantasından sattıgınız eşyaya göre parayı alıp sol bölmeye koymalısınız. Yoksa parasız satmış olursunuz =) Oyunda kaç adet şehir var? Bakti, Fabernum, Gaul'kor(pk), Kranesh(pk), Meduli, Moh-Ki, Morin Khur, Toxai, Vadda olarak toplamda 8 adet mavi şehri ve 2 adet pk şehri bulunmaktadır. İleriki zamanlarda şehirlerin her birisi için tutorial yazılacaktır. Oyunda harita yok? Evet malesef o şekilde, zaten oyunun en güzel taraflarından biriside bu özellikleri. Oyunda herhangi bir harita yok nereye gideceğiniz size kalmış =) Kısacası öğrenmelisiniz.. Spolier'de oyunun offical haritasını bulabilirsiniz. http://www.mortalwiki.org/w/images/c/c5/Myrland.jpg Oyuncu isimleri ve npc isimleri görünmüyor? Evet buda oyunun genel özelliklerinden, arkadaşlarınızı tanımalısınız ne giydiklerine dikkat etmelisiniz. Yoksa mazallah savaşta sizin yüzünüzden ölebilirler =) Bir kişiye veya npc'ye nasıl target alırım? Tab tuşunu kullanarak target alabilirsiniz. "R" tuşu ile de birçok işlemi hallediyorsunuz. Örneğin at tamelediniz at'a binmek için "R" tuşunu kullanıyorsunuz. Yada öldünüz Priest'a "Tab" ile target alıp "R" tuşu ile resleniyorsunuz. Suda yüzmeye çalıştım ama öldüm neden? Çünkü yüzmenin bile skilli var, eğer skilliniz yetersiz ise suda boğulursunuz At tameledim ama üstüne binip sürmeey çalıştıgımda üstünden düşüyorum? At tamelemeyi biliyorsunuz ama sürmeyi bilmiyorsunuz. Evet "Riding" skilliniz olmazsa at süremezsiniz. Karakter açarken yaş soruyor nedir bu yaş? Yaşınıza göre başlangıç statlarınız değişir. Bunun tam olarak grafği spolierde verilmiştir. http://www.mortalwiki.org/w/images/3/37/Age_chart.png Hayvanı tameledim. Şimdi nasıl emir vericem Komutlarda kullanılan ME yani "ben" deyimi yerine herhangi bir target(hedef) belirtebilirsiniz. Örn: follow Takashi dediğinizde takashi isimli kişiyi takip eder. follow me - sizi takip eder protect me - sizi korur stay - oldugu yerde kalır attack me - size saldırır transfer target - petinizin sahipliğini başka birine aktarırsınız abandon - sahiplikten çıkar yani artık sahibi olmazsınız loyalty - hayvanın size sadakatini gösterir. belli bir seviyenin altına düştüğü zaman hayvan sizin himayenizden çıkıyor. feed - hayvanı besler, şuan için yanınızda yiyecek olmasına gerek yok. defensive - eğer hayvana biri saldırırsa kendini korur passive - hiç bi hareket yapmadan bekler saldırsalar bile =) rename "Yenisim" - Hayvana yeni isim verir. Hayvanı tameledim ama yukardaki komutları yazdıgımda hiçbişey olmuyor? Evet çünkü "Animal Control" skillinizin olması gerekli yoksa hayvana söz geçiremezsiniz. Bilmediğim skilleri nasıl öğrenebilirim? Kitap okuyarak 30'a kadar geliştirebilirsiniz. Hangi skillerin kitaplarının olduğunun bir listesi var mı? http://www.mortalwiki.org/wiki/List_of_skill_books adresinde tüm kitapların bir listesi var Herhangi bir skill kısıtlaması var mı? Skilleri primary ve secondary olarak ikiye ayrılıyor. Primary skiller için limit 1000 'dir. Skillerin yanında "+","-","kilit" gibi işaretler var ne işe yarar ? Bu soruyu merak ediyorsanız hiç UO oynamamışsınız =) Eğer işaret "+" ise skilli geliştirirsiniz. "-" ise ve skill limitiniz dolmuş ise geliştirmekte olduğunuz skill artarken "-" belirttiğiniz skill azalır. "kilit" işareti olan skill ise ne artar ne azalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Pluton said: NPC'ler ile Trade olayını anlamadım? Bu çok önemli, siz NPC'ye satış yapıyorken NPC'nin çantasından sattıgınız eşyaya göre parayı alıp sol bölmeye koymalısınız. Yoksa parasız satmış olursunuz =) oha hayatımda bu kadar saçma bişi duymamıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Pluton said: NPC'ler ile Trade olayını anlamadım? Bu çok önemli, siz NPC'ye satış yapıyorken NPC'nin çantasından sattıgınız eşyaya göre parayı alıp sol bölmeye koymalısınız. Yoksa parasız satmış olursunuz =) şu önemli bi nokta.ilk item satıcaklar için olası bi durum.başıma geldi.neyse ki tek parça değersiz bişey vermiştim. soru : ben normal fiyatından ucuza sattığımda diğer alan adam da ucuza mı alıcak?merak etmekyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 @mokoko malesef öyle saçma bi durum var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Housing var mı ? