Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MMORPG'lerin Kısır Döngüsü


Qui

Öne çıkan mesajlar

Yeni çıkan oyunlara, var olanlara şöyle bir baktım da.. Artık aynı şeylerin etrafında dönüp dönüp duruyoruz. Oyundan oyuna değişen tek şey skill sistemi, yaratık isimleri, silah isimleri, belki bir kaç şey daha.. En nihayetinde dönüp dolaşıp 324328948 kere tıklama olgusuna dönüyorsunuz.

Bu tür oyunların hedeflemesi gereken asıl şey, yani sosyalleşme unutulmuş gidilmiş neredeyse tüm oyunlarda. Forumlara baktım, muhabbetler genelde hep: "şu skill nası alınır, şu yaratık nası ölür, kaç günde falan olurum, bu aletin hit'i kaç?" Belki sadece Eve-online, bariz bir farkla, şirketler arası rekabeti, skill/stat dalgalarının üzerine çıkarabilmiş. Daoc'ta da biraz RvR muhabbetleri dönüyor.. Anca bu kadar.

Yani diyorumki, ne olacak bu mmorpg'lerin hali? :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Lineage 2 | K.O.C.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de dertliyim mmorpg'lerden.

sıkıcı çok sıkıcı..
lineage 2 hele sadece skill kas kas nereye kadar?
dialog yok düzgün quest yok hiç bişi yok..

oyunlar pvp, pvm ve guild war olayından ibaret..

blackrose'la konuşmuştum, hatta bir ara forumda yazmıştım (hangi topicler hatırlamıyorum, hatta biri, ilk 5 DVD'lik oyunu çıkardın felan demişti)

valla onun yerine açıp NWN expansionları, BG2 ve Morrowind'i bir kez daha oynarım daha iyi..[signature][hline]Half-Dwarf Werewolf
Silver Fang Ahroun
Worshipper of Gaia
Kensai/Ranger/Barbarian
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla zamaninda Mytharria da RP nin tadini almistim simdi Talamh Lore a donustu Mytharria nin ana makina gocunce ama oyuncu yok denecek kadar az

son gunlerimde Mytharria da artik RP yi o kadar ilerletmistik ki, en son cuceler olarak kendi sehrimize tasinmis, tanrimizla tapinakta konusmus, daha sonra da bas cuce ile yanniz RP yapip benim Olor rahibi olmamda ilk adimi atmistik

MMORPG lerin kisir dongusu Power Play kavrami oldugu surece donecek. ve yeni cikan MMORPG lerden zevk alabilecek tek insanlar o serverlara ilk gelenler olacak, boolece kendilerini kiyasladiklarinda iyi hissedebilicekler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DnD online biyere kadar deiştiricek galiba bunu ama dikkatinizi çekerim o topic in altında bile "biz role play yapmayız arkadaş" modunda postlar vardı. Kısır döngüyü kırmanın yolu bana karakteri "oynamak" tan geçiyor gibi geliyor, aksi halde herkez gidip gelip mevcut skillerini max lamaya çalışıcak herzaman elindekinden daha pahalı bi silah olucak onu almak için ırgat gibi farm yapıcaksın level atlamaya çalışıcaksın. Heleki lineage deki gibi lvl cap gidip 70 e 90 a vurursa vay haline.

DnD online gruplaşmayı zorlayacakmış hadi bakalım. ben warhammer online ı merak ediyorum asıl.[signature][hline][b]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.[b]

[b]Umrae[b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Volfied, 25 Mayıs 2004 00:10 tarihinde demiş ki:
valla zamaninda Mytharria da RP nin tadini almistim simdi Talamh Lore a donustu Mytharria nin ana makina gocunce ama oyuncu yok denecek kadar az

son gunlerimde Mytharria da artik RP yi o kadar ilerletmistik ki, en son cuceler olarak kendi sehrimize tasinmis, tanrimizla tapinakta konusmus, daha sonra da bas cuce ile yanniz RP yapip benim Olor rahibi olmamda ilk adimi atmistik

MMORPG lerin kisir dongusu Power Play kavrami oldugu surece donecek. ve yeni cikan MMORPG lerden zevk alabilecek tek insanlar o serverlara ilk gelenler olacak, boolece kendilerini kiyasladiklarinda iyi hissedebilicekler.


Katılıyorum ağa, mytharria da bende oynadim server göçmeden once drowların zaten kendilerine ait şehri vardı orda şehirden çıkmamız yasaktı. şehrin başındaki hatun azarlıyodu çıkanları hatırlarım. O lazım bize abi koyun gibi güdülmezsek herkez ipini koparıyor. Hatırlarımısn millet vaktini tavern de gecirirdi ne gunlerdi.[signature][hline][b]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.[b]

[b]Umrae[b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ozamanda quake ten farkı kalmazki, "girdik dolaştık öldürdük çıktık oyundan" gibi bişey olur heralde.[signature][hline][b]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.[b]

[b]Umrae[b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mmorpg diyince ne anladigimizda onemli..ben oyuna gir skill leri i seviyeye getir ii silah armor al chat yap bi kac adam oldur ol tabi bunlari yaparken egleniyorum guluyorum..benim icin bunlar onemli..tabiki birilerini oldurmek icin beli bi seviyeye gelmeniz gerekiyo ve bunun icin emek harcamaniz gerekiyo..iste bu emek olayindan para kazaniyo adamlar emek harcanmiyan bir oyunun omru az olur..

amac bu skillleri ii seviyeye getir ii armor silah al olayini daha eglenceli kilmaktir bunun icnde oyunu gelistirmek lazim iste quest mis vs..

sole bi soz var ya daha ne istiyonuz?? diye..yani tamamen sizi dis yasamdan koparan yok ben rp yapicam baskasi gibi olucam olmadigim birisi gibi davranicam bugun elf oliim yarin cuce olurum var mi bole bisi??sonucta her mmorpg nin amaci pvp ve arkadaslarinla birlikte vakit gecirmektir.. bunu anlayinca sorununuz cozulecek sanirim..

benim bi mmorpg e ii diyebilmem icin oyunda skill mis silah mis grafik mis ve en onemlisi pvp nin en ust seviyede olmasi gerekiyor..

ben anliyamiorum yani oyunlarda rp yapmak isteyen cogunlukta..niye olmadiginiz biri olasiniz ki mesela kendimden ornek veriyim ben hirs yaparim kufur ederim konusurum hep chatteymis gibi..ama iste ben buyum gidip ben rp i birak duzgun konusmaya calissam beceremem eminiki cogunuzda olesinizdir kendiniz olun oyunda fazla bisi beklemeyin cunku bu oyunlar size arzuladiginiz dunyayi vermiyecek..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim kastımızda o işte bazılarımız pvp den okadarda zevk almıyor olabiliriz mesela. Durmadan skill kasıp para toplayıp pvp yapmak belki bizi okadarda sarmıyor illa roleplay yapmakta değil bazılarımz imkan verilse belki crafter olacak, gene skill kasmak var diyeceksin ama sonunda ucsuz bucaksız pvp yok mesela. Crafting denince lineage deki algılanmasın çok manasız apayrı bi olay o çünkü.

mmorpg nin olayı mutlaka pvp olacak diye bi kaide yok ama öyle algılanıyor. Ben şahsen isterim karakterim iyi olsun güzel olsun ama ikidebir pvp kaldıramıyorum netekim pvp yada lvl la ugrasmadıkca diyerlerinden lvl yada skill olarak geride kalmaya başlıyorum. asıl kısır döngü bu. Tavern de oturup bişeyler içmeyi tercih ederim ama oyunun kendisi buna olanak vermiyor genellikle. Senin roleplay den zevk almaman givi bende durmadan pvp/pve den zevk almıyorum.

O yüzden DnD online daha çok benim zevkime hitap edicek gibi gözüküyor.[signature][hline][b]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.[b]

[b]Umrae[b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

crafting falan gerek li seyler onlari yazmayi unutmusum da tavern de icki icmekte biraz abarti kacmiyo mu? senin dedigin olayin devami biraz bilimkurgu olacak ama resmen matrix gibi bisi olur oyuna girersin kafana bis takip istedigini yer icer dover keser bicer sorada sabah kalkar ise gidersin..oyun eglenmek icindir..tavern de icki icmek gibi olaylar bizi gercek dunyadan uzaklastirir..bu da eglenceli olmaz sanirim? :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu aslında mmorpg lerin suçun değil oyuna giripde lvl/skill harici bir şey için mesela sadece gezmek için veya sadece muhabbet için ne kadar zaman harcadın sorusuna bir çoğumuzun vereceği cevap aynı uber olma peşinde giderken aslında yakındığımız şeyleri biz yaratıyoruz[signature][hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum"

bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tavernde içki içtim ama deli gibi kendi başıma içmedim. Pekçok da yeni insanla tanışmıştım sonradan beraber party kurduğumuz. Zaten bu dediğimi ne daocta nede lineage de yapmaya imkan yok o yüzden ikiside acaip baydı beni günümün 22 saatini iskelet öldürerek harcayamadığım için, o oyunlara bağlayan tek şey sağdan soldan edindiğim samimi dostlar olmuştur. Roleplay olmasada daocta cotswold kasabasında bi ağacın altında saatlerce oturup arkadaşlarımızla konuştuğuımuz olmuştur pekçok defa. Tek düzelikten kaçış yolu arayan pekçok insan var illa roleplay değil aradığımız. Buraya yazmam nekadar doğru bilmiyorum ama daocta alliance olarak guild evinde grup sex party si vermiştik. Ciddi ciddi grup cyber yapılmıştı diyer alliance lar rvr de iken. Karakterim zaten alınması gereken her tür level artı aftifect i almış bir karakterdi netekim ben pvp den artık zevk almamaya başlamıştım. Arkadaşlarım online olmadıkları zaman yaptığım birşeydi. Bunlar senin için bişey ifade etmeyebilir ama yaşayan bilir verdiği zevki. Gerçekte olmayan bişeyden haz almak yada olmadığın karakteri canlandırmak nekadar komikse yada boşsa haftada 7 gun 20 şer saatini 2m lik silahı almak için iskelet oldurmeye harcamak bi yandan da bitmek bilmeyen level ları atlamak sonra gidip durmadan milletle kavga etmekten zevk almakta okadar boş. Sonunda biyere varmıyorsun çünkü.

Tavernde içki içip gerçek hayattan uzaklaşacak adamın psikolojik sorunları var demektir bu adam netekim yeri geldiğinde masaüstü oynarken karakteri ölünce gözyaşı döken adamdır, kendisine yazıktır.

Ulan bukadar yazdıktan sonra baldurs gate bile oynayasım kalmadı kahretsin lol.[signature][hline][b]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.[b]

[b]Umrae[b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gerci etrafa bakarsaniz bikac degisik MMO var
planetside mesela, MMOFPS o
sonra nebileyim EVE cok degisikmis, ismarladim onuda bi deneyecem bakalim nedir ne degildir
sonra D&D online cikacak onu gorecez
birde crafterlara dediginiz gibi onem verilmesi, gelistirilmesi lazim. swg'nin craft sistemi benim gordugum en kapsamlisi MMORPGler arasinda ama o bile tamamen tatmin edici degil. oyuna konmus schematiclerle sinirlisin. onu bi assalar cok guzel olur. kendi silahini kendin dizayn etsen, nebileyim warriorsan stil'ini kendin bulsan, buyucuysen buyunu kendin yazsan ne hos olurdu[signature][hline]says the rhino...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Way, 25 Mayıs 2004 01:21 tarihinde demiş ki:
sonucta her mmorpg nin amaci pvp ve arkadaslarinla birlikte vakit gecirmektir.. bunu anlayinca sorununuz cozulecek sanirim..


sen bunun aksini anlayinca gercegi goreceksin

su lafi diyen birinin ben MMORPG nin asil amacini anlamis olduguna inanmiyorum.

Madem senin dedigin gibi, neden UO da Herding diye bi skill var? Madem oyle, niye SWG de irklara degisik grafikler kasiyolar? Neden Shadowbane de class lar icin oturup sayfalarca hikayeler yazdilar?

Ders! : MMORPG
Konu: ACILIMI!

Massively Multiplayer Online Role Playing Game

4 ve 5. kelimeler ne?
ROLE PLAYING! BAAAAAAAA

RP olmazsa DND de zara atlayip abi bunu eksiyom sunu kesiyom diyenlerden bi farkiniz kalmaz, ve sunu unutmayin, power playerlardan hic bir gercek DM hoslanmamistir.

Bu arada Dariel simdikiler sana:

Illa gudulmek zorundayiz diye bir sey yok, eger sen RP kurallarina uysaydin ve o sehirden cikmasaydin cok daha degisik yollarda RP yapabilirdin, sana su kadarini sooliiym, sirf ormanlarindan ebony odunu kesip elf sehirinde ondan itemlar sattigim icin, bir orc priest (onlarin chieftain i tarafindan gorevlendirilen bir oyuncu, ki adimi falan bilmeden yollanmis, sadece ebony renkte esyalar sattigim ve buyuk ihtimal giydigim soolenmis herife) elf hanina gelip beni aradi, hatta ben oldugumu farketmeden once benle oturdu konustu 15 dk. Bu sehre gelmek icin bu arkadas ata binmedi, recall yapmadi, birinden gate pls diye dilenmedi, u arkadas o sehre gelebilmek icin yarims aat dungeonlarda kosturdu. Sirf chieftain in ona verdigi gorevi yapip orclarin onurunu korumak icin.

RP budur iste
Drow sehrinden cikanlari kralicenin cezalandirmasi da bir ornektir, ama bu ornekten gudulmeden anlamiyoruz lafini cikartamazsin.

Burayi bir MMORPG nin nasil RP yapilabilir bir sey oldugnu kanitlamak icin anilarla donatirdim ama sizin caniniz sikilir.

Power Playerlar oldugu surece MMORPG ler kisr donguden kurtulamicaklar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orda pvp nin yanina + olarak bisi daha yazmisim onu gordun mu?sen herding yaparak aradsinla vakit gecirirsen sorun yoktur..

sayfalarca hikaye demissinde oynadigin karakterin hikayesi olmazsa ne yaptigini ne oldugunu bilemezsin.. rp ile alakasi yok bence bunun..

rp demek baskasinin degil kendi rolunu yapmak demektir..o sayfalarca hikaye yazma olayi orada kendimizden bisi bulup oyuna 4 elle sarilmamizi amaclamaktadir..

ve + olarak sunu soyleyeyim mevcut olan 10 iskelet oldur lvl atla train ol(uzar gider..) olayini degistirmeye imkan yok cunku baska bisi olamaz sadece en ust duzeyde gidersin 9 kisi bi quest e yuzuklerin efenidisi gibi acayip zevk falan alirsin sil ler gelisir en fazla olacak sey budur..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence bunların hicbiri everquestte yok 70kişilik bir raid opsiyonuyla tanrı kesmeye gittiğinde cok heycanlı oluyor özel named oldurunce güzel item cıktıgında roll oynayıp kim kazanıyorsa tebrik ediyoruz ve eq asla sıkmayan solo zor olan bi oyun
eq grup oyunudur ve sosyal oyundur[signature][hline]morning morning where are you going?
Sabah sabah nereye gidiyorsun?
Cable Mail
Aysikyu
Click Me And Type Something
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynı olay daocta da var
bunların hiçbiri yok dediğin EQ'da level nasıl alınıyor peki? 70 kişilik raid guruplarıyla mı ?[signature][hline]He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you.
- Friedrich Nietzsche
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle açıklayım,ben mesela swgden çok baymıştım,üni de bastırınca bırakmıştım.Yeniden başlayalı 1 ay filan oluyor,şu an inanılmaz keyif alıyorum.Eğer bir mmo dan baymışsanız ara verin bir süre.Bu olaya "burnout" diyorlar.Özellikle hızlı skill alıyım derdindeyseniz başınıza gelebilir.

Ayrıca,bu ara verme sürenizde bir çok şey değişecektir.Mesela ben swgyi bıraktığımda ne mountlar vardı ne vehicle vardı,ne player city ve baseler vardı,bir sürü pvp bugu vardı vs vs..Şimdi bakıyorum oyuna gerçekten süper olmuş.Private dungeon tarzı alanlar,pvp dengesi(en azından bana göre dengeli CMler dışında :)),faction savaşları vs vs.

Şimdi diyeceksiniz overt adam yok nerde pvp.Ben de şunu diyorum azıcık araştırın.Bir sürü Alliance tarzı şeyler var.Raidler,base saldırıları gerçekten çok keyifli.Ek olarak binlerce quest var,sadece theme parklar değil her insanla konuşun gerçekten değiyor.

Char olayına ise fazla kaptırmayın derim,illa uber assasinaton droid olucam diye,sadece combat prof kasmayın.Mesela benim karakterim master Pistoleer/master Smuggler.Smuggler çok keyifli özellikle,fp satışları,slice olayı,spicelar vs.Yani çok yönlü yapmaya çalışın karakterlerinizi.

Bu dediklerim sadece swg için değil bütün mmolar için geçerli.Sırf onu kasıcam bunu kasıcam derseni baymanız çok normal.[signature][hline]Eaglef Ifock of Eclipse

R.I.P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herkez farklı bir telden çalmış ama bence kitle toplayabilecek mmorpg bunların hepsini yapabilendir. Pvp yapmak isteyene ihtiyacını verebilecek olan, farming yapmak isteyene mekan sağlayan, sosyalleşmek isteyene ilgili öğeleri sunan vs vs..

Böyle bir oyun ne yazıkki çıkmadı. Çoğumuzun ilk oynadığı mmorpg ultima online idi. Saydığım şeyleri daha önce hiç tatmadığımız için, en alasını o zamanlar yaşamıştık. Bir daha o zevki alabilen var mı?

Neyse denemeye devam.. Nerdeydi şu eve-online download link'i.. :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i | DevianArt | Lineage 2 | K.O.C.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
codmaster, 25 Mayıs 2004 14:55 tarihinde demiş ki:
Şöyle açıklayım,ben mesela swgden çok baymıştım,üni de bastırınca bırakmıştım.Yeniden başlayalı 1 ay filan oluyor,şu an inanılmaz keyif alıyorum.Eğer bir mmo dan baymışsanız ara verin bir süre.Bu olaya "burnout" diyorlar.Özellikle hızlı skill alıyım derdindeyseniz başınıza gelebilir.

Ayrıca,bu ara verme sürenizde bir çok şey değişecektir.Mesela ben swgyi bıraktığımda ne mountlar vardı ne vehicle vardı,ne player city ve baseler vardı,bir sürü pvp bugu vardı vs vs..Şimdi bakıyorum oyuna gerçekten süper olmuş.Private dungeon tarzı alanlar,pvp dengesi(en azından bana göre dengeli CMler dışında :)),faction savaşları vs vs.

Şimdi diyeceksiniz overt adam yok nerde pvp.Ben de şunu diyorum azıcık araştırın.Bir sürü Alliance tarzı şeyler var.Raidler,base saldırıları gerçekten çok keyifli.Ek olarak binlerce quest var,sadece theme parklar değil her insanla konuşun gerçekten değiyor.

Char olayına ise fazla kaptırmayın derim,illa uber assasinaton droid olucam diye,sadece combat prof kasmayın.Mesela benim karakterim master Pistoleer/master Smuggler.Smuggler çok keyifli özellikle,fp satışları,slice olayı,spicelar vs.Yani çok yönlü yapmaya çalışın karakterlerinizi.

Bu dediklerim sadece swg için değil bütün mmolar için geçerli.Sırf onu kasıcam bunu kasıcam derseni baymanız çok normal.


+1 cok cok cok cooook katılıyorum eq yu bıraktığımdağımdan beri baya şey değişmiş

ayrıca blackchaos oyun illa xp degil arkadaşlar 1 1.5 ayda 65 olurken ben 35 36 daydım oyunun tadını cıkarmaya çalışıyorum ben[signature][hline]morning morning where are you going?
Sabah sabah nereye gidiyorsun?
Cable Mail
Aysikyu
Click Me And Type Something
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaratik kes lvl atla olayini kaldiramazsiniz ama ock daha eglenceli hale getirmek mumkun.insanlar daha da sosyallestirrerk daoc taki gibi berbaer gruplar raidler xp barina bile bakmiyorsunuz bazen chat donuyor grup icinde yeni insanlarla tanisiosunuz lvl kasmayi eglenceli hale getiriyor.mesela daoc ta millet olmesin diye heal tusuna deli gibi basmaktan mouse nerdeyse kirdiğimi hatirlarim.l2 de millet solo luyo e tabi bi sure sonra solo deli bayiyo azmo nun dedigi olaya donusuo ki cok daha beter:)swg de ayni hemen hemen eskiden gruplar wardi artik onlarda yok bufflanip gidiosn mmorpg nin en onemli ozelligi diger insanlarla beraber birseyleri basarmaktir.grubun verdigi zevki solo werebilir mi...illa oyunda en uber ben olcam ilelti kescem olmaniza da gerek yok mesela daoc ta druid olup rvr de bi insta healla birini son anda kurtarmanin zevki baskadir.orda rakibi o adam oldurmustur ve chat ekraninda x killed by y der ama siz gizli kahraman olursunuz ve size tesekkur eder.en uber ben olcam en deli skiller itemlar bende olsun derseniz 2 gunde bayar oyun

[Bu mesaj Bloodscalp tarafından 25 Mayıs 2004 15:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...