Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

doğum kontrol

reddiye

Öne çıkan mesajlar

Dworgian said:

napae said:

Bayanlara rahim ağzı kanseri aşısı olmalarını öneriyorum burdan. Kanseri engellediği gibi pek çok cinsel yolla bulaşan hastalıktan da % bilmemkaç kadar koruyormuş. Yüksek bi yüzdeydi ama tam hatırlamıyorum. Ben yaptırdım. 3 seferde yapılan bir aşı. Biraz pahalı ama değer bence. Ne kadar erken yaptırırsanız o kadar etkiliymiş.
Doğum kontrolle alakalı değil ama bulunsun burda.

öneriye ek;

26 yaşına kadar yaptırılması lazım sorasında yaptırılmıo

bakirelere öneriliyor daha çok diye biliyorum

bi de geçerlilik süresi var.tetanoz gibi hayat boyu koruma sağlamamıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

ben de tam tersini biliyorum (bakirelere önerilmiyor hatta ne olur ne olmaz bir sorun yaratır diye bir çocuk yaptıktan sonra takanlar da varmış)

valla o zaman aşı yapılma yasına kadar bakire kalınsın diye uydurulmuş yalanlar var ortada.OHA! yapsalarya doktorlar böyle bişi biraraya gelip.sekse baslama yası cok düştü diyip
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

ben de tam tersini biliyorum (bakirelere önerilmiyor hatta ne olur ne olmaz bir sorun yaratır diye bir çocuk yaptıktan sonra takanlar da varmış)
"takanlar" dedigine gore sen spiralden bahsediyorsun da, HPV yani rahim agzi kanseri asisi ne kadar cabuk yaptirilirsa o kadar iyi, 9-10 yasinda falan baslanabiliyor ki en ideali bu, 26-27 yasindan sonra da etki etmiyor burada anlattiklari kadariyla. Ki ABD HPV'nin besigi oldugu icin kizmisim gibi her seyini biliyorum artik anasini satim hafta basi saglik hizmetlerinden bilgilendirme maili almaktan.
Sosyal ağlarda paylaş

irin said:

Dworgian said:

napae said:

Bayanlara rahim ağzı kanseri aşısı olmalarını öneriyorum burdan. Kanseri engellediği gibi pek çok cinsel yolla bulaşan hastalıktan da % bilmemkaç kadar koruyormuş. Yüksek bi yüzdeydi ama tam hatırlamıyorum. Ben yaptırdım. 3 seferde yapılan bir aşı. Biraz pahalı ama değer bence. Ne kadar erken yaptırırsanız o kadar etkiliymiş.
Doğum kontrolle alakalı değil ama bulunsun burda.

öneriye ek;

26 yaşına kadar yaptırılması lazım sorasında yaptırılmıo

bakirelere öneriliyor daha çok diye biliyorum

bi de geçerlilik süresi var.tetanoz gibi hayat boyu koruma sağlamamıyor

bakirelere önerilmesinin sebebi "hastalık kapmamıştır bu zaten" gibi bi mantık. ama halbukisi HPV gayet condom da olsa, kız bakire de olsa geçebilen bi hastalık. zira sadece cinsel organ üstünde veya içinde değil kasık bölgesinde de olabilio fln.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...