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 evet.ayrıca sadece housela kalmıyo workbenchtir, ahırdır ekleyebiliyosun.daha da eklenen şeyler var eve Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Bence en önemlisi shop ekleyebiliyorsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 olm işteyim valla heyecanlandım poff keşke bilseydim sabah downloadı başlatırdım en azından asdasads Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 ya ordaki olay şu parayı istediğin gibi alabiliosun atiorum sen itemları koydun oraya satacak altta sana dio ki 44S sen atiorum 4 gold + 4silver veya 3 gold 14 silver falana alabiliosun han isitediğin şekilde aliosun o parayı. para birimleri falan olsa belki bu ilerde değişik şeylere neden olabilri aslında ama böle döviz modu 1 bilmemen altı 1.5 atiorum fabernum altınına denk gelio gibisişnden de yok öle bişey şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Giovanni said: Housing var mı ? :) Var onunla ilgili bi makalede yazıcam yakında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Bu sound driver ın ses olayını nasıl 24 bit e değiştirebilirim, nereden ? bilgisayarda aygıt yöneticisine girip ses driverımın olduğu yerde açıyorum ama orada bulamadım. Denetim masasında baktım, oradan da bulamadım. Realtek ac97 kullanıyorum 24 bit yapmadıkça sorun yaşıyorum T_T Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 valla onu bulamadım baktım da =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Forumlarında yazıyor bende dünden beri aradım bulamadım, googledan aradım, sildim baştan yükledim, en son güncellemeyi yaptım, hala bulamadım :) . Bakalım yeni peçi yapınca belki sorun düzelir ve girebilirim diye umuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 off housing heyecanlandırdı beni de ama korkuyorum tekrar mmo'ya baslayıp kendimi kaybederim diye. bi de acabe benim notebook calıstırır mı o da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 denetim masasından sese gir kayıttan yürütte hoparlörler olması gerek.ona çift tıkla özelliklerde aradığın şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 toggie said: off housing heyecanlandırdı beni de ama korkuyorum tekrar mmo'ya baslayıp kendimi kaybederim diye. bi de acabe benim notebook calıstırır mı o da var. Ev olayı çok detaylı ve harika bir olay makaleyi yazınca kesin başlarsın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 ya zaten baslarsam casual olacagım garanti de, az vakit ayırarak housing'den keyif alabilir miyim onu merak ettim. neyse bekliyorum yazmanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Ya farketmez zaten ev kurması problem değil okadar adamız veririz sana bir ev =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 dediğini bulamadım yani. denetim masasından ses özelliklerine girip her yerine tıkladım 24 bit olayı yok . Ne zor bir şeymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 http://i104.photobucket.com/albums/m191/emerancia/Untitled-1.jpg resimde koyam belki yarar işe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Oyunda kaç adet şehir var? Bakti, Fabernum, Gaul'kor(pk), Kranesh(pk), Meduli, Moh-Ki, Morin Khur, Toxai, Vadda olarak toplamda 8 adet mavi şehri ve 2 adet pk şehri bulunmaktadır. İleriki zamanlarda şehirlerin her birisi için tutorial yazılacaktır. Oyunda harita yok? Evet malesef o şekilde, zaten oyunun en güzel taraflarından biriside bu özellikleri. Oyunda herhangi bir harita yok nereye gideceğiniz size kalmış =) Kısacası öğrenmelisiniz.. Spolier'de oyunun offical haritasını bulabilirsiniz. http://www.mortalwiki.org/w/images/c/c5/Myrland.jpg Oyuncu isimleri ve npc isimleri görünmüyor? Evet buda oyunun genel özelliklerinden, arkadaşlarınızı tanımalısınız ne giydiklerine dikkat etmelisiniz. Yoksa mazallah savaşta sizin yüzünüzden ölebilirler =) Bir kişiye veya npc'ye nasıl target alırım? Tab tuşunu kullanarak target alabilirsiniz. "R" tuşu ile de birçok işlemi hallediyorsunuz. Örneğin at tamelediniz at'a binmek için "R" tuşunu kullanıyorsunuz. Yada öldünüz Priest'a "Tab" ile target alıp "R" tuşu ile resleniyorsunuz. Suda yüzmeye çalıştım ama öldüm neden? Çünkü yüzmenin bile skilli var, eğer skilliniz yetersiz ise suda boğulursunuz At tameledim ama üstüne binip sürmeey çalıştıgımda üstünden düşüyorum? At tamelemeyi biliyorsunuz ama sürmeyi bilmiyorsunuz. Evet "Riding" skilliniz olmazsa at süremezsiniz. Karakter açarken yaş soruyor nedir bu yaş? Yaşınıza göre başlangıç statlarınız değişir. Bunun tam olarak grafği spolierde verilmiştir. http://www.mortalwiki.org/w/images/3/37/Age_chart.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 bende xp var orada bulamadım :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Pluton said: At tameledim ama üstüne binip sürmeey çalıştıgımda üstünden düşüyorum? At tamelemeyi biliyorsunuz ama sürmeyi bilmiyorsunuz. Evet "Riding" skilliniz olmazsa at süremezsiniz. Bilmediğimiz skilleri nerden nasıl öğreniyoruz peki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 kitap okuyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 .. hop yanlış anlamışım zipzip cvp vermiş bile =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